Home / Artikel / Gambar & video 6 posisi buatkan isteri cepat klimaks yang suami patut cuba

Gambar & video 6 posisi buatkan isteri cepat klimaks yang suami patut cuba

Baca dan cuba teknik ini bersama pasangan anda untuk lebih mudah mencapai orgasma dan klimaks dalam hubungan intim kalian nanti.

video sekadar hiasan baca artikel penuh dibawah

Capai klimaks ketika bersenggama dengan pasangan

Isteri capai klimaks? Topik senggama lagi? Jangan salah faham. Di Timur, topik seperti ini memang sensitif.

Namun, bak kata pakar perbidanan dan sakit puan, Datuk Dr. Nor Ashikin Mokhtar – kita sepatutnya memandang isu ini dari perspektif pendidikan kesihatan.Pernah dengar perumpamaan mengatakan isteri yang bahagia akan buat rumah tangga lebih bahagia?

Perumpamaan itu tepat. Pertama, pasangan boleh membahagiakan isteri dengan membuatkan mereka mencapai orgasme atau klimaks.

Walaupun ada pelbagai anggapan “semua orang sudah tahu tentang seks, ia tak payah diajar”, tapi tahukah anda yang hanya 25% wanita Malaysia saja yang pernah mencapai orgasma?

Klimaks adalah “kemuncak” kepuasan syahwat selepas berintiman dengan pasangan.Menurut kajian yang dijalankan Durex pada tahun 2008, hanya 25% wanita mencapai klimaks berbanding lelaki sebanyak 62%.

Kenapa wanita di Malaysia kurang mencapai kepuasan ini? Dr Nor Ashikin berkata ia mungkin sebab kepercayaan masyarakat kita.

“Oleh sebab pendidikan seks tak dibincangkan secara terbuka, ramai wanita tidak tahu gambaran sebenar tentang hubungan seksual yang sewajarnya.”

Sebenarnya, banyak kes ketidakpuasan di ranjang. Cuma kes ini “disembunyi” diam-diam dan dihindari.Jika anda gagal mencapai orgasma, cuba beberapa posisi senggama ini yang menjanjikan kepuasan klimaks:

1. Doggy Style

klimaks

Posisi doggy boleh membuatkan senjata suami masuk lebih dalam.Cara yang lebih bagus, isteri harus membuka laluan dan membenarkan suami lebih rapat dan kakinya di antara kaki isteri.Biarkan suami memulakan dayungan.

2. Doggy Style tapi cara berbeza

klimaks

Orgasma atau klimaks juga lebih mudah tercapai jika anda terus dengan gaya doggy style, tapi ubah sedikit posisinya.Contohnya seperti sedikit “menunduk” ke hadapan.Untuk lebih cepat mencapai klimaks, suami boleh mencium leher dan merangsang isteri dari belakang.

3. Posisi kaki X

klimaks

Untuk lebih kreatif, anda boleh guna kaunter dapur, eja atau kerusi dengan gaya ini. Naikkan kedua-dua kaki anda ke bahu suami dan silangkan kaki.Percayalah, penetrasi ini lain macam!

Agar lebih panas, anda juga boleh merangsang tubuh suami dengan meramas pinggulnya yang dekat dengan anda itu.Jangan lupa eye to eye atau kata-kata pembakar seperti betapa isteri adalah wanita paling cantik dan seksi di dunia…

4. Spooning

klimaks

Anda dan pasangan boleh cuba posisi ini jika tubuh anda lebih kecil dan pendek daripada suami.Posisikan tubuh badan dalam gaya mengiring, dan biar suami mendekati anda perlahan-lahan dari belakang.Jangan lupa merangsang isteri dari belakang juga, ya!

5. Isteri di atas

klimaks

Dalam rumah tangga mungkin suami adalah king. Tapi dalam gaya ini, isteri pula queen yang boleh buat apa saja!Sambil ambil posisi ini, anda boleh sengaja mencium dan memeluk isteri sambil memulakan dayungan.Posisi ini akan beri kuasa pada isteri untuk mencari titik g-spot padanya. Lebih bijak isteri merangsang, lebih cepat klimaks akan tercapai!

6. Kaki di atas

klimaks

Angkat punggung dan kaki, lalu letakkan ia di bahu suami. Dengan begini, suami dapat mendayung “lebih dalam”.Isteri juga boleh bergerak mengikut irama agar mencapai lebih kepuasan.

Untuk lebih jelas tentang 6 posisi senggama yang menjanjikan isteri mudah mencapai orgasma atau klimaks ini, anda dan pasangan boleh tonton video di bawah.

Jangan lupa untuk suarakan buah fikiran anda tentang posisi-posisi ini pada pasangan. Ini sebab hubungan seks yang berjaya memerlukan cinta dan kerjasama.Barulah perkahwinan anda pun lebih sihat!

Seks memang benda semulajadi yang mudah dan tidak perlu diajar sebanyak berulang kali.Tapi dengan memperkayakan pilihan dan variasi posisi seks, kehidupan anda akan lebih mengghairahkan!

sumber : my.theasianparent.com

sumber

facebook LIKE UTK TERIMA UPDATE TERKINI & KLIK [X] UTK TUTUP--> Button Close

Like kami di facebook untuk menerima update terkini terus ke wall facebook anda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

kerja kosong malaysia