Home / Teknologi / Galaxy A9 Pro: Satu perkara yang saiz

Galaxy A9 Pro: Satu perkara yang saiz

facebook LIKE UTK TERIMA UPDATE TERKINI & KLIK [X] UTK TUTUP--> Button Close

Like kami di facebook untuk menerima update terkini terus ke wall facebook anda.

Mempunyai telefon pintar besar mempunyai kelebihan, seperti dapat memburu Pokemon lebih lama.

Samsung terkenal dengan julat perdananya, iaitu Galaxy S dan Galaxy Note.

Menariknya, siri Galaxy A yang agak baru juga membentuk sehingga menjadi pilihan yang dihormati di atas pertengahan pasaran Android telefon pintar yang sesak.

Galaxy pelbagai A menawarkan peranti yang kelihatan seperti premium telefon pintar perdana Samsung yang lain tetapi adalah lebih murah kerana mereka tidak pek perkakasan yang terbaru dan terhebat.

Di sini kita mengkaji salah satu daripada telefon pintar terbaru di Galaxy A siri, A9 Pro (2016).

Mencari yang baik

Jika anda telah mengikuti pelancaran baru-baru Samsung, anda akan mendapati reka bentuk A9 Pro biasa dan konsisten dengan kaca dan logam bahasa reka bentuk.

Beberapa orang yang saya menunjukkan telefon pintar untuk tersilap dikenal pasti sebagai Galaxy Nota 5, bukti bagaimana sama ia adalah dalam penampilan utama Samsung popular dari tahun lepas.

AP Pro (2016)

A9 Pro dengan mudah boleh dikelirukan dengan Galaxy Nota 5.

Satu lagi kenyataan bahawa saya sentiasa menerima apabila menyemak A9 Pro adalah kira-kira saiznya. Dengan paparan Super Amoled 6in, peranti ini tidak bermaksud untuk tempoh yang lama penggunaan satu tangan kerana ia agak susah dipakai untuk mereka yang mempunyai tapak tangan yang bersaiz sederhana. Plus, dengan berat 210g, peranti ini adalah di sebelah besar.

Bagi mereka yang tidak dimatikan oleh saiz, A9 Pro adalah alat yang ideal untuk penggunaan media dan melayari web berat terima kasih kepada hartanah skrin murah hati.

skrin Super Amoled mempunyai reputasi mencari sedikit terlalu meriah, tetapi teknologi telah melalui perjalanan yang panjang dan anda sebenarnya boleh nada turun warna dalam tetapan peranti untuk lebih warna kelihatan semula jadi.

Satu kelemahan kecil yang menetapkan peranti selain daripada telefon pintar perdana lain adalah bahawa skrin adalah “hanya” resolusi HD penuh. Walaupun ia adalah tidak bermaksud buruk, resolusi yang lebih tinggi akan pasti bertambah baik pengalaman pengguna untuk skrin sebesar ini.

Jika anda mempunyai dua nombor mudah alih tetapi tidak mahu kerumitan membawa dua peranti di sekeliling, A9 Pro mempunyai dua slot SIM nano.

AP Pro (2016)

A9 ciri Pro slot kad SIM dual dan slot kad memori SD.

Apa yang lebih baik adalah bahawa terdapat satu slot berasingan untuk pengembangan microSD, jadi anda tidak perlu berkompromi dan memilih antara sama ada baris kedua atau memori lebih seperti kebanyakan telefon dual SIM lain di pasaran sekarang.

penyimpanan tambahan tidak betul-betul satu keperluan bagi A9 Pro walaupun, kerana ia datang dengan 32GB memori dalaman.

Satu aduan saya adalah bahawa tidak ada cahaya pemberitahuan LED untuk memberi amaran kepada pengguna mana-mana notifikasi baru.

Pro prestasi

Daripada kotak, A9 Pro berjalan pada Android 6.0.1 (Marshmallow) dengan antara muka pengguna TouchWiz Samsung (UI).

Samsung TouchWiz telah menyaksikan peningkatan yang berterusan, dan saya gembira dengan kemas kini kecil saya perasan sejak versi UI sebelumnya.

Sebagai contoh, anda akan mendapat pilihan tambahan untuk berkongsi, tanaman atau menangkap baki halaman serta-merta selepas mengambil tangkapan skrin.

AP Pro (2016)

butang rumah A9 Pro juga berfungsi sebagai sensor cap jari untuk tujuan keselamatan.

kemasukan Samsung 4GB RAM dalam A9 Pro adalah murah hati, kerana ini adalah sama seperti kebanyakan peranti mewah kini di pasaran.

Saya menghabiskan masa saya dengan peranti melakukan banyak melayari web berat dan multitasking, dan saya tidak ingat mana-mana tab atau aplikasi memulakan semula apabila saya datang kembali kepada mereka selepas tempoh tidak aktif.

butang rumah A9 Pro juga berfungsi sebagai sensor cap jari untuk tujuan keselamatan.

Ia berfungsi dengan cara yang sama seperti aplikasi perdana Samsung baru, di mana anda hanya perlu mempunyai jari anda pada butang dan tekan ke bawah untuk skrin untuk membuka kunci.

Walaupun ia dikesan jari saya hampir serta-merta, ia gagal untuk mengiktiraf jari saya beberapa kali. Ini mungkin disebabkan oleh saiz peranti, menjadikan kedudukan butang rumah sedikit kurang semula jadi untuk menekan dengan ibu jari.

