Home / Percutian / Di mana untuk menjalankan maraton sebelum akhir tahun ini

Di mana untuk menjalankan maraton sebelum akhir tahun ini

Where to run the marathon before year’s end

Seorang lelaki yang berpakaian seperti menyapu cerobong berjalan-43 Berlin Marathon di Berlin pada 25 September 2016. photo: AFP / John MacDougall

Adventure

Dengan marathon Berlin setelah baru sahaja dijalankan pada 25 Sept, kita bulatkan beberapa peristiwa maraton utama berlaku dari sekarang sehingga akhir tahun.

9 Okt Chicago, USA

satu lagi salah satu daripada World Marathon Majors, kursus tahun ini akan menampilkan Zon Cheer di batu 13 dan 26 di mana penonton boleh kepala untuk menunjukkan sokongan mereka, dan juga sebagai Block Party Charity di batu 14. Nike juga akan menyokong acara tersebut dengan aktiviti sepanjang minggu perlumbaan dan hari perlumbaan dengan aktiviti di seluruh Chicago.

Okt 16, Amsterdam , The Netherlands

The Amsterdam Marathon dikatakan marathon seorang pemula ideal kerana laluan yang rata, dan juga merupakan salah satu maraton terpantas di dunia atas sebab yang sama – pemenang biasanya menyelesaikan dalam masa lebih 2 jam 5 minit.

pada hari sebelum perlumbaan juga akan memberi peluang kepada peserta untuk menerokai bandar dan memanaskan badan untuk acara utama pada hari Ahad sebagai pemandu dari Tourist Run Amsterdam mengambil pelari pada berjoging lembut melalui bandar dengan Good Morning City Run.

New York City Marathon. Photo: AFP

New York City Marathon. Photo: AFP

6 Nov, New York, USA

Another World Marathon Major dan salah satu larian yang paling terkenal di dunia, lebih daripada satu juta penonton dijangka berubah menonton acara itu sebagai pelari melalui lima daerah di bandar ini. Acara ini juga mempunyai hiburan lebih muzik sepanjang kursus daripada mana-mana kaum lain di dunia, dengan lebih daripada 130 band bermain di sepanjang laluan untuk menjaga pelari berjalan dan orang ramai bersorak.

Nov 19, Fleurie, Perancis

Salah satu maraton paling popular Perancis mengambil pelari dari titik permulaan Fleurie di Beaujolais melalui jalan raya negara, ladang anggur, istana, dan 12 buah kampung di sepanjang jalan sebelum berakhir di Villefranche-sur-Saône.

4 Dis Singapura

Pendaftaran masih dibuka untuk maraton Singapura, dengan acara itu turut menawarkan pilihan setengah marathon atau 10k run untuk mereka yang masih bekerja cara mereka sehingga acara utama.

Peserta boleh juga memilih untuk mengambil bahagian dalam Ekiden, satu konsep yang berasal dari Jepun yang telah berkembang untuk menjadi satu cara yang sangat popular berjalan. Dalam pasukan Ekiden enam pelari bekerja sebagai satu pasukan relay untuk melengkapkan 42.195km yang membentuk maraton, dengan setiap ahli pasukan berjalan hanya sebahagian daripada maraton sebelum lulus ikat pasukan untuk rakan sepasukan mereka seterusnya di setiap lima mata Ekiden .

31 Disember dan 1 Jan, Zurich, Switzerland

untuk mereka yang mencari akhir unik untuk tahun ini, dan permulaan kepada yang seterusnya, tahun Baru Marathon di Zurich akan dapat melihat pelari berkumpul di garisan permulaan tepat pada tengah malam untuk tiba ke garisan penamat pada pertama bulan Januari. Muzik dan perayaan mengikuti untuk meraikan kedua-dua Tahun Baru dan acara tersebut. – AFP RELAXNEWS

facebook LIKE UTK TERIMA UPDATE TERKINI & KLIK [X] UTK TUTUP--> Button Close

Like kami di facebook untuk menerima update terkini terus ke wall facebook anda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.