Home / Berita / Google mengambil pesaing dengan telefon Pixel, perkakasan baru

Google mengambil pesaing dengan telefon Pixel, perkakasan baru

SAN FRANCISCO: Google melepaskan tembakan ke atas pesaing Apple, Samsung dan Amazon dalam dorongan baru ke dalam perkakasan selasa, melancarkan telefon pintar Pixel premium berharga dan membunuh peranti lain mempamerkan kehebatan kecerdasan buatan.

Pelancaran Google dalaman telefon direka datang sebagai sebahagian daripada langkah perkakasan berkembang gergasi AS, yang juga mendedahkan butiran “pembantu rumah,” yang baru alat dengar realiti maya dan sistem router Wi-Fi.

Acara San Francisco menandakan peralihan dalam strategi untuk Google, yang mengetuai dorongan utama untuk membuat Penolong Google kecerdasan buatan daya futuristik yang merangkumi semua jenis peranti internet berkaitan.

Ketua Eksekutif

Google Sundar Pichai berkata peranti baru adalah sebahagian daripada strategi Google untuk membawa kecerdasan buatan untuk pelbagai peranti baru.

“Kami berkembang daripada dunia mudah alih pertama ke dunia AI-pertama,” kata beliau sambil menambah bahawa push terkini adalah lanjutan daripada kapasiti carian Google dengan membantu pengguna dalam mencari dan menyusun maklumat.

“Matlamat kami adalah untuk membina sebuah Google peribadi untuk setiap pengguna.”

Rick Osterloh, ketua satu bahagian perkakasan baru di gergasi internet yang berpangkalan di California, menambah, “Kami percaya bahawa seterusnya inovasi besar akan dilakukan pada persimpangan perkakasan dan perisian, dengan AI di pusat itu. “

Pixel akan disediakan dengan paparan lima atau 5.5 inci, bermula dari $ 649 untuk pelanggan AS, di harga sama dengan model iPhone terbaru. Pra-pesanan bermula Selasa di Australia, Kanada, Jerman, Britain dan Amerika Syarikat.

DIBUAT OLEH GOOGLE

Google, dengan menggunakan nama sendiri di telefon bimbit, menyasar bahagian yang lebih besar daripada pasaran telefon pintar yang kompetitif dikuasai oleh Samsung dan Apple .

Sehingga kini, peranti perdana Google telah menggunakan jenama Nexus dengan rakan-rakan perkakasan yang termasuk Huawei China dan LG Korea Selatan. Kumpulan California juga berusaha untuk berkembang dalam pasaran telefon pintar dengan membeli Motorola pada tahun 2011, tetapi dijual unit yang kurang daripada tiga tahun kemudian.

“Google hari ini menunjukkan bahawa ia akhirnya serius mengenai perkakasan,” kata Jan Dawson di Jackdaw Research. “The telefon Pixel jelas diletakkan sebagai rakan-rakan untuk iPhone.”

Telefon Pixel baru adalah “telefon pertama yang dibuat oleh Google dalam dan luar,” kata Sabrina Ellis pasukan pengurusan produk Pixel.

Oleh menghasilkan kedua-dua perkakasan dan perisian Android, Google membuat serangan yang lebih langsung pada Apple dan ekosistemnya dikawal ketat.

Bersama-sama dengan menjadi telefon pintar pertama untuk kapal dengan Penolong Google, ia akan datang dengan storan tanpa had untuk gambar dan video dan serasi dengan Daydream platform realiti maya baru syarikat itu.

Pixel mempunyai “pintar” kamera yang boleh memilih imej yang terbaik daripada sungai, dan program untuk membuat ia mudah bagi pengguna untuk menukar sistem operasi, satu langkah yang bertujuan untuk memenangi hati pengguna iPhone.

Penganalisis Patrick Moorhead daripada Moor Insights> amp; Strategi berkata ia mungkin mencabar bagi Google untuk mendapatkan bahagian pasaran.

“Selain dari kamera, Pixels Google baru cukup dibezakan berbanding Samsung dan iPhone telefon mudah alih generasi ke-7,” kata Moorhead. “Mereka tidak betul-betul swing sesiapa sahaja di seluruh bilik.”


APPLE’S WORLD

penganalisis Gartner Brian Blau berkata bahawa “bahagian yang paling menarik pengumuman hari ini adalah pembantu, “yang mempamerkan kekuatan Google dalam kecerdasan buatan.

“Ia taktik yang berbeza dari Google, mengambil pendirian bahawa mereka mahu mempunyai hubungan langsung dengan pelanggan mereka,” Blau kepada AFP.

“Ia adalah jelas satu langkah ke dalam dunia Apple” mengawal perkakasan dan perisian dan perkhidmatan, katanya.

Pixel akan dijual melalui penerbangan AS Verizon dan telekomunikasi kumpulan, dan boleh didapati di kedai dalam talian Google unlocked.

Sebagai sebahagian daripada usaha perkakasan berkembang, Google juga menunjukkan off baru Daydream Lihat alat dengar yang serasi telefon pintar boleh tergelincir ke dalam untuk berkhidmat sebagai skrin untuk pengalaman realiti maya.

Lihat set kepala diperbuat daripada kain yang lembut, kononnya diilhamkan oleh pakaian kasual. Daydream Lihat digabungkan dengan peranti pengawal akan disediakan pada bulan November, yang berharga $ 79.

Google tambah kepada kedatangan perkakasan barisan dengan sistem Wi-Fi modular yang membolehkan satu set saling bersambung mini-modem akan merebak di seluruh rumah untuk membuat isyarat kukuh dalam semua tempat.

Tidak seperti, router pusat tunggal, pelbagai mata Google Wi-Fi melakukan kerja yang lebih baik dalam menyampaikan sambungan ke semua bahagian rumah,” kata eksekutif Google Mario Queiroz.

Gergasi internet juga memperkenalkan pembantu maya Utama Google bahawa akan menjadi satu cabaran langsung kepada peranti Amazon Echo popular.

Google diterangkan Home sebagai pembantu suara-diaktifkan yang membolehkan orang memanfaatkan keupayaan dalam talian syarikat itu untuk menjawab soalan, menguruskan tugas-tugas, peranti kawalan di rumah, video aliran dan banyak lagi.

The $ 129 Google peranti Home boleh didapati di kedai-kedai runcit pada 4 November AFP

facebook LIKE UTK TERIMA UPDATE TERKINI & KLIK [X] UTK TUTUP--> Button Close

Like kami di facebook untuk menerima update terkini terus ke wall facebook anda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

kerja kosong malaysia