Kehidupan Long

Rayuan peranti ini sudah pasti bateri 5,000mAh besar-besaran. Saya biasanya tidak pernah meninggalkan rumah saya tanpa bank kuasa saya dipercayai dengan saya. Dalam tempoh kajian semula, saya tidak perlu menyentuh bank kuasa sama sekali.

Peranti mudah berlangsung selama tiga hari bekerja dari penggunaan sederhana, termasuk perjanjian yang baik pelayaran web, Facebook melayari, Google Map navigasi dan pesta minum-minum YouTube menonton.

Bersama-sama dengan ciri pengecasan cepat, ini adalah alat yang anda yakin boleh mengambil pada hari yang lama tanpa bimbang sedikit kehabisan jus.

Maka tanpa ragu-ragu ini membuat A9 Pro salah satu telefon pintar yang terbaik untuk bermain liar popular Pokemon Go permainan yang memeningkan kepala hayat bateri. Selepas cas penuh pada waktu pagi, hari yang penuh dengan kerja dengan penggunaan sederhana, dan dua jam Pokemon Go pada waktu petang, saya masih mempunyai sekitar 50% hayat bateri.

Tetapi telefon tidak menjadi panas selepas penggunaan yang lama supaya sesuatu yang perlu diingat.

AP Pro (2016)

A9 Pro mempunyai antara muka kamera yang sama seperti telefon pintar mewah Samsung, termasuk keupayaan untuk menggandakan ketuk butang rumah untuk melancarkan kamera pada bila-bila, walaupun skrin dimatikan .

Aplikasi kamera adalah mudah salah satu ciri-ciri telefon pintar yang paling kerap digunakan, jadi mempunyai penembak tepat kualiti biasanya tinggi dalam senarai keutamaan apabila membuat keputusan mengenai pembelian.

A9 Pro mempunyai antara muka kamera yang sama seperti telefon pintar mewah Samsung, termasuk keupayaan untuk menggandakan ketuk butang rumah untuk melancarkan kamera pada bila-bila, walaupun skrin dimatikan.

Walau bagaimanapun, kualiti gambar yang diambil adalah difahami miskin daripada peranti perdana. Imej-imej adalah baik apabila terdapat cahaya yang cukup tetapi kamera tidak melaksanakan dengan baik dalam keadaan cahaya rendah seperti gambar ternyata lebih berbintik.

Beralih, penceramah A9 Pro adalah baik dan munasabah kuat walaupun ia akan menjadi baik jika terdapat dua pembesar suara dan bukan satu.

Dari segi kedudukan, saya secara tidak sengaja dilindungi penceramah semasa menonton video beberapa kali kerana ia terletak di mana saya biasanya meletakkan jari saya untuk menyokong berat peranti.

Kesimpulan

Pada harga runcit yang disyorkan RM1,999, A9 Pro adalah pasti lebih murah daripada aplikasi perdana Samsung, ada yang kos sekitar RM3,000 pada masa kini.

Walau bagaimanapun, ia adalah sukar untuk membayangkan sesiapa mempertimbangkan harga A9 Pro sebagai berpatutan, terutamanya dengan banyak alternatif yang lebih murah untuk peranti pertengahan dari pengeluar Cina.

Apa yang anda boleh harapkan dari harga tag A9 Pro adalah alat yang kelihatan hanya sebagai baik sebagai peranti perdana Samsung. Pada permukaan, ia adalah sukar untuk memberitahu bahawa A9 Pro tidak adalah salah satu aplikasi perdana Samsung.

Selain itu, peranti ini mempunyai salah satu daripada kehidupan bateri terbaik yang pernah kita alami pada telefon pintar.

Juga, saiz skrin adalah sesuai untuk masa yang lama membaca, jadi ia adalah seorang sahabat yang baik untuk mempunyai untuk mereka yang suka melayari laman web dan membaca e-buku.

Satu-satunya kawasan utama yang boleh diperbaiki ialah kamera.

Kelebihan: hayat bateri Amazing; skrin besar besar untuk penggunaan media dan melayari web; reka bentuk premium.

Cons: Kamera boleh menjadi lebih baik terutamanya bagi prestasi cahaya rendah; sedikit di sebelah yang berat; tiada pemberitahuan cahaya LED.

Galaxy A9 Pro (2016)
(Samsung)
Android telefon pintar
Sistem pengendalian: Android 6.0.1 (Marshmallow )
Processor: quad-core 1.8GHz Cortex-A72 + 1.4GHz quad-core Cortex-A53 CPU
Network: 4G LTE
Camera : 16-megapixel dengan flash dwi-LED; 8-megapiksel kamera hadapan menghadap
Paparan: 6in (1080 x 1920 piksel) Super AMOLED
Memory: memori 32GB Dalaman, 4GB RAM
Kesambungan: Bluetooth 4.2, microUSB 2.0, WiFi 802.11 a / b / g / n / ac; WiFi Direct
bateri: 5,000mAh lithium-ion
Size (W x D x H): 161.7 x 80.9 x 7.9mm
Berat: 210g
Harga: RM1,999
Rating: 4 bintang
unit Kajian ihsan Samsung Malaysia, 1-800 -88-9999

Artikel Yang Mungkin Anda Minati

jual beli kereta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *