Home / Berita / Forbes pasak kekayaan Trump pada $ 3,7 bilion, $ 800,000,000 kurang daripada tahun lepas

Forbes pasak kekayaan Trump pada $ 3,7 bilion, $ 800,000,000 kurang daripada tahun lepas

WASHINGTON (Reuters) – US Republikan calon Presiden dianggarkan bernilai bersih Donald Trump adalah $ 3,7 bilion (£ 2.8 bilion), $ 800 juta kurang daripada setahun yang lalu, majalah Forbes melaporkan pada hari Rabu, mengaitkan kerugian sebahagian besarnya untuk pasaran hartanah melembutkan New York.

Majalah itu disiasat 28 aset atau kelas aset yang dimiliki oleh ahli perniagaan New York dan mendapati 18 telah menurun dalam nilai, termasuk Trump Tower di Manhattan dan Mar-a-Lago kelabnya di Palm Beach, Florida.

Nilai 40 harta Wall Street di pusat bandar New York juga telah menurun, menurut Forbes, yang berkata ia telah mengesan kekayaan Trump untuk 34 tahun.

Pada masa yang sama, satu aset kekal stabil manakala tujuh yang lain – termasuk 555 California Street, bangunan kedua tertinggi di San Francisco – menyaksikan peningkatan nilai mereka, ia dilaporkan.

Rakyat untuk kempen Trump itu tidak dapat dihubungi untuk mendapatkan komen.

Laporan itu datang sebagai Trump, yang dikenali sebagai bintang realiti televisyen dan juga untuk perniagaan estet sebenar, kepala ke dalam regangan akhir berkempen untuk pilihan raya 8 nov.

Trump, mencari dipilih pejabat buat kali pertama, telah disebut-sebut kepintaran perniagaan dalam menekan untuk perubahan di Washington. Beliau telah berikrar untuk mengoyak tawaran perdagangan, berunding dengan sekutu untuk membuat mereka membayar lebih untuk perlindungan pertahanan AS mereka, dan mempunyai Mexico gaji untuk dinding dia telah dicadangkan di sepanjang sempadan AS selatan. Jika dipilih, beliau akan menjadi jutawan pertama untuk berkhidmat sebagai presiden, menurut Forbes.

Butiran kekayaan Trump tidak diketahui umum kerana, sesuatu yang jarang tradisi dekad berusia calon-calon presiden Amerika Syarikat, dia telah enggan untuk melepaskan pulangan cukainya. saingan Demokratik, bekas Setiausaha Negara Hillary Clinton, memperoleh $ 10.750.000 pada tahun 2015 bersama suaminya, bekas Presiden Amerika Syarikat Bill Clinton, memfailkan cukai mereka menunjukkan.

Clinton dan lain-lain, termasuk beberapa Republikan terkemuka, telah menekan Trump untuk melepaskan pulangan beliau. Mereka juga telah menimbulkan persoalan tentang nilai bersihnya serta sumbangan amal dan hubungan perniagaan.

Forbes berkata analisis tidak meletakkan apa-apa nilai kepada jenama Trump. Ia juga mempertikaikan dakwaan Trump pada debat presiden Isnin malam bahawa beliau dilaporkan $ 694,000,000 dalam pendapatan daripada tahun lepas kepada Suruhanjaya Pilihan Raya Persekutuan. Forbes berkata Trump bercampur hasil dan pendapatan dalam dokumen itu.

Trump setakat ini telah diberi $ 54.000.000 untuk kempen presiden. Kempen beliau juga telah membayar syarikat-syarikat beliau untuk ruang pejabat di Trump Tower dan penggunaan syarikat penerbangan peribadinya, antara perbelanjaan lain, pemfailan pilihan raya persekutuan telah ditunjukkan. Politico dilaporkan secara berasingan pada hari Rabu bahawa Trump sedang mempertimbangkan memberi lebih banyak wang untuk kempen untuk membiayai serangan kilat pengiklanan, memetik tiga sumber yang rapat dengan beliau

Di tengah-tengah kempen, Trump hanya membuat satu perjanjian hartanah pada tahun lepas.: membeli Charleston, South Carolina, gudang yang di dalam perampasan, kata Forbes.

(Pelaporan tambahan oleh Emily Stephenson dan Grant Smith; Penulisan oleh Susan Heavey; Penyuntingan oleh Frances Kerry)

facebook LIKE UTK TERIMA UPDATE TERKINI & KLIK [X] UTK TUTUP--> Button Close

Like kami di facebook untuk menerima update terkini terus ke wall facebook anda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.