Home / Berita / Go-kart mangsa tragedi dikebumikan

Go-kart mangsa tragedi dikebumikan

KUANTAN: Mayat dua ahli keluarga yang terbunuh selepas dilanggar sebuah go-kart semasa Pendidikan Inovasi Sukan Permotoran dan Automotif (EIMARace) 2016 perlumbaan di Indera Mahkota dikebumikan di sini.

Izwan Isa, 39, dan anak perempuannya Nur Zulaikha, lima, telah dikebumikan bersama-sama di Tanah Perkuburan Islam Jalan Bukit Ubi di 23:10 Ahad, dengan kehadiran hampir 200 ahli keluarga dan kenalan .

Sebelum itu pada pukul 10 malam, solat jenazah telah dijalankan di Masjid Tengku Ampuan Afzan, Indera Mahkota selepas selesai bedah siasat.

Menteri Besar Pahang Datuk Seri Adnan Yaakob adalah antara 600 orang yang menyertai dalam solat jenazah.

Izwan, seorang penyelia di sebuah kilang di Gebeng, di sini, dan Nur Zulaikha terbunuh selepas go-kart terbabas dan merempuh mereka ketika mereka sedang menonton perlumbaan di sisi mengesan belakang penghalang plastik.

isteri Izwan, Siti Suhaiza Seman, 38, dan anak lelaki Muhammad Izz Danial, tujuh, cedera dan dirawat di Hospital Tengku Ampuan Afzan.

Hanya Siti Suhaiza, seorang guru di SK Indera Mahkota, telah dibenarkan pulang ke rumah tetapi dia tidak hadir semasa pengebumian.

Kemalangan itu dipercayai berlaku selepas tiga go-kart bergesel antara satu sama lain, menyebabkan salah seorang daripada mereka terbabas dan kemalangan ke dalam mangsa.

Ketenteraman Awam Pahang dan Ketua Jabatan Trafik Supt Mohd Noor Yusof Ali mengesahkan bahawa perlumbaan yang dianjurkan oleh Universiti Teknologi Malaysia (UTM) Kuala Lumpur telah dijalankan dengan permit yang sah.

Ketiga-tiga pemandu go-kart, bagaimanapun tidak mengalami kecederaan dan sampel darah dan air kencing mereka telah dibawa ke Jabatan Kimia untuk ujian toksikologi. – Bernama

facebook LIKE UTK TERIMA UPDATE TERKINI & KLIK [X] UTK TUTUP--> Button Close

Like kami di facebook untuk menerima update terkini terus ke wall facebook anda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.