Home / Sukan / Hamilton mengisyaratkan teori konspirasi selepas semburan keluar enjin

Hamilton mengisyaratkan teori konspirasi selepas semburan keluar enjin

facebook LIKE UTK TERIMA UPDATE TERKINI & KLIK [X] UTK TUTUP--> Button Close

Like kami di facebook untuk menerima update terkini terus ke wall facebook anda.

SEPANG, Malaysia (Reuters) – A marah Lewis Hamilton telah dibiarkan tertanya-tanya sama ada “manusia di atas atau kuasa yang lebih tinggi “berkonspirasi untuk menafikan beliau keempat Formula satu tajuk selepas enjin ditiup memaksanya untuk bersara ketika mendahului Grand Prix Malaysia, Ahad lalu.

harapan pemandu Britain terhadap memintas rakan Mercedes pemandu dan kejuaraan pemimpin Nico Rosberg dalam kedudukan dilanda apabila enjinnya terbakar dengan 16 pusingan.

Hamilton, yang memasuki perlumbaan belakang Rosberg dengan kelebihan lapan mata, telah di landasan terbaik untuk kemenangan kerjaya ke-50. Dengan Rosberg berjalan keempat selepas ditolak ke dalam putaran yang menjatuhkan dia ke belakang pada permulaan, Hamilton kelihatan sudah bersedia untuk mendapatkan semula mendahului kejuaraan keseluruhan.

Walau bagaimanapun, nasib malang Hamilton tidak hanya membenarkan Jerman menduduki tempat ketiga dalam perlumbaan tetapi juga untuk membuka kelebihan 23 mata dalam kedudukan.

“Ya, rasanya sekarang bahawa manusia di atas atau kuasa yang lebih tinggi berselang sedikit,” Hamilton kepada pemberita.

“(Saya akan) terus berjuang lebih, pasti tetapi jika pada akhir tahun ini kuasa yang lebih tinggi tidak mahu saya untuk menang … maka saya perlu menerima itu.”

kegagalan enjin Ahad ini adalah yang terbaru dalam beberapa siri isu-isu kebolehpercayaan yang melanda kempen Hamilton 2016.

kelihatan kecewa, Hamilton juga membidas pasukannya sendiri untuk kesusahan beliau.

“Seseorang doesn ‘ t mahu saya menang tahun ini. soalan saya adalah untuk Mercedes. Kita mempunyai begitu banyak enjin dibuat tetapi saya adalah satu-satunya yang gagal pada tahun ini, “katanya kepada BBC Radio 5 Live.

” Seseorang perlu untuk memberi saya beberapa jawapan kerana ini tidak boleh diterima. Kami berjuang untuk kejohanan dan hanya enjin saya gagal. Ia tidak duduk betul-betul dengan saya. “

kepala teknikal

Mercedes Paddy Lowe cepat untuk mempertahankan pasukan.

” Ini boleh menjadi satu sukan yang sangat keras tetapi kegagalan dirancang, “Lowe kepada pemberita televisyen.

“Tetapi atas sebab tertentu yang sama sekali tidak berkaitan dengan apa-apa niat atau mana-mana prestasi individu beberapa perkara yang telah pergi di dalam kereta Lewis pada tahun ini.”

Hamilton kemudian berkata beliau merujuk kepada “kuasa yang lebih tinggi” dalam kata-kata kasar dan menegaskan keyakinannya terhadap pasukannya.

Rosberg telah melonjak kepada kelebihan 43 mata ke atas Hamilton pada permulaan musim sebelum Britain memenangi enam daripada tujuh perlumbaan untuk merebut momentum ke dalam rehat Formula One musim panas dengan yang sihat 19 mata kusyen.

Walau bagaimanapun, sejak awal semula, Rosberg telah memenangi tiga daripada empat perlumbaan untuk meninggalkan Hamilton mengejar bayang-bayang sendiri sekali lagi.

Dengan lima baki perlumbaan, Hamilton semakin kesuntukan masa untuk membaik pulih lawannya -. Terutama sebagai Rosberg akan dapat berpegang kepada memimpin walaupun dia menduduki tempat kedua di belakang Hamilton dalam tiga perlumbaan seterusnya

“apa yang saya boleh lakukan ialah melakukan apa yang saya lakukan pada hujung minggu ini,” kata Hamilton yang dominan di Malaysia sehingga teknologi gagal dia.

“Saya masih mempunyai iman dan harapan … Jangan lupa, saya juara dunia, jadi saya akan baik-baik saja. “

(Penyuntingan oleh Pritha Sarkar)

Artikel Yang Mungkin Anda Minati

jual beli kereta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *