Home / Sukan / Golf: Tiger ‘tidak cukup di sana’ tetapi masih mata rekod utama

Golf: Tiger ‘tidak cukup di sana’ tetapi masih mata rekod utama

NASSAU : Tiger Woods melihat kemajuan harian dalam kembali daripada PHK kecederaan dan Sabtu membayangkan dia 16 bulan kembali masih mengejar rekod 18 kejuaraan utama oleh Jack Nicklaus.

Woods, juara kejohanan utama 14 kali, sizzled awal untuk pusingan ketiga berturut-turut tetapi hilang begitu saja lewat menembak dua bawah -par 70 pada majlis kemunculan semula beliau, Hero World Challenge yang dianjurkan oleh yayasan kebajikan beliau.

“Saya hanya tidak cukup di sana, tetapi ia akan datang. perkara yang menarik ialah saya membina dan setiap hari saya ‘ ve mendapat sedikit lebih kuat, “kata Woods, yang mengakui memenatkan pada lubang-an.

” Saya pasti tidak segar kerana saya ingin menjadi. tidak kira berapa banyak anda bersenam ia sangat berbeza daripada sedang bermain bentuk. Terdapat semua perkara-perkara ini berbeza anda tidak boleh meniru di rumah. “

Woods, yang tidak memenangi utama sejak Terbuka AS 2008, diminta selepas pusingan beliau tentang cuba untuk menangkap Nicklaus walaupun tiada pemain telah memenangi empat kejuaraan utama selepas menjadi 41, yang Woods akan dilakukan akhir bulan ini.

“Saya tidak akan berada di sini melakukan ini jika saya tidak berasa seperti saya boleh bermain di peringkat tertinggi, “kata Woods. “Saya mempunyai terlalu banyak kebanggaan.”

Hanya empat pemain telah memenangi pelbagai kejohanan utama selepas menjadi 41 – Old Tom Morris dengan tiga 1860-an British Buka dan Harry Vardon, Julius Boros dan Woods pal Mark O’Meara dengan masing-masing dua .

Woods berdiri di lapan bawah 208, 11 pukulan di belakang pendahulu Hideki Matsuyama Jepun selepas 54 lubang pada jemputan 18 pemain.

“Selama tiga hari berturut-turut, saya telah mendapat off untuk bermula besar. Selama dua pada masa itu, saya tidak dapat memastikan ia berterusan, “kata Woods. “Saya ingin untuk mendapatkan satu lagi pusingan yang kukuh.”

Woods membenam birdie pada empat daripada lima lubang pertama tetapi ia tidak ada hari di pantai secara bekas pemain nombor satu dunia itu yang banyak menghabiskan masa di Bahamas kawasan sisa pasir selepas hilang lima fairway terakhir di Kelab Golf Albany, susun atur 7,302 ela Ernie Els direka.

“mungkin tidak boleh mendapatkan permulaan yang lebih baik daripada saya,” kata Woods. “Secara umumnya apabila saya kembali dari pembuangan pekerja, itu bahagian yang paling mengenai permainan, tetapi saya telah dapat membina jumlah hujan tembakan positif dan pergi di bawah par awal.”

Woods melakukan bogey pada lubang par-5 keenam tetapi menjawab dengan birdie pada tujuh dan par-5-11 tetapi tersandung dengan bogey pada 13 dan 14 a 30 kaki birdie putt di laluan perairan-kurang par-3 ke-17 disediakan rangsangan tetapi beliau mendapati pasir dan air di 18 untuk bogey berganda tutup.

“Saya tidak memukul bola yang buruk hari ini tetapi melanda putts buruk di bahagian pertengahan pusingan,” kata Woods.

Woods katanya tiada harapan untuk minggu kerana, “Saya tidak tahu apa yang saya akan berasa seperti selepas setiap pusingan,” tetapi menambah, “saya akhirnya dapat menukar ke mod yang berdaya saing lagi.”

– Trump sorakan pada Tiger –
Woods lagi pemimpin-pemimpin itu detik-detik shotmaking terbaik untuk merangsang mereka yang mencari tanda-tanda dia boleh menawan semula borang yang menjadikan dia seorang superstar mendominasi

“Great untuk mempunyai anda kembali Tiger -. Special! ” Presiden-umat pilihan Donald Trump menulis sebarang tweet sebelum pusingan bermula.

Sehingga minggu ini, Woods tidak bermain secara kompetitif sejak Ogos 2015, apabila beliau berkongsi ke-10 pada Kejohanan Wyndham.

Woods ditutup dengan bogey berganda ke atas dua daripada tiga lubang terakhir Khamis untuk menembak 73 untuk menamatkan kariernya terpanjang 466 hari PHK tetapi pulih Jumaat dengan bogey bebas 65.

Ia adalah relatif pusingan terendah untuk par sejak 2013 Dunia Kejohanan Golf Jemputan Bridgestone, yang paling baru-baru ini 79 kemenangan kerjayanya.

Woods , tiga malu Sam Snead sepanjang zaman PGA Tour menang tanda, memainkan pusingan akhir Ahad ini bersama Afrika Selatan, Louis Oosthuizen.

kuat tembakan tee dan seterika menubuhkan putt birdie pendek pada tiga lubang pertama untuk Woods, yang tenggelam tegang enam kaki par putt di empat selepas terlepas hijau dengan pendekatan beliau, kemudian diletupkan keluar dari kubu di kelima par-3 dan menonton roll bola ke dalam cawan untuk birdie.

facebook LIKE UTK TERIMA UPDATE TERKINI & KLIK [X] UTK TUTUP--> Button Close

Like kami di facebook untuk menerima update terkini terus ke wall facebook anda.

kerja kosong malaysia