Home / Makanan / Datang ke sini untuk beberapa koktel tercantik di KL

Datang ke sini untuk beberapa koktel tercantik di KL

Come here for some of the prettiest cocktails in KL

twist Coppersmith di koktel Aviation klasik juga termasuk kapal terbang kertas yang dibuat dengan kertas yang boleh dimakan, Foto : The Star / Chan Tak Kong

Makan Di Luar

Pada pandangan pertama, Coppersmith tidak kelihatan seperti bar. Malah, dengan tempat duduk selesa yang terdiri daripada sofa yang selesa dan kerusi-kerusi, ia kelihatan seperti kawasan ruang menunggu yang bagus untuk pelanggan menunggu untuk pergi ke restoran Fuego Troika Sky Makan ini.

Walaupun bar bukanlah jenis purata anda bar. Ia kelihatan lebih seperti bar rumah daripada satu komersial, tanpa kaunter bar untuk pelanggan untuk duduk di, dan konsep terbuka di mana pelayan bar membuat minuman dengan belakang mereka menghadap anda, dan anda adalah amat dialu-alukan untuk memantau proses (dan mungkin , jika anda bertanya benar-benar, benar-benar baik, membuat minuman sendiri).

“Kami tidak mahu menjadi satu lagi ‘speakeasy’, yang berlebihan pada masa kini,” kata Rick Joore, yang menguruskan Coppersmith serta dua bar lain Troika ini, Strato dan Claret Wine bar.

Walaupun konsep Coppersmith direka untuk menjadi minimalis, terdapat beberapa maklumat menarik yang dibina ke dalam reka bentuk, seperti panel bercermin di bar, yang membolehkan pelayan bar untuk memerhatikan mereka pada tetamu semasa membuat minuman dan peralatan bar tembaga indah terperinci.

Semua deco bagus di dunia akan menjadi sia-sia jika minuman tidak memenuhi jangkaan. Mujurlah, dengan minuman dicipta oleh terkenal di peringkat antarabangsa perunding bar Cocktail Profesor (yang turut membantu mereka bentuk konsep keseluruhan bar), koktel pasti tidak mengecewakan.

Coppersmith looks more like a home bar than a commercial one, with no bar counter for customers to sit at, and an open concept in which bartenders make the drinks with their backs facing guests.

Coppersmith kelihatan seperti rumah bar daripada satu komersial, tanpa kaunter bar untuk pelanggan untuk duduk di, dan konsep terbuka di mana pelayan bar membuat minuman dengan belakang mereka menghadapi para tetamu.

a melihat cepat pada menu Coppersmith ini mendedahkan hanya 12 koktel. Pasti, ia seolah-olah sedikit pendek berbanding dengan kebanyakan bar lain, dan anda masih boleh meminta bayaran martini klasik atau Manhattan jika anda mahu, tetapi benar-benar, di mana keseronokan dalam itu?

“Kami mahu melakukan jenis yang lebih kreatif minuman, dengan persembahan yang menarik, “kata Joore. “Minuman boleh diakses dan cukup menyeronokkan, dan persembahan-bijak, kita cuba untuk menjadi lebih menarik. Mereka yang berfikir melalui minuman dengan pelbagai cukup luas untuk semua orang untuk menikmati “

Bagaimanapun, minuman dipisahkan kepada dua kategori -“. Selamat datang ke Coppersmith “, satu siri enam koktel aneh dan tidak dijangka, dan , “Home Sweet Home” yang memberikan sentuhan unik ke kegemaran klasik seperti Daiquiri, Martini dan Clover Club. Berikut adalah enam jenis minuman kegemaran kami dari menu.

The Dry Floral Martini uses lavender-infused Fords Gin and Carpano dry vermouth.

The Dry Floral Martini menggunakan lavender-diselitkan Gin Fords dan Carpano vermouth kering.

Dry Floral Martini

minuman itu betul-betul apa tajuk mencadangkan – menggunakan lavender-diselitkan Gin Fords dan Carpano vermouth kering, ia adalah satu Martini klasik minum dengan aroma lavender bunga

apa yang. menarik mengenai ini adalah cara mereka berkhidmat. Minuman sendiri dihidangkan di berehat botol kecil dalam segelas ais, supaya anda boleh mengawal berapa banyak ia pergi ke dalam gelas. Ia juga dihidangkan dengan semangkuk lemon dan buah zaitun supaya anda boleh membuat keputusan apa yang perlu diletakkan di dalamnya.

“Dengan cara ini, anda boleh mencurahkan seperti, dua sips minuman ke dalam gelas yang pertama, dan meninggalkan yang lain dalam decanter supaya ia tidak mendapat panas, “kata Joore. “Yang membantu, kerana di negara yang panas seperti Malaysia, minum tidak akan memanaskan badan terlalu cepat.”

