Home / Berita / Hollande akan tidak dilanggar di -poll pemilihan semula

Hollande akan tidak dilanggar di -poll pemilihan semula

PARIS (Reuters) – prospek jauh Francois Hollande untuk memenangi penggal kedua sebagai Perancis Presiden telah lanjut kemik pada Isnin apabila undian yang mencadangkan beliau akan tidak memenangi pengesahan sendiri penyokong Sosialis Parti beliau.

Pendapat pemilihan mempunyai untuk beberapa bulan menunjukkan Hollande kalah pilihan raya presiden Mei hingga semua musuh besar, tetapi tinjauan baru menunjuk kepada anaknya dikalahkan dalam proses pemilihan calon parti itu oleh bekas menteri industri Arnaud Montebourg.

Montebourg, 53, yang membuat tanda dengan mendukung garis ketara berhaluan kiri, mengumumkan pada Ahad bahawa beliau akan mengambil bahagian dalam pertandingan Januari pra-pemilihan.

The BVA-Salesforce suara yang dijalankan dari 13 September – 20 September, menunjukkan kepadanya memenangi utama sayap kiri dengan 52 peratus undi berbanding 48 peratus bagi Hollande. [19459005Hollande] [berusia62tahun19459004] adalah pemimpin yang paling tidak popular Perancis dalam sejarah moden dan masih belum mengisytiharkan niatnya, tetapi dijangka berbuat demikian pada bulan Disember.

Pilihan raya mungkin datang ke pertempuran pusingan kedua antara tiket parti tengah-kanan – kemungkinan besar bekas Perdana Menteri Alain Juppe atau bekas Presiden Nicolas Sarkozy – dan jauh kanan pemimpin Barisan Nasional Marine Le Pen.

Montebourg membuat tanda pada tahun 2011 dengan memenangi menghairankan besar 17 peratus undi di sekolah rendah di mana Hollande mendapat tiket Parti Sosialis, selepas itu dia pergi untuk mengalahkan Sarkozy dalam undi Mei 2012.

Walaupun bidang kuasa untuk membantu menjamin pembaharuan industri dan batang pendarahan pekerjaan industri yang lebih rendah bergaji negara-negara di Eropah timur, istilah menteri Montebourg dalam kerajaan Hollande telah ditandakan oleh beberapa penutupan kilang berprofil tinggi.

dia tidak sentiasa bercakap sila presiden. Apabila kini bekas rakan kongsi Hollande, Ségolène Diraja, telah bertanding untuk jawatan presiden pada tahun 2007, Montebourg, jurucakap beliau pada masa itu, terkenal berkata Royal “hanya mempunyai satu kekurangan – sahabat beliau”.

(Laporan oleh Elizabeth Pineau; Penulisan oleh Brian Love; Penyuntingan oleh Ingrid Melander dan Dominic Evans)

facebook LIKE UTK TERIMA UPDATE TERKINI & KLIK [X] UTK TUTUP--> Button Close

Like kami di facebook untuk menerima update terkini terus ke wall facebook anda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.