Home / Berita / Hidup mengikut kemampuan anda, TMJ memberitahu kelab-kelab bola sepak

Hidup mengikut kemampuan anda, TMJ memberitahu kelab-kelab bola sepak

PETALING JAYA: hidup mengikut kemampuan anda. Itulah mesej Tunku Ismail Sultan Ibrahim (pix) mempunyai untuk kelab-kelab bola sepak tempatan.

Johor Crown Prince berkata kelab tidak perlu menghabiskan lebih banyak dari mereka atau mereka akan mendarat di hutang dan kemudian meminta wang daripada kerajaan.

“Nasihat saya kepada kelab-kelab lain, jika anda mempunyai RM10, anda perlu hanya menghabiskan RM5 dan simpan bakinya, daripada harus RM10 tetapi perbelanjaan RM15 dan pergi ke dalam hutang.

“Jika anda tidak mampu Ferrari, membeli Toyota pertama,” kata Tunku Ismail di laman Facebook Johor Southern Tigers ‘pada hari Sabtu.

The post adalah berkaitan dengan sesi dialog yang diadakan oleh Putera Mahkota dengan peminat bola sepak Johor Darul Takzim dan media pada hari Jumaat.

Tunku Ismail menegur kelab-kelab yang pergi ke hutang dan terpaksa meminta kerajaan untuk pembiayaan, sambil menambah bahawa beliau sedar “kelab dari Pantai Timur” yang baru-baru ini telah memohon kepada kerajaan untuk RM2 juta.

Beliau menggesa Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak tidak melayan rayuan itu.

“Kepada Perdana Menteri, tidak peduli dengan permintaan ini kerana wang kerajaan adalah wang rakyat, yang akan digunakan untuk penjagaan kesihatan, pendidikan dan semua kes sivil, bukan bola sepak.

“Dana Football harus datang daripada penaja dengan syarikat atau perniagaan,” kata Tunku Ismail.

Dengan lidah dalam pipi, dia bertanya jika Selangor dan Terengganu tidak mempunyai pelabur untuk menaja kelab mereka.

“Tetapi apabila penaja menawarkan untuk memberi RM2 juta tetapi anda meminta RM10 juta, ia tidak menghairankan bahawa mereka tidak akan memberikan wang itu,” katanya.

facebook LIKE UTK TERIMA UPDATE TERKINI & KLIK [X] UTK TUTUP--> Button Close

Like kami di facebook untuk menerima update terkini terus ke wall facebook anda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.