Home / Sukan / Hamilton memerlukan Suzuka hatrik selepas Sepang tamparan

Hamilton memerlukan Suzuka hatrik selepas Sepang tamparan

SUZUKA, Jepun (Reuters) – Lewis Hamilton perlu menggali jauh untuk mengatasi kesedihan hati yang Malaysia seperti yang beliau mengetuai ke dalam Formula Ahad satu Grand Prix Jepun memerlukan kemenangan ketiga berturut-turut di litar Suzuka untuk memulihkan prospek tajuk lesu beliau.

harapan juara dunia tiga kali itu menuntut gelaran keempat menerima tamparan yang berat pada ahad di litar Sepang apabila dia terpaksa menarik diri dengan enjin yang ditiup semasa memegang selesa mendahului dengan 16 pusingan.

yang dibenarkan Australia, Daniel Ricciardo untuk menjaringkan kemenangan pertamanya tahun lebih awal daripada Red Bull rakan sepasukan Max Verstappen dalam pertama satu-dua penamat pasukan itu sejak Grand Prix Brazil 2013.

Kalaulah Hamilton menang, menjaringkan kemenangan kerjaya mercu tanda ke-50, dia akan berkubah kembali ke puncak kedudukan keseluruhan lebih awal daripada pasukan Mercedes mengawan Nico Rosberg.

Sebaliknya beliau mengetuai ke Jepun perlu untuk merapatkan jurang 23 mata kepada Jerman, yang menduduki tempat ketiga di Malaysia selepas diputar sekitar dan jatuh ke belakang lapangan dengan Ferrari, Sebastian Vettel di bermula.

Vettel akan jatuh tiga tempat grid di Jepun sebagai hukuman kerana tip Rosberg ke dalam putaran.

“ia bukan bagaimana anda jatuh, ia adalah cara anda kembali ke atas,” Hamilton kepada pemberita.

“Jika saya boleh mencari kekuatan dari dalam untuk dapat datang kepada bangsa-bangsa ini akan datang dan melakukan seperti saya telah dilakukan pada hujung minggu ini maka, menyediakan kereta yang memegang bersama, perkara yang baik akan datang.”

kegagalan enjin Ahad ini adalah yang terbaru dalam beberapa siri isu-isu kebolehpercayaan yang melanda kempen Hamilton 2016 dan mendorong Britain untuk membayangkan konspirasi.

“Seseorang tidak mahu saya untuk memenangi tahun ini. Soalan saya adalah untuk Mercedes. Kita mempunyai begitu banyak enjin dibuat tetapi saya adalah satu-satunya yang gagal pada tahun ini, “katanya kepada BBC Radio 5 Live.

” Seseorang perlu untuk memberi saya beberapa jawapan kerana ini tidak boleh diterima. Kami berjuang untuk kejohanan dan hanya enjin saya gagal. Ia tidak duduk betul-betul dengan saya. “

Hamilton bertukar defisit sebanyak 43 mata kepada Rosberg awal musim ini menjadi kelebihan 19 mata ke atas Jerman dengan rentetan enam kemenangan daripada tujuh perlumbaan, tetapi dia adalah kesuntukan masa untuk melancarkan kembali lagi dengan hanya lima perlumbaan musim ini.

Rosberg, yang Finland bapa Keke mengambil gelaran 1982, adalah menjaga fokus tepat di Jepun.

“Saya agak suka pendekatan saya hanya melihat ia sebagai asas hujung minggu-on-a-hujung minggu jadi tidak mempunyai pemikiran itu dan hanya menerima cara ia pergi hari ini, “katanya.

” seterusnya ialah Suzuka di mana saya mahu untuk mencuba dan menang sekali lagi. “

Mercedes boleh memenangi kejuaraan pengeluar pada hari Ahad untuk tahun ketiga berturut-turut.

McLaren juga akan berharap untuk memakai menunjukkan yang kukuh dalam pembekal enjin perlumbaan di Honda.

Bekas juara dan pengeluar Jepun, yang memiliki litar Suzuka, memperbaharui perkongsian sekali dominan mereka lalu musim tetapi mengharungi tahun lebam.

Fernando Alonso mengkritik enjin sebagai standard ‘GP2’ semasa perlumbaan tahun lalu tetapi pasukan itu telah membuat kemajuan yang mantap musim ini dan kami yakin terhadap peluang mereka untuk menduduki kelompok mata di laman sendiri .

(Penyuntingan oleh Alan Baldwin / Peter Rutherford)

facebook LIKE UTK TERIMA UPDATE TERKINI & KLIK [X] UTK TUTUP--> Button Close

Like kami di facebook untuk menerima update terkini terus ke wall facebook anda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.