Home / Sukan / Ferrari mewah yang melompat-lompat kegirangan dari baris ketiga di Sepang

Ferrari mewah yang melompat-lompat kegirangan dari baris ketiga di Sepang

Last year's winner at Sepang Sebastian Vettel meeting some fans ahead of the Formula 1 Petronas Malaysia Grand Prix at Sepang International Circuit. - S.S KANESAN / The Star

Pemenang tahun lepas pada mesyuarat Sepang Sebastian Vettel beberapa peminat menjelang Formula 1 Grand Prix Petronas Malaysia di Sepang International Circuit. – SS Kanesan / The Star

SEPANG: Pasukan Ferrari mesti suka peluang mereka sekarang bahawa kedua-dua pemandu mereka telah berjaya menduduki barisan ketiga selepas sesi kelayakan Formula 1 Petronas Malaysia Grand prix di Litar Antarabangsa Sepang.

The Ferraris Sebastian Vettel dan Kimi Raikkonen diletakkan kelima dan keenam di grid selepas mereka mencatat masa 1: 33,584 dan 1:. Masing-masing 33,632

Vettel, yang memenangi di sini tahun lepas, menegaskan bahawa mereka mempunyai peluang yang walaupun pemandu Mercedes dan Red Bull mendahului mereka pada grid.

Vettel mengakui Ferrari menjangkakan akan mencabar Mercedes depan bukannya dari barisan ketiga.

Dia tidak menyangka Bull duo Merah untuk mendapatkan di hadapan mereka.

Juara Dunia empat kali ganda yakin bahawa mereka boleh menyelesaikan lebih awal daripada pemandu Red Bull pada hari Ahad.

“Jelas sekali, kita dijangka sehingga satu baris yang lebih tinggi,” kata Vettel.

“Mereka hanya sedikit lebih cepat, kita diharapkan untuk menjadi ketat tetapi kami rasa kami mempunyai kelebihan. Akhirnya, terdapat tidak banyak hilang tetapi hanya cukup, hanya lebih sepersepuluh.

“Sebagai pemandu, anda rasa ia sentiasa di suatu tempat di sana, jadi mungkin saya perlu pergi dan mempunyai pandangan yang di kemudian hari, dan lihat jika saya boleh mengambilnya.”

Raikkonen tidak terlalu gembira dengan kelayakan tetapi berkata mereka akan berusaha lebih gigih untuk memperbaiki.

“Saya tidak mempunyai perasaan yang baik dengan kereta melalui sesi dan saya terkejut bahawa masa pusingan tidak terlalu buruk, memandangkan perasaan saya jauh dari apa yang saya mahu,” kata Raikkonen.

“Bagi permukaan baru … landasan berasa agak sama, tetapi ia licin dan ada sedikit lebih cengkaman.

“Sekarang kita perlu duduk dan pergi melalui semua perkara. Ada kerja yang perlu dilakukan, tetapi saya yakin kita boleh memperbaiki untuk hari esok “

Walaupun dominasi Mercedes, Ferrari -. Seperti Red Bull -. Akan mengambil iktibar daripada keputusan Monza

Hamilton juga lebih awal di Monza bulan lepas, di mana beliau mendakwa kedudukan tiang hampir separuh kedua, sebelum susut kepada keenam dari barisan dan kehilangan perlumbaan untuk Rosberg.

Satu lagi kesilapan juga boleh mendapat manfaat pek mengejar Ferrari dan Red Bull.

facebook LIKE UTK TERIMA UPDATE TERKINI & KLIK [X] UTK TUTUP--> Button Close

Like kami di facebook untuk menerima update terkini terus ke wall facebook anda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.