Home / Sukan / Hamilton menuntut jawapan daripada Mercedes selepas kegagalan enjin

Hamilton menuntut jawapan daripada Mercedes selepas kegagalan enjin

SEPANG: Juara dunia, Lewis Hamilton melahirkan rasa kecewa dengan pasukan Mercedes selepas impian kejuaraan pemandu beliau ‘ telah diuruskan tamparan hebat di Formula 1 Petronas Malaysia Grand Prix di Litar Antarabangsa Sepang.

Pemandu Britain itu mendahului perlumbaan dengan selesa dari petak pertama pada pusingan 40 apabila enjin beliau mengalah, menyebabkan api untuk menembak keluar dari belakang keretanya.

Hamilton akan mengambil kemenangan ketujuh musim ini dan mendapatkan semula mendahului kejuaraan daripada rakan sepasukan Nico Rosberg sekiranya dia menang.

Hamilton gelora dengan persaraan paksa.

“Saya melakukan semua yang saya boleh. Kita mempunyai begitu banyak enjin dibuat untuk pemandu, tetapi saya adalah satu-satunya gagal tahun ini. Seseorang perlu untuk memberi saya beberapa jawapan kerana ini tidak boleh diterima. Kami berjuang untuk kejohanan dan hanya enjin saya gagal. Sesuatu yang hanya tidak merasa seperti tetapi tiada apa-apa yang boleh saya lakukan, “kata Hamilton, juara dunia tiga kali.

Terdapat lima perlumbaan musim ini. Hamilton adalah yang kedua dalam kejohanan dengan 265 mata. Rosberg, yang menduduki tempat ketiga pada hari Ahad, mendahului dengan 288 mata.

“Saya akan cuba untuk mendapatkan diri bersama-sama untuk perlumbaan minggu depan (di Jepun). Terdapat banyak kaum tegas tetapi ini adalah salah seorang daripada mereka. Saya akan terus menolak, “kata Hamilton yang berusia 31 tahun itu.

facebook LIKE UTK TERIMA UPDATE TERKINI & KLIK [X] UTK TUTUP--> Button Close

Like kami di facebook untuk menerima update terkini terus ke wall facebook anda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.