Home / Teknologi / Google dijangka mengumumkan telefon baru pada majlis San Francisco

Google dijangka mengumumkan telefon baru pada majlis San Francisco

Highly anticipated: Analysts predict the product launch will showcase Google hardware initiatives such as a voice-controlled speaker system, a virtual reality headset and most significantly, a pair of smartphones released under the Pixel brand to replace the Nexus line. — Reuters

yang dinanti-nantikan: Penganalisis meramalkan pelancaran produk itu akan mempamerkan inisiatif perkakasan Google seperti sistem pembesar suara yang dikawal , alat dengar realiti maya dan yang paling ketara, sepasang telefon pintar yang dikeluarkan di bawah jenama Pixel untuk menggantikan garis Nexus. – Reuters

Alphabet Inc Google dijangka mengumumkan telefon pintar baru pada majlis pada 4 Okt usaha terbaru syarikat untuk menjual pengguna pada peranti Google berjenama dan untuk mencabar Apple Inc pada bernilai tinggi dalam pasaran.

Penganalisis meramalkan pelancaran produk San Francisco juga akan mempamerkan inisiatif perkakasan Google yang lain, termasuk sistem pembesar suara yang dikawal dipanggil Home untuk mencabar peranti Echo Amazon.com Inc kanak dan alat dengar realiti maya.

Korban paling ditunggu dijangka adalah sepasang telefon pintar yang dikeluarkan di bawah jenama Pixel, menggantikan garis Nexus. Walaupun kebanyakan vendor selain daripada Apple menggunakan sistem operasi Android Google, syarikat itu telah bertahun-tahun toyed dengan pelbagai pendekatan untuk membina perkakasan sendiri tanpa mengasingkan pengeluar.

Google telah menjual telefon Nexus sejak tahun 2010, tetapi peranti telah mendapat tarikan sedikit dalam pasaran yang dikuasai oleh Samsung Electronics.

Penganalisis mengaitkan jualan yang kurang memberangsangkan untuk pengedaran miskin, kerana telefon biasanya tidak boleh didapati melalui pembawa rangkaian, saluran kebanyakan pengguna US bergantung kepada. Google juga memiliki perniagaan telefon pintar Motorola secara ringkas sebelum menjualnya kepada Lenovo Group.

Oleh sebab perisian mudah alih disediakan begitu meluas, Google telah berjuang untuk membezakan peranti sendiri, kata penganalisis Jan Dawson daripada Jackdaw Research.

Google “mahu mempunyai pengalaman ini akhir-ke-akhir, tetapi ia tidak jelas bahawa orang-orang benar-benar mahu,” kata Dawson.

The telefon Pixel baru dijangka berharga lebih AS $ 600 (RM2,476), meletakkan mereka pada akhir yang tinggi daripada pasaran, di mana Apple adalah pemain utama.

Dawson adalah lebih optimistik mengenai peranti Utama – diumumkan pada persidangan pemaju syarikat itu tahun ini – yang bekerja dengan sistem hiburan rumah dan memberi respons kepada arahan suara.

Peranti ini merupakan satu langkah yang penting dalam pertempuran yang sengit di antara Google dan gergasi teknologi lain untuk menubuhkan dominan “pembantu digital.”

Penolong Google, Amazon Alexa dan Apple Siri bersaing untuk ketuanan kerana lebih ramai orang mencari di web dan membuat pembelian dalam talian melalui arahan suara, yang akhirnya boleh menggantikan papan kekunci dan skrin sentuh sebagai cara utama mengawal beberapa peranti digital.

Walaupun Amazon adalah yang pertama untuk pasaran, Google boleh menangkap banyak jualan dalam kategori baru yang berkembang, kata Dawson. Tetapi seperti telefon pintar, pengedaran boleh menimbulkan cabaran.

“Amazon mempunyai kelebihan untuk dapat untuk meletakkan ini di halaman rumah laman web e-dagang terbesar di dunia,” katanya.

Penganalisis Ben Bajarin Strategi Creative berkata beliau juga menjangka Google untuk membincangkan alat dengar realiti maya, Daydream, pada majlis itu. Beliau berkata syarikat itu juga boleh mendedahkan rancangan untuk menggabungkan sistem operasi Chrome untuk komputer riba dan perisian mudah alih Android, membantu pemaju membina lebih peranti. – Reuters

facebook LIKE UTK TERIMA UPDATE TERKINI & KLIK [X] UTK TUTUP--> Button Close

Like kami di facebook untuk menerima update terkini terus ke wall facebook anda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

kerja kosong malaysia