Home / Teknologi / Di sini, di sana dan di mana-mana; Kardashian mengalami harga pendedahan media sosial

Di sini, di sana dan di mana-mana; Kardashian mengalami harga pendedahan media sosial

Blaming the victim?: Experts are saying that Kardashian's openness on social media may have made her vulnerable to the thieves in Paris who robbed her. — Reuters

Menyalahkan mangsa ?: Pakar mengatakan bahawa keterbukaan Kardashian di media sosial mungkin telah membuat terdedah dia kepada pencuri di Paris yang merompak beliau. – Reuters

NEW YORK: Dalam perjalanan ke pertunjukan fesyen, potret diri beliau Grillz berlian gigi, atau bersahaja Snapchatting dengan keluarga di rumah – Kim Kardashian didokumenkan dia hari di Paris secara terperinci di media sosial, sehingga sehingga kira-kira sejam sebelum dia telah diadakan pistol dan dirompak beberapa bernilai AS $ 10mil (RM41.27mil) barang kemas.

The awal pagi rompakan pada 3 Oktober menekankan perangkap terkenal dibina di atas menggunakan berat Twitter, Instagram dan media sosial yang lain yang telah membuat Kardashian salah satu selebriti yang paling ketara di dunia, pakar keselamatan berkata.

Walaupun dia tidak dipaparkan pada Menunaikan Dengan itu Kardashians rancangan realiti, atau sedang diekori oleh paparazzi, Kardashian berkongsi butir-butir hari dia dengan 84 juta Instagram dan 48 juta pengikut Twitter .

keterbukaan Yang mungkin telah membuat terdedah dia kepada pencuri di Paris yang merompak beliau.

“Dengan media sosial, semua orang menghantar kemas kini sepanjang masa pada masa nyata hampir dekat. Anda pada dasarnya menghantar petunjuk tentang di mana anda,” kata Brian Calkin, naib presiden operasi di Pusat Internet Security.

“Kim mungkin telah membolehkan orang ramai tahu dia bersendirian pada masa yang ini berlaku,” kata Calkin, merujuk kepada video Snapchat yang telah disiarkan oleh Kardashian, yg beredar di sofa dengan jubah mandi putih, kira-kira jam sebelum lelaki bersenjata bertopeng memecah masuk ke kediaman Paris beliau.

Dalam video itu, Kardashian jelas memakai 15 karat cincin pertunangan berlian yang diberikan kepadanya oleh Kanye West pada tahun 2013. Beliau juga telah menunjukkan cincin itu, bernilai kira-kira AS $ 3mil (RM12.38mil), di Instagram beberapa hari sebelum ini.

Ia tidak di jarinya ketika berusia 35 tahun pulang ke apartmennya di Manhattan pada 3 Oktober, meningkatkan spekulasi bahawa ia mungkin telah salah satu perkara antara jarak rompakan itu.

polis Paris pada Isnin telah memburu untuk lima perompak dan menyiasat bagaimana mereka terletak Kardashian di sebuah kediaman peribadi yang eksklusif.

orang Walau bagaimanapun, pakar-pakar keselamatan telah lama dinasihatkan untuk menghadkan jumlah maklumat yang mereka lepaskan di media sosial, terutamanya yang berkaitan dengan percutian atau harta benda mahal.

“Kami telah membuat ia sangat mudah untuk sesiapa sahaja, di mana sahaja, untuk mengumpul maklumat dan mengikuti setiap langkah kita,” kata Robert Siciliano, yang menguruskan sebuah firma keselamatan di Boston. “Ia adalah di luar yang tidak bertanggungjawab. Ia hanya menangis kepadanya untuk dirompak.”

Bahaya paling besar adalah geoteg foto atau video, atau menyimpan data lokasi telefon bimbit dihidupkan. “Setiap telefon pintar moden mempunyai keupayaan GPS penuh yang boleh memberitahu anda dalam lingkungan 100 kaki tepat di mana seseorang itu,” kata Calkin.

Walaupun Kardashian tidak geotag, akaun media sosialnya mengiklankan pergerakan itu, jika media selebriti tidak berbuat demikian.

Di Paris, dia mencatatkan berbilang imej dirinya mendapat muka, berpakaian untuk pertunjukan fesyen di Balenciaga, Balmain dan Givenchy, berjalan di jalan dan keluar untuk malam dengan adik-adiknya.

“Selebriti mahu seluas penonton kerana mereka boleh,” kata Calkin. “Tetapi terdapat banyak orang di luar sana mencari untuk melakukan perkara-perkara yang berniat jahat dan mereka itulah orang yang anda telah mendapat untuk benar-benar melihat keluar untuk.” – Reuters

facebook LIKE UTK TERIMA UPDATE TERKINI & KLIK [X] UTK TUTUP--> Button Close

Like kami di facebook untuk menerima update terkini terus ke wall facebook anda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

kerja kosong malaysia