Home / Teknologi / ‘Generasi Instagram’ pergi semua keluar dengan potret kanan melampau

‘Generasi Instagram’ pergi semua keluar dengan potret kanan melampau

Menjelang hari, Bemidji SMA Jaxon Anderson banyak seperti Peter Parker, yang janggal datang-of-usia remaja yang mahu menjadi hero semua orang. Apabila dia memakai topeng, bagaimanapun, Anderson menjadi Amazing Spider-Man.

Dan apabila anda Spider-Man, foto menembak kanan tradisional hanya tidak akan memotongnya.

Anderson bertukar latar belakang cheesy dan pencahayaan subpar untuk filem dramatik gaya-set pemotretan sebagai Spider-Man di pusat bandar Bemidji, Minnesota. Dia bertenggek di atas ledges bangunan sebagai matahari terbenam, berayun dari tiang lampu dan juga ditahan ciuman terbalik dari Mary Jane melihat-sama.

“Saya bergelut dengan apa yang perlu dilakukan untuk gambar kanan dan tahu ini akan membuat saya menonjol dan membantu saya menjadi diri saya sendiri,” kata Anderson. “Saya suka wira-wira. Saya rasa saya hanya benar-benar geeky dengan cara itu.”

pics Spidey adalah hanya yang terbaru dalam trend bahawa beberapa orang memanggil potret kanan yang melampau. Ini sangat dihasilkan dan sering dolar tinggi foto sesi termasuk sesi potret destinasi, artis solek profesional dan banyak lagi.

“Semua orang mahu melakukan sesuatu di luar kotak,” kata Megan Engeseth Megan Engeseth Photography, St. Paul, Minnesota, studio yang pakar dalam potret kanan kreatif dan konsep yang tinggi. “Ia adalah perkara yang sama sekali berbeza walaupun dari lima tahun lalu. Terima kasih kepada Instagram, ia agak pengeluaran.”

senior sekolah tinggi tidak lagi mahu menamatkan pengajian dengan gambar buku tahunan cookie cutter sebagai warisan mereka. Walaupun kebanyakan masih mengambil headshot tradisional yang diperlukan oleh ibu dan ayah (dan kakitangan buku tahunan), mereka mahu seluruh gambar mereka untuk menggambarkan personaliti sebenar mereka. Dan mereka mahu pengalaman pemotretan untuk membuat mereka berasa seperti selebriti – atau superhero – untuk sehari.

Matlamat ramai warga tua – terutama kanak-kanak perempuan – adalah untuk berakhir dengan set mengesankan gambar untuk dikongsi bersama dan “suka” di media sosial. Dengan berjuta-juta imej beredar di Pinterest dan Instagram, bar yang tinggi.

“Anda lihat gambar-gambar ini yang luar biasa di mana-mana di internet, dan anda mahu sesuatu yang sangat unik dan berbeza daripada orang lain,” kata Mady Johnston, yang kanan di St. Croix Central High School di Hammond, Wis.

Jurugambar mengambil pada semuanya ini, harapan baru dan akan menghuraikan panjang untuk mencipta detik-detik tidak dapat dilupakan bagi pelanggan mereka.

jurugambar Minneapolis Lisa Slotsve meletakkan dalam salji untuk menangkap lompatan pemain ski dan pergi mendaki di Taylors Falls untuk mengambil gambar yang pejalan kaki gemar. Beberapa pelanggan pergi jauh juga. Salah satu warga emas Slotsve ini mengembara ke Paris untuk membeli pakaian untuk sesi beliau.

Engeseth menawarkan “pengalaman butik,” mengabdikan 20 hingga 25 jam jumlah masa antara satu sama senior. Kebanyakan pelanggan menghabiskan mana-mana dari $ 1,000 hingga $ 3,000. Dia gambar senior dalam air, di atas kuda dan dalam sebuah rumah untuk muktamad Abbey Downton foto penggambaran.

“Generasi ini menyedari bahawa yang sempurna, kehidupan curated yang mengelilingi mereka di media sosial tidak sahih,” kata Engeseth. “Daripada menjadi kanak-kanak yang bersandar pada pokok itu, mereka mahu sesuatu yang sahih akan menentukan mereka dan masih menonjol.”

Johnston, yang Miss Hammond pada 2015, memilih untuk rencana pengarang, tinggi-fesyen pemotretan dengan rambut profesional dan solek. Dia memakai art-deco pertandingan ratu pakaian di tangga sebuah bangunan bersejarah yang dilitupi tumbuhan menjalar di Hudson, Wis. Dia juga memakai seluar jeans denim bermasalah dan atas tanaman untuk beberapa tembakan terang dalam bidang bunga liar berhampiran Woodbury.

“Saya tidak boleh percaya yang saya pada mereka gambar-gambar,” katanya. “Saya mahu orang ramai untuk melihat mereka dan berkata, ‘Wow, mereka adalah gambar yang luar biasa.’ “

Luahkan perasaan anda

Anderson datang dengan konsep Spider-Man untuk menghormati cintanya kepada superhero kegemaran beliau, tetapi Bemidji jurugambar Misty Malterud membawa kepada kehidupan. Beliau memiliki Moments Photography Misty, yang mengkhusus dalam potret kanan asal yang menampilkan personaliti remaja.

“Fokus saya adalah untuk menangkap siapa mereka sebagai individu dan di mana mereka berada pada masa ini dalam kehidupan mereka,” katanya. “Dengan media sosial, kanak-kanak ini berasa seperti mereka akan lemas. Mereka hanya mahu lihat dan dengar untuk siapa mereka.”

Ia bukan sehingga Anderson mendapati semangat untuk persembahan koir dan teater yang dia keluar dari shell, kata ibunya, Kristen Anderson.

“Dia tidak pernah keluar dengan rakan-rakan, dan kini dia mendapat peranan utama dalam muzikal sekolah,” katanya. “Saya begitu amat berbangga dengan beliau bahawa dia hanya memiliki siapa dia.”

Dengan baru AS $ 200 Spidey guaman, Anderson turun ke pusat bandar Bemidji untuk mewujudkan semula terkenal adegan Spider-Man. Beliau berskala dinding kaca, web ditembak ketika udara di lorong dan menghulurkan pada tong bijirin di kilang tempatan di mana datuknya telah bekerja selama hampir 40 tahun.

Apabila Malterud berkongsi pemilihan gambar di Facebook, satu orang berkata: “Ini adalah gambar yang terbaik senior yang pernah saya lihat.”

atlet pelajar Malterud telah membantu membuat gambar Olympian terinspirasi untuk menangkap kekuatan dan keazaman mereka. Beliau juga menubuhkan satu menembak konsep Netflix diilhamkan untuk seorang gadis yang berkata beliau benar-benar ke dalam napping dan menonton TV dan makan makanan ringan.

Tetapi apa yang kebanyakan anak-anak mahu? Vintage dan gaya boho gambar yang popular, dan tahun lepas, Malterud mendapat banyak permintaan daripada kanak-kanak perempuan yang mahu diambil gambar memakai but koboi di hadapan bangsal.

“saya bertanya kepada mereka, ‘Adakah kamu but koboi pernah dipakai sebelum ini?’ ” dia berkata.

Trend datang dan pergi, tetapi Malterud berkata bahagian yang paling penting gambar kanan adalah untuk menjadi benar kepada diri sendiri – Netflix dan wira-wira dimasukkan. – Star Tribune (Minneapolis) / Tribune News Service

facebook LIKE UTK TERIMA UPDATE TERKINI & KLIK [X] UTK TUTUP--> Button Close

Like kami di facebook untuk menerima update terkini terus ke wall facebook anda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.