Home / Teknologi / Fujifilm mengumumkan X-T2

Fujifilm mengumumkan X-T2

Same but different: The physical design may look largely the same as its predecessor, but the X-T2 comes with a lot of changes.

Sama tetapi berbeza: Reka bentuk fizikal mungkin kelihatan sebahagian besarnya sama seperti sebelumnya, tetapi X-T2 datang dengan banyak perubahan.

The Fujifilm X-T1 adalah salah satu kamera kegemaran kami tahun 2014, terima kasih kepada reka bentuk retro yang sangat cantik ditambah pula dengan yang difikirkan kawalan.

Nah, Fuji kembali lagi tahun ini dengan pengumuman X-T2, dengan ciri-ciri yang dikemas kini dan beberapa tweak dalam reka bentuk.

Perubahan terbesar sejak X-T1 adalah bahawa X-T2 datang dengan 24 megapiksel sensor X-Trans CMOS III yang merupakan ketara lebih megapixel daripada sensor 16 megapiksel daripada X-T1.

sensor X-Trans baru ini membawa ke hadapan susun atur yang luar biasa RGB piksel sebelumnya (yang menjadikan ia sangat tahan moire kesan) dan kini datang dengan 325 mata autofocus, yang mana 169 pengesanan tawaran fasa.

Sedangkan X-T2 kelihatan hampir sama dengan X-T1, ia sebenarnya mempunyai beberapa tweak yang menjadikan ia lebih mudah untuk digunakan – sebagai contoh, anda akan mendapat joystick kecil baru di belakang khusus untuk memberi tumpuan titik pensuisan.

The petah berbicara 3in skrin OLED di belakang X-T2 mempunyai juga menerima naik taraf kecil – bukan sahaja ia condongkan ke hadapan dan ke belakang seperti X-T1 tetapi ia juga lambungan ke kanan (tetapi tidak ke kiri ).

Walaupun ini tidak adalah seperti baik kerana skrin yang dinyatakan sepenuhnya, ia sekurang-kurangnya lebih baik daripada apa yang kita dapat dengan X-T1.Fuji juga telah memberi tumpuan kepada ciri-ciri video dengan X-T2 dan kamera ini adalah kini mampu merakam video 4K UHD pada sehingga 30 bingkai sesaat dan dilengkapi dengan profil rata F-Log untuk mudah tahap profesional selepas pemprosesan.

kamera ini juga dilengkapi dengan port input mikrofon luaran tetapi pelik sekali, tiada port fon kepala (walaupun port fon kepala boleh didapati jika anda menggunakan tetapan menegak Power Booster Grip itu).

Malah, menambah cengkaman menegak Power Booster juga menambah beberapa kawalan tambahan selain memanjangkan jangka hayat bateri.

Dengan cengkaman yang dilampirkan kepada X-T2, anda akan mendapat berterusan berkelajuan masih menembak yang lebih baik dari 8 bingkai sesaat kepada 11 bingkai sesaat dan menembak video daripada maksimum 10 minit maksimum 30 minit.

kamera ini dilengkapi dengan dua slot kad SD yang UHS-II serasi yang bermaksud jika anda mempunyai salah satu daripada orang-orang yang lebih baru kad SD UHS-II, anda akan mendapat kelajuan menulis lebih cepat.

Tiada tarikh bila ia akan dikeluarkan di Malaysia dan berapa banyak ia akan kos, tetapi di Amerika Syarikat, harga akan menjadi US1,599 (kira-kira RM6,400) untuk badan sahaja.

facebook LIKE UTK TERIMA UPDATE TERKINI & KLIK [X] UTK TUTUP--> Button Close

Like kami di facebook untuk menerima update terkini terus ke wall facebook anda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.