Home / Teknologi / Ericsson merancang untuk menghentikan pengeluaran di Sweden, memotong 3,000 pekerjaan: media

Ericsson merancang untuk menghentikan pengeluaran di Sweden, memotong 3,000 pekerjaan: media

Cost cutting: Mobile telecoms equipment maker Ericsson plans to close the last of its Swedish manufacturing sites as part of planned savings. — Reuters

memotong Kos: Mobile pembuat peralatan telekomunikasi Ericsson merancang untuk menutup terakhir tapak pengeluaran Sweden yang sebagai sebahagian daripada simpanan dirancang. – Reuters

STOCKHOLM: Mobile telekomunikasi pembuat peralatan Ericsson merancang untuk menutup terakhir tapak pengeluaran Sweden sebagai sebahagian daripada simpanan dirancang, memotong kira-kira 3,000 peluang pekerjaan, setiap hari Sweden Svenska Dagbladet dilaporkan.

Ericsson berkata pada Julai bahawa ia akan meningkatkan pemotongan kos dalam menghadapi keadaan pasaran yang semakin merosot, setelah sudah mengumumkan program 9 bilion mahkota Sweden (RM4.33bil) pengurangan kos pada 2014.

Kemudahan Manufacturing di bandar-bandar Boras dan Kumla akan ditutup, akhbar melaporkan, memetik dokumen dalaman. Keputusan itu berakhir 140 tahun pengeluaran di Sweden bagi syarikat itu yang bermula sebagai pengeluar telegraf dan telefon peralatan.

Penutupan dirancang dijangka menjimatkan kira-kira 3 bilion Mahkota (RM1.44bil), Svenska Dagbladet dilaporkan.

wakil Kesatuan Per Norlander, bagaimanapun, memberitahu radio Sweden bahawa rundingan telah tidak menyebabkan keputusan muktamad.

“Ia benar-benar tidak pasti mereka akan ditutup,” kata Norlander.

Ericsson memberitahu Reuters pada 22 September bahawa ia akan mengurangkan kakitangan di seluruh dunia.

“Kami mempunyai operasi besar di Sweden, yang tidak dikecualikan,” kata jabatan komunikasi dalam e-mel. “Kakitangan kami dan, jika berkenaan, wakil kesatuan akan sentiasa dimaklumkan terlebih dahulu.”

Svenska Dagbladet melaporkan bahawa pekerjaan yang terlibat ialah di bahagian produk rangkaian, kawasan perniagaan terbesar syarikat.

Ericsson, yang mempunyai kira-kira 120,000 pekerja di seluruh dunia termasuk 17,000 di Sweden, telah bertanding dengan permintaan bertakung di pasaran maju di mana rangkaian yang paling maju sebahagian besarnya dibina sudah. – Reuters

facebook LIKE UTK TERIMA UPDATE TERKINI & KLIK [X] UTK TUTUP--> Button Close

Like kami di facebook untuk menerima update terkini terus ke wall facebook anda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

kerja kosong malaysia