Home / Berita / Di Trump / Clinton muka-off pada hari Isnin, memenangi hati wanita akan menjadi kunci

Di Trump / Clinton muka-off pada hari Isnin, memenangi hati wanita akan menjadi kunci

WASHINGTON (Reuters) – Apabila Donald Trump dan Hillary Clinton muka off dalam perdebatan presiden pertama mereka bersama-sama pada hari Isnin, mereka akan mempunyai peluang terbaik mereka belum memenangi hati kira-kira 27 juta rakyat Amerika yang masih belum memutuskan siapa untuk mengundi.

dalam beberapa cara, kumpulan ini kelihatan seperti biasa Trump penyokong: mereka terutamanya putih, tanpa ijazah dari kolej, lebih tua, dan kecewa dengan status quo. Tetapi manakala penyokong Trump kebanyakannya lelaki, pengundi tidak komited Amerika kebanyakannya wanita, menurut Reuters / Ipsos mengundi.

Dengan pemilihan menunjukkan sengit antara Trump dan Hillary, ini adalah satu kumpulan yang boleh membuat keputusan pilihan raya.

Katie Packer, pakar strategi Republikan yang berkhidmat sebagai pembantu kanan kepada Mitt Romney pada 2012 berkata pemilihan menunjukkan bahawa ramai wanita yang belum membuat keputusan telah ditangguhkan oleh retorik radang Trump, manakala yang lain melihat Clinton, calon presiden wanita pertama dari sebuah parti besar di Amerika Syarikat, kerana tidak jujur.

“ini adalah wanita yang sama yang tidak mempercayai Hillary dan rasa dia palsu,” katanya. “Tetapi Trump adalah menakutkan kepada mereka.”

Kira-kira 20 peratus daripada pengundi mungkin Amerika masih di atas pagar, berbanding hanya 12 peratus pada masa yang sama dalam pilihan raya 2012, yang menekankan tidak popular kedua-dua Trump dan Clinton .

Beberapa 77 peratus daripada mereka berfikir negara ini adalah pada “landasan yang salah,” yang meletakkan mereka lebih selaras dengan penyokong Trump daripada penyokong Clinton. Mereka juga sama umur dalam kebanyakan penyokong Trump: kira-kira 54 peratus berumur sekurang-kurangnya 55 tahun. Dan 67 peratus tidak pernah mendapat ijazah kolej, berbanding dengan 71 peratus bagi penyokong Trump dan 56 peratus bagi penyokong Clinton.

Jantina-bijak, mereka mengesan lebih rapat dengan asas Clinton. Kira-kira 60 peratus adalah wanita. asas Trump terdiri daripada kira-kira 48 peratus wanita, berbanding dengan 52 peratus bagi Clinton.

Yang paling baru-baru ini Reuters / Ipsos suara mendapati Clinton membawa Trump sebanyak 4 mata peratusan dalam dua cara kaum. Penama Demokratik telah kebanyakannya membawa Trump dalam pungutan suara tahun ini, tetapi jurang antara kedua-dua calon telah mengecil dengan enam minggu lagi sebelum pilihan raya 8 nov.

TORN

Dengan tidak calon kegemaran yang jelas mengenai isu-isu seperti mewujudkan pekerjaan atau menyimpan negara selamat, hampir satu pertiga daripada pengundi tidak komited berkata, mereka mungkin lebih cenderung untuk mengundi calon pihak ketiga daripada untuk memuat Clinton atau Trump.

“Salah satu isu yang paling penting pada pilihan raya ini hanya memastikan bahawa negara kita mempunyai masa depan yang baik melalui pendidikan dan pekerjaan,” kata pengundi belum membuat keputusan Erika Szotek, 43, Hanover Park, Illinois, yang mengundi Romney pada tahun 2012.

dia berkata dia fikir Trump “keelokan semarak akan mendapatkan negara ini ke dalam banyak masalah dengan negara-negara lain.” Tetapi dia tidak dijual di Clinton sama ada. “Ada beberapa perkara yang saya tidak percaya mengenai dirinya.”

Wanita telah satu masalah berlarutan untuk Trump, yang gaya pengucapan dan retorik berapi-api di imigresen dan keselamatan yang tidak ditapis telah meletakkan banyak off. Beliau juga mendapat masalah kerana beberapa kenyataan beliau telah dibuat mengenai wanita.

beliau dikritik kerana mengatakan Fox News tuan rumah Megyn Kelly mempunyai “darah yang keluar dari beliau di mana sahaja,” komen banyak ditafsirkan sebagai merujuk kepada kedatangan haid beliau, walaupun beliau menegaskan bahawa tidak apa yang dimaksudkan.

beliau juga telah dipanggil personaliti televisyen Rosie O’Donnell “babi lemak” dan mengejek bekas saingan presiden dan muka CEO bekas Hewlett-Packard Carly Fiorina, mengatakan, ” Adakah sesiapa yang mengundi untuk itu? “

kempen Clinton telah merampas kelemahan itu. minggu ini ia melancarkan iklan bertajuk” cermin “yang menunjukkan imej kanak-kanak perempuan mencari dalam cermin manakala rakaman Trump komen mengenai berat badan dan payudara saiz wanita , memanggil mereka “orang yg bodoh”, “babi” dan “lemak.”

Tetapi Clinton mempunyai masalah sendiri.

Pelbagai pemilihan menunjukkan bahawa penggunaan beliau pelayan e-mel peribadi tanpa kelulusan manakala setiausaha negeri telah mendalam ketidakpercayaan pengundi dia walaupun dia telah sejak mengakui ia adalah satu kesilapan. Trump kerap memanggil beliau “Crooked Hillary.”

Pengarah FBI James Comey disyorkan pada Julai bahawa tiada tuduhan jenayah dibawa terhadap Clinton untuk pengendalian beliau maklumat sulit ketika dia Setiausaha Negara, tetapi dia memanggil penggunaan beliau daripada server “amat cuai.”

Ruth Hammett, 77, daripada Kingsland, Georgia, berkata beliau akan mencari untuk perbahasan untuk panduan di mana calon untuk menyokong. Beliau condong ke arah Clinton tetapi mahu mendengar kedua-dua calon menangani keselamatan negara.

“Saya amat takut, sebahagian besar lagi bagi anak-anak saya dan cucu saya,” kata Hammett. “Saya takut kepada kematian.”

(Laporan oleh Ginger Gibson dan Chris Kahn; Penyuntingan oleh Richard Valdmanis dan Ross Colvin)

facebook LIKE UTK TERIMA UPDATE TERKINI & KLIK [X] UTK TUTUP--> Button Close

Like kami di facebook untuk menerima update terkini terus ke wall facebook anda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.