Home / Teknologi / Electric titik tip kereta boleh mencabar perintis

Electric titik tip kereta boleh mencabar perintis

PARIS: prototaip kereta elektrik dan pelan ditetapkan untuk menguasai pameran kereta Paris sebagai diesel skandal Volkswagen dan jatuh kos bateri memujuk eksekutif dan pelabur bahawa plug-in kenderaan sudah bersedia untuk pergi arus perdana.

The keadaan tergesa-gesa dijangka pengumuman isyarat ancaman kepada perintis generasi semasa kereta bateri, seperti Tesla dan Renault-Nissan, yang kini perlu bekerja lebih keras untuk mengekalkan kedudukan teratas.

VW mengetuai usaha tersebut, berminat untuk menjadikan halaman selepas pendedahannya tahun lepas sebagai ujian pelepasan US menipu. Pembuat kereta Jerman akan mempamerkan seni bina baru kenderaan elektrik (EV) yang menyokong yang JUN ikrar mengejutkan untuk mencapai jualan tahunan sebanyak dua juta kepada tiga juta kereta elektrik pada tahun 2025.

“Semua orang menonton VW – mereka telah menetapkan beberapa harapan yang sangat tinggi,” kata Ian Fletcher, seorang penganalisis dengan firma perunding IHS Automotive

.

“Jenama seperti Renault, Nissan dan Tesla masih akan menjadi tulang belakang, tetapi akan ada persaingan yang jauh lebih besar untuk bekalan elektrik.”

Nissan Leaf 2010 bermula tanaman kontemporari bateri hanya kereta, menyertai dua tahun kemudian oleh rakan pakatan Renault Zoe, yang subcompact hatchback.

Tetapi mata pengecasan yang terhad, lapangan sasar terhad kepada kira-kira 100 batu (160km) dan bahan api fosil murah permintaan disekat pasaran massa. Renault-Nissan, yang ketua eksekutif Carlos Ghosn telah berjanji untuk menyampaikan 1.5 juta EV pada 2016, telah log hampir 350,000 jualan setakat ini. Daun mencakupi dua pertiga daripada mereka, lebih daripada mana-mana model elektrik yang lain.

Tesla Sementara itu menyerbu pasaran premium dengan sukan kereta Model S kemuncak, penjumlahan undi kira-kira 130,000 jualan sejak dilancarkan tahun yang sama dengan Zoe. Kejayaannya membuktikan bahawa pengguna bersedia untuk membayar AS $ 72,000 (RM298,170) untuk EV yang boleh melakukan 265 batu (425km) pada satu pertuduhan.

Tetapi yang jenis pelbagai adalah kira-kira untuk dipadankan dengan jenama kenderaan besar-besaran pasaran pada harga yang jauh lebih rendah, terima kasih kepada lonjakan dalam teknologi bateri yang dicerminkan oleh unjuran jualan. Kereta elektrik boleh menuntut 15% daripada pendaftaran pada tahun 2025, penganalisis Barclays Church Kristina meramalkan, berbanding dengan 0.4% pada tahun lepas.

Chevrolet AS $ 37,500 (RM155,300) Bolt, yang tiba di bilik pameran AS lewat pada 2016 dan di Eropah sebagai Opel Ampera-e musim bunga akan datang, meliputi 238 batu (383 km) dengan 60 kilowatt-jam bateri dari LG Chem, General Motors mengumumkan awal bulan ini.

“Opel adalah pendemokrasian kereta elektrik dengan Ampera-e,” kata Ketua Pegawai Eksekutif Opel Karl-Thomas Neumann pada masa itu.

Tesla telah berjanji untuk berbuat demikian dengan dijanjikan Model yang 3, tetapi kenderaan itu baru akan jejak pelancaran GM dengan sekurang-kurangnya setahun, dengan pelbagai dijangka yang lebih singkat. Bolt juga bergerak lagi antara caj daripada peringkat kemasukan Model S.

“Tesla adalah juara EV, tetapi kejayaan jangka panjang tidak dijamin,” kata Church dalam nota kepada pelanggan Barclays. “Pengeluar tradisional adalah lebih bersedia untuk menghadapi trend mobiliti masa depan daripada beberapa beriman.”

Di Paris, Renault akan mengumumkan lebih panjang jarak yang Zoe “KP”, dengan taraf 40 kWh LG bateri yang boleh kuasa ia hampir sejauh GM saingan, syarikat dan industri sumber yang lebih besar kepada Reuters. Versi baru akan mula dijual hampir serta-merta.

Tetapi affiliate Nissan, yang membina bateri sendiri dalam usaha dengan NEC, tidak akan berada dalam kedudukan untuk menyusul untuk setahun lagi, kata sumber – meninggalkan Leaf perdananya outgunned oleh Bolt dalam interim

.

Daimler akan menunjukkan sebuah kereta elektrik di Paris dan menggariskan rancangan untuk sebanyak sembilan model pengeluaran, sumber kepada Reuters baru-baru ini, sebagai sebahagian daripada dorongan oleh saham berwajaran tinggi mewah Jerman untuk mencabar Tesla.

bos BMW tinggal rumah untuk membincangkan rancangan untuk mengikuti mini elektrik i3 mereka dengan barisan EV berkembang, orang biasa dengan perkara tersebut.

Mereka tidak adalah satu-satunya eksekutif mengambil pas di Paris – di mana bantahan ke atas “dieselgate” dan peraturan pelepasan lemah telah diasah semangat untuk permotoran elektrik. Ford dan Volvo adalah mereka yang tidak hadir.

Seolah-olah untuk menggariskan permusuhan semakin meningkat ke arah enjin pembakaran di bandar-bandar kesesakan-tersumbat, ibu negara Perancis diadakan pernah “Hari Bebas Kereta” terbesarnya hari Ahad sebelum persembahan. Penggubal undang-undang mengundi pada hari berikutnya bagi pedestrianise bank kanan Seine, tetap menutup arteri lalu lintas utama.

Autonomi, perhimpunan Paris baru menaiki perkongsian startups dan lain-lain “mobiliti bandar” pengendali, juga memberikan automotif pesta dermaga tradisional yang luas, mendirikan kem di satu sudut bertentangan bertentangan bandar.

“Pameran kereta adalah bagi orang-orang yang melihat kenderaan sebagai objek keinginan,” kata penganjur Maureen Houel. “Autonomi adalah untuk penduduk bandar yang perlu untuk mendapatkan sekitar dengan berkesan.” – Reuters

facebook LIKE UTK TERIMA UPDATE TERKINI & KLIK [X] UTK TUTUP--> Button Close

Like kami di facebook untuk menerima update terkini terus ke wall facebook anda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.