Home / Berita / Empat mati dalam menembak di pusat membeli-belah di Washington negeri – Polis

Empat mati dalam menembak di pusat membeli-belah di Washington negeri – Polis

(Reuters) – Tiga orang ditembak mati dan dua cedera semasa penggambaran di sebuah pusat beli pada hari Jumaat di negeri Washington barat laut di mana pihak berkuasa mencari untuk lelaki bersenjata itu, beberapa media melaporkan.

Pihak berkuasa pada mulanya berkata di media sosial bahawa empat orang terbunuh dalam kejadian itu, yang berlaku kira-kira 19:00 waktu tempatan Jumaat di Cascade Mall di Burlington, Washington, kira-kira 65 batu (105 km) ke utara Seattle.

ABC News dan beberapa media tempatan melaporkan bahawa tiga, bukan empat, orang telah cedera parah. Tiga wanita ditembak mati, seorang lelaki cedera parah dan seorang lagi wanita menderita tidak mengancam nyawa kecederaan, kata jurucakap Washington State Patrol Mark Francis memberitahu rangkaian.

Harborview Medical Center di Seattle berkata dalam satu kenyataan bahawa ia telah merawat seorang lelaki yang berada dalam keadaan kritikal dari menembak. A sekutu CBS tempatan melaporkan berdekatan sekolah tinggi permainan bola sepak telah dipindahkan sebagai langkah berjaga-jaga.

Francis berkata di Twitter bahawa polis sedang giat mencari penembak, yang telah digambarkan sebagai “lelaki Hispanik memakai kelabu” dan terakhir dilihat berjalan ke arah lebuh raya berhampiran jauh dari pusat membeli-belah.

“Tragedi telah melanda di Washington malam ini. Hati kami berada dalam Burlington,” kata Gabenor Jay Inslee di Twitter.

Pasukan penyelamat telah memasuki pusat membeli-belah untuk menghadiri kepada yang cedera, Francis berkata dalam laman Twitter.

Kejadian tembakan itu datang kurang dari seminggu selepas seorang lelaki ditikam sembilan orang di sebuah pusat membeli-belah di pusat bandar Minnesota sebelum ditembak mati. FBI sedang menyiasat serangan sebagai tindakan yang berpotensi keganasan.

NBC News melaporkan bahawa Washington State Patrol telah berkata bahawa tidak ada sebarang petunjuk keganasan dalam menembak di Burlington.

(Laporan oleh Brendan O’Brien di Milwaukee; Penyuntingan oleh Michael Perry, Sam Holmes dan Jane Merriman)

facebook LIKE UTK TERIMA UPDATE TERKINI & KLIK [X] UTK TUTUP--> Button Close

Like kami di facebook untuk menerima update terkini terus ke wall facebook anda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

kerja kosong malaysia