Home / Teknologi / Daimler untuk membuat lebih daripada 10 kereta elektrik pada 2025

Daimler