Home / Teknologi / Honda untuk debut teknologi AI

Honda untuk debut teknologi AI

AI drive: The Honda NeuV is a concept automated electric commuter vehicle equipped with artificial intelligence. — AFP Relaxnews

AI panduan: Honda NeuV adalah kenderaan komuter elektrik konsep automatik dilengkapi dengan kecerdasan buatan. – AFP RELAXNEWS

Sebagai Audi dan Mercedes menunjukkan manfaat dan membahaskan isu-isu berkaitan Kepintaran Buatan (AI) Honda telah mendedahkan bahawa untuk penampilan yang akan datang di CES pada Januari lalu di Las Vegas, ia akan menunjukkan bagaimana AI akan memainkan peranan penting dalam visi mobiliti masa depan.

rayuan kereta dan kenderaan lain yang boleh belajar semasa ia bergerak lebih daripada sentiasa perlu untuk diberitahu apa yang perlu dilakukan, membuka pelbagai peluang sama ada dalam bidang pemilikan kenderaan persendirian atau dalam sektor komersial -. menyampaikan barangan atau menyediakan perkhidmatan

Honda akan membawa NeuV, satu konsep baru plug-in kereta konsep elektrik yang akan menggunakan AI untuk autonomi membawa penumpang untuk sementara destinasi mereka dengan kata-syarikat, mewujudkan “kemungkinan baru untuk interaksi manusia dan nilai baru untuk pelanggan.”

syarikat itu tidak akan menyatakan keseluruhannya penyelidikan sehingga tama rasminya pada 5 januari Tetapi Honda adalah sekali tidak bersendirian dalam mencari untuk AI untuk menyelesaikan isu-isu automotif esok

Audi adalah minggu ini mempamerkan kereta dengan keupayaan untuk belajar bagaimana untuk meletak dirinya pada -. satu acara khas khusus untuk kecerdasan buatan berjalan di Barcelona .

ia adalah kali pertama bahawa Audi telah menghadiri acara itu, yang berlangsung sehingga Sabtu, dan prototaip ia menunjukkan, berdasarkan SUV kompak Q2, boleh mencari, navigasi ke dan berunding sendiri ke dalam ruang letak kereta tanpa bantuan.

sudah ada kereta Tempat letak kereta sendiri di pasaran yang boleh menarik ke dalam atau keluar dari ruang yang telah ditetapkan, tetapi apa yang membuatkan teknologi Audi khas adalah bahawa ia adalah hasil daripada percubaan dan kesilapan.

Kereta bermula dengan memandu dalam arah yang rawak dan cuba benda-benda rawak dan akhirnya membina gambar bersantai dan laluan ke ruang. Ia telah belajar bagaimana dan di mana untuk meletak itu sendiri.

Kepintaran Buatan juga topik Future tahunan Mercedes-Benz Talk di Berlin pada hujung minggu di mana ahli-ahli sains, eksekutif automotif dan pakar-pakar neuroengineering dibahaskan kelebihan AI dan implikasi moral bagi kereta masa hadapan.

“kecerdasan buatan hanya akan berjaya dalam jangka panjang jika kita berjaya dalam membina kepercayaan antara manusia dan mesin,” kata futurolog Alexander Mankowsky. “Kita mesti menentukan pembahagian tugas antara manusia dan kecerdasan buatan.”

Mercedes sudah banyak melabur dalam AI, terutamanya dalam bidang pemanduan autonomi di mana keupayaan kereta untuk mengenali objek dan situasi secara automatik dan mengambil tindakan sesuai akan menjadi penting. “[It] telah terhenti menjadi fiksyen sains dan kemajuan dalam memandu autonomi adalah bukti yang mengagumkan ini,” kata Anke Kleinschmit, Ketua Daimler Group Research. – AFP RELAXNEWS

facebook LIKE UTK TERIMA UPDATE TERKINI & KLIK [X] UTK TUTUP--> Button Close

Like kami di facebook untuk menerima update terkini terus ke wall facebook anda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.