Home / Berita / Empat mati dalam menembak di pusat membeli-belah di negeri Washington – Polis

Empat mati dalam menembak di pusat membeli-belah di negeri Washington – Polis

facebook LIKE UTK TERIMA UPDATE TERKINI & KLIK [X] UTK TUTUP--> Button Close

Like kami di facebook untuk menerima update terkini terus ke wall facebook anda.

BURLINGTON, Wash (Reuters) -. Pemburuan A sedang dijalankan pada hari Sabtu di barat laut Washington negeri untuk seorang lelaki bersenjata yang melepaskan tembakan dengan senapang di sebuah pusat membeli-belah dan membunuh lima orang sebelum menghilang di bawah kawasan yang gelap, kata pihak berkuasa.

suspek memasuki Cascade Mall di Burlington, sekitar 65 batu (105 km ) utara Seattle, dan mula menembak pada kira-kira 7 petang waktu tempatan pada hari Jumaat dalam seksyen kosmetik kedai jabatan yang Macy, kata polis.

Suspek yang tidak dikenali, yang polis diterangkan di Twitter sebagai lelaki Hispanik, pada mulanya berjalan ke pusat membeli-belah tanpa senapang tetapi pengawasan video kemudian ditangkap dia mengacukan senjata, kata Leftenan Chris Cammock daripada Mount Vernon Police Department pada taklimat pada hari Sabtu.

senapang itu kemudian pulih di pusat membeli-belah, kata Cammock yang komander Pasukan Tindakan Skagit County Multi-Agency.

Empat wanita terbunuh dalam kejadian amuk itu, yang polis percaya telah dijalankan oleh seorang lelaki bersenjata. Kemudian seorang lelaki yang cedera parah dalam kejadian itu meninggal dunia di sebuah hospital tempatan. Tiada mangsa telah dikenal pasti.

Steve Sexton, Datuk Bandar Burlington, menyifatkan kejadian itu sebagai “tindakan yang tidak masuk akal.”

“Ia adalah dunia yang mengetuk pintu kami dan ia datang kepada komuniti kecil kita di sini,” katanya sebelum mengakui sambutan oleh penguatkuasaan undang-undang. “Saya tahu sekarang sokongan kami pergi dengan mereka untuk membawa anak bapa ab **** ke muka pengadilan.”

Pihak berkuasa tidak memberikan maklumat mengenai motif untuk serangan itu, yang diikuti beberapa siri ledakan ganas di membeli-belah pusat di seluruh Amerika Syarikat, termasuk menikam sembilan orang di sebuah pusat Minnesota hujung minggu lalu.

“kami tidak mempunyai tanda bahawa kita mempunyai tindakan keganasan,” kata Michael Knutson, pembantu ejen khas yang bertanggungjawab bagi Persekutuan Biro pejabat Seattle Siasatan. “Saya tidak boleh menolak itu, tetapi saya tidak boleh membuat kesimpulan sama ada.”

Selepas menembak, polis dan menyelamat pekerja bekerja cara mereka melalui pusat membeli-belah, membersihkan kedai dan memindahkan pembeli, sesetengah daripada mereka mengunci diri mereka di dalam bilik persalinan. pusat membeli-belah ditutup pada hari Sabtu sebagai penyiasat diayak bukti dan cuba untuk mencipta tempat kejadian.

Cammock berkata polis tidak mempunyai petunjuk tentang identiti atau tempat di mana suspek dan meminta orang ramai untuk membantu dalam mengesannya .

Pihak berkuasa mengeluarkan satu foto kasar suspek yang diambil oleh kamera pengawasan. Ia menunjukkan seorang lelaki muda dalam remaja atau pertengahan 20-an dengan rambut hitam pendek, berpakaian seluar pendek hitam dan T-shirt dan membawa senapang.

Pihak berkuasa tempatan dicari melalui malam untuk lelaki bersenjata itu dan memberi amaran kepada penduduk supaya tidak keluar rumah, walaupun kemudian berkata, kawasan itu adalah selamat.

Suspek kali terakhir dilihat berjalan ke arah lebuh raya antara negeri yang berjalan masa lalu pusat membeli-belah yang terletak 45 batu selatan wilayah Kanada British Columbia.

Apabila ditanya mengapa polis menyifatkan suspek sebagai Hispanik, Cammock kepada pemberita beliau percaya mereka yang melihat gambar itu membuat kenyataan itu berdasarkan kulit gelap .

Kejadian tembakan itu datang kurang dari seminggu selepas seorang lelaki ditikam sembilan orang di sebuah pusat membeli-belah di bandar Minnesota tengah St. Cloud sebelum ditembak mati oleh seorang pegawai polis yang tidak bertugas. FBI sedang menyiasat serangan sebagai tindakan yang berpotensi keganasan.

(Laporan oleh Brendan O’Brien di Milwaukee dan Jonathan Allen di New York; Penulisan oleh Frank McGurty; Penyuntingan oleh Meredith Mazzilli)

Artikel Yang Mungkin Anda Minati

jual beli kereta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *