Home / Teknologi / GoPro menangkap tindakan daripada langit dengan Karma berdengung

GoPro menangkap tindakan daripada langit dengan Karma berdengung

Taking to the sky: Karma drones will be priced at US$799 (RM3,309.50) when they become available starting on Oct 23. — AFP

Mengambil ke langit: drones Karma akan dijual pada harga AS $ 799 (RM3,309.50) apabila ia tersedia bermula pada 23 Okt – AFP

Squaw Valley, California: GoPro mengambil ke langit September 19 dengan berdengung Karma disesuaikan untuk orang yang pertama -action mini-kamera sebagai sebahagian daripada langkah untuk menjadi platform bagi zaman moden bercerita.

pengasas GoPro dan Ketua Eksekutif Nick Woodman diumumkan Karma sambil memperkenalkan kamera Hero5 baru dan perkhidmatan berasaskan awan untuk menyimpan, mengedit dan berkongsi video.

“Kami mahu membantu anda semua menjadi penglipur lara yang hebat,” kata Woodman selepas membuat pintu masuk batu-bintang di acara media di sebuah khemah di kawasan ski Squaw Valley di mana Sukan 1960 Winter Olimpik telah diadakan.

“Kami mengubah GoPro ke dalam satu penyelesaian bercerita hujung-ke-akhir.”

Drone Karma akan dijual pada harga AS $ 799 (RM3,309.50) apabila ia tersedia bermula pada Oktober 23.

Drone berbangga joystick dan skrin sentuh kawalan yang mudah, dan lipat dengan mudah ke dalam beg empuk yang disediakan.

An cengkaman imej penstabilan dalam berdengung direka untuk memegang kamera Hero, yang tidak termasuk dalam beg galas itu.

banyak kemasukan jangkaan GoPro ke dalam pasaran berdengung datang sebagai syarikat yang berpangkalan di California berusaha untuk membezakan dirinya dalam pasaran yang semakin kompetitif untuk mini-kamera yang boleh digunakan untuk menangkap pengembaraan atau sukan dari perspektif peribadi.

baru Hero5 Black dan Sesi Hero5 kamera, yang menawarkan ciri-ciri seperti multi-bahasa kawalan suara dan kualiti imej definisi ultra-tinggi, boleh didapati pada 2 Oktober dengan harga AS $ 399 (RM1,652.68) dan AS $ 299 (RM1,238.47), masing-masing.

Drone Karma digabungkan dengan kamera Hero5 akan dijual pada harga AS $ 1,099 (RM4,552.11) atau AS $ 999 (RM4,137.91), bergantung kepada sama ada model Hitam atau Sesi dipilih.

Tindakan dalam awan

Syarikat itu keluar untuk membina masyarakat pengembaraan berorientasikan, dan mewujudkan aliran pendapatan yang teguh, dengan GoPro Plus perkhidmatan langganan yang memuat naik imej ke awan Internet dan menyediakan alat yang mudah untuk mengedit dan perkongsian daripada telefon pintar atau komputer meja.

GoPro Plus sebanyak AS $ 4.99 (RM20.67) bagi setiap bulan daripada tarikh ia menjadi tersedia kepada orang ramai pada 2 Oktober

Aplikasi Smartphone telah direka untuk membolehkan orang ramai edit atau mengawal dari jauh kamera dari Apple atau Android powered telefon bimbit.

Woodman berkata GoPro telah pembungkusan lebih ke dalam kamera, dan menjadikan ia mudah bagi pengguna untuk segera mengarang vignettes cerita untuk berkongsi, sama ada melakukan sukan pengembaraan atau menikmati detik-detik indah.

“Dapatkan di luar sana dan hidup semua orang hidup yang besar, yang adalah apa yang ia adalah semua tentang,” Woodman berkata beliau yang berselimut acara media.

Orang di perhimpunan itu turun ke gunung di Squaw Valley untuk mencuba terbang drones Karma dan meletakkan kamera GoPro Hero baru melalui paces zip-lapisan, trampolin melantun, menunggang kuda, mendaki gunung dan banyak lagi.

Hope untuk cuti

GoPro adalah melancarkan Karma dan kamera Hero5 baik di puncak akhir tahun musim percutian membeli-belah yang penting.

Syarikat itu berkata ia kehilangan kira-kira US $ 34.5mil (RM142.9mil) semasa suku musim cuti yang berakhir tahun lepas, sebagai hasil tenggelam beberapa 31% kepada AS $ 436.6mil (RM1.81bil) berbanding yang sama tempoh tiga bulan pada tahun 2014.

GoPro awal tahun ini melancarkan program untuk bekerjasama dengan pemaju di luar untuk membuat ia mudah untuk menggunakan kamera mini syarikat dengan aplikasi atau synch dengan peranti lain.

Syarikat itu juga mengupah jauh seorang veteran Apple untuk menjadi naib presiden pasukan reka bentuk GoPro.

GoPro menjadi hit awal dengan peminat sukan lasak yang menggunakan mini-kamera untuk filem eksploitasi mereka, dan pergi untuk memenangi hati remaja dan orang dewasa muda yang berminat dalam berkongsi video di YouTube dan rangkaian sosial.

Woodman berkata pada 19 September bahawa lebih daripada 20 juta kamera GoPro telah “ditangkap yang luar biasa”.

Syarikat itu pergi awam pada bulan Jun 2014 dengan saham mulanya berharga AS $ 24 (RM99.41) yang meningkat pada bulan-bulan berikutnya, lebih daripada tiga kali ganda dalam nilai pada satu titik.

Tetapi harga saham merosot pada tahun lepas apabila para pelabur bimbang tentang prospek pertumbuhan syarikat dan tepu kemungkinan pasaran yang semakin kompetitif.

perkongsian GoPro adalah kira-kira 2.3% kepada AS $ 15,31 (RM63.41) pada penutupan perdagangan di bursa Nasdaq pada 19 Sept – AFP

facebook LIKE UTK TERIMA UPDATE TERKINI & KLIK [X] UTK TUTUP--> Button Close

Like kami di facebook untuk menerima update terkini terus ke wall facebook anda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.