Home / Sukan / enjin masalah Hamilton hanya nasib buruk, kata Lowe

enjin masalah Hamilton hanya nasib buruk, kata Lowe

SUZUKA, Jepun (Reuters) – masalah enjin Lewis Hamilton adalah turun kepada nasib malang dan “sesiapa dengan satu auns kecerdasan “tahu Mercedes tidak mensabotaj kereta pemain Britain di Malaysia hujung minggu lalu, ketua teknikal pasukan Paddy Lowe berkata pada hari Jumaat.

Triple Formula satu juara dunia Hamilton bersara di Sepang apabila enjin keretanya mengalami berapi kegagalan 16 pusingan dari hujung ketika beliau mendahului perlumbaan dengan selesa.

beliau berkata selepas itu bahawa “seseorang tidak mahu saya untuk menang”, kemudian menjelaskan bahawa beliau merujuk kepada “kuasa yang lebih tinggi” dan bukan pasukan.

Lowe kepada pemberita menjelang Grand Prix Jepun semalam yang Hamilton akan bermula dengan jurang 23 mata kepada Ahli Pasukan dan kejohanan pemimpin Nico Rosberg, yang ia hanya kebetulan.

“Kita semua tahu bahawa anda boleh membuang tiga dua berenam berturut-turut. Itulah mungkin, statistik. Dan lagi apabila anda melihat ia dilakukan, emosi anda rasa ‘bagaimana yang berlaku? Kami mendapat sedikit senario yang dengan Lewis, ” katanya.

“Ia adalah cara yang dadu telah dibuang.

” Perkara yang pergi salah. Kami faham bahawa dan ia hanya kebetulan bahawa, secara kebetulan tulen, yang telah berlaku berulang kali pada kereta Lewis ‘. “

Lowe berkata komen pasca perlumbaan Hamilton telah disalah tafsir.

” Saya boleh ‘t bersetuju dengan anda bahawa pemandu membayangkan terdapat sabotaj, “kata Lowe apabila ditanya tentang perkara itu.” Lewis telah sangat jelas, pasti dengan kami, bahawa itulah benar-benar keluar daripada soalan.

“kami telah mempunyai kegagalan lain dalam tahun yang amat malang dan jika kita cukup baik untuk menguruskan sabotaj itu, kita tidak akan mempunyai apa-apa kegagalan, “katanya.

“Kami tidak pernah … akan pernah walaupun merenung, walaupun kita boleh engineer ia, yang kita tidak dapat. Sesiapa pintar boleh bekerja yang keluar.”

Mercedes dikesan kegagalan enjin Hamilton di Malaysia turun ke “besar-end bearing kegagalan” dan telah memperkenalkan langkah-langkah untuk mengawal daripada masalah lagi hujung minggu ini.

Hamilton yang ditukar 43 mata defisit awal musim untuk Rosberg mendahului 19 mata dengan kilat enam kemenangan daripada tujuh perlumbaan pergi ke rehat Ogos, menghadapi satu tugas yang sukar dalam menghasilkan kemunculan semula yang sama.

Pemandu Britain, yang mengalami membunuh masalah berkaitan enjin awal musim ini manakala Rosberg memenangi yang pertama empat berturut-turut, perlu menang pada hari Ahad tetapi juga tahu bahawa Jerman telah meningkatkan prestasinya.

Rosberg adalah paling cepat di kedua-dua sesi latihan Jumaat di Suzuka.

(Penyuntingan oleh Alan Baldwin)

facebook LIKE UTK TERIMA UPDATE TERKINI & KLIK [X] UTK TUTUP--> Button Close

Like kami di facebook untuk menerima update terkini terus ke wall facebook anda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

kerja kosong malaysia