From The Smith’s Garden is as close to a healthy-tastingcocktail as you can get. Photo: Cocktail Professor

Dari Taman Smith adalah sebagai berhampiran dengan koktel yang sihat-merasa sebagai Awak boleh dapatkan. Dibuat dengan Belvedere Vodka, jus saderi, jus epal hijau, selasih segar, jus lemon segar, buatan sendiri sirap kwai fah, dan mendahului dengan Sichuan buih dan dihias dengan kapur kulit, thyme dan basil. Jika ia kedengaran seperti salad dalam koktel, itu kerana ia adalah. Bersih, aroma herba daripada hiasan dan buih agak menarik, seperti kesegaran saderi dan epal jus, walaupun ia menggunakan vodka, Belvedere mempunyai rasa yang unik-walaupun-halus cukup untuk masih dapat bersinar melalui semua unsur-unsur lain .

Aviation

a twist pada koktel Aviation klasik, yang dibuat dengan botani gin, jus lemon, Luxardo maraschino, tetapi menambah sentuhan yang unik dengan menggunakan buatan sendiri creme de Violette , dan mendahului dgn hiasan kertas kapal terbang dibuat daripada kertas yang boleh dimakan.

Peminat Aviation akan suka ini, kerana buatan sendiri creme de Violette menambah satu dimensi tambahan kesegaran kepada baki keseluruhan minuman. Juga, yang tidak suka minum dengan kapal terbang kertas melekat daripada itu, bukan? Ya, anda boleh makan, tetapi hanya tidak cuba terbang ia …

Copper Fairies is one of Coppersmith’s more visually striking drinks.

Tembaga Fairies merupakan salah satu Coppersmith ini minuman lebih visual menarik.

Fairies tembaga

satu lagi salah satu minuman lebih visual menarik Coppersmith ini, yang dibuat dengan Don Julio Reposado tequila, blueberry Syrup, hitam lada cyrup, jus limau segar, wain, dan hiasan cantik dibuat dengan karamel masin .

“Jika anda mahu tambah sedikit garam dalam minuman anda, anda boleh berbuat demikian dengan hiasan,” kata beliau. “Ia akan mengubah imbangan minuman, yang menarik, tetapi hanya tidak keterlaluan!”

tequila ini agak ke hadapan, dengan anggur berkilauan memberikan sentuhan yang lebih masam. Terdapat kepedasan sedikit di tengah-tengah, dan sentuhan beri pada penamat. Menariknya, sambil menambah beberapa karamel masin minuman sebenarnya membawa keluar lebih satu perisa herba tequila, walaupun nota berry manis lebih disenyapkan apabila anda berbuat demikian.

The most interesting feature of the Smith's Daughter is the salted kamquat fruit leather on top. Photo: Cocktail Professor

The paling ciri menarik Daughter Smith adalah buah kamquat kulit masin di atas. Photo: Cocktail Profesor

Daughter Smith

Menggunakan Monte Alban mezcal, sirap limau gedang masin, Carpano vermouth kering dan ditutup dengan jalur masin kulit buah Kumkuat , ini adalah satu minuman yang agak mengejutkan. Kebanyakan mezcal cenderung untuk menjadi terlalu berat pada perisa herba berumput roh, tetapi dipasangkan dengan kedua-dua bahan-bahan lain, terdapat keseimbangan yang bagus rasa mezcal herba, nota buah-buahan kering daripada vermouth, dan nota sitrus masin sirap. Aspek yang paling unik minuman, bagaimanapun, perlu kulit buah Kumkuat masin, yang buatan tangan, dan menambah sentuhan baik kelas untuk melihat keseluruhan minuman. Plus, ia cukup sedap makan terlalu!

Let’s Spoon is their version of the Last Word classic cocktail.

Mari Spoon adalah versi mereka Firman lepas koktel klasik.

Mari kita Spoon

Ini adalah versi mereka daripada koktel klasik Word lepas, yang dibuat dengan Monkey 47 gin, Green Chartreuse minuman keras, maraschino minuman keras, sirap nanas dengan arang, jus limau segar, timun, dan buih jintan manis. “The sirap nanas menjadikan ia sedikit manis daripada Last Word sebenar akan menjadi, dan ia memberi aroma salai sedikit kepadanya juga. Kami juga menggunakan Monkey 47 kerana nota bunga menambah sentuhan lavendery sangat baik kepadanya. buih adalah buih berdasarkan timun dan aniseeds -. yang memberikan tambahan halus untuk minuman itu, “kata Joore

Berkhidmat indah dengan satu sudu jintan manis pada kaca, minuman itu mempunyai keseimbangan yang baik antara nota minuman keras manis herba dan masam kapur, manakala sirap nanas sememangnya memberi nada lebih sedap dan manis untuk minuman.


Coppersmith terletak di Aras 23a, Troika Sky Makan, The Troika , Persiaran KLCC, Kuala Lumpur (Tel: 03-2162 0086, e-mel: reservations@troikaskydining.com). Untuk maklumat lanjut, sila layari www.facebook.com/coppersmithattroikaskydining.

Artikel Yang Mungkin Anda Minati

jual beli kereta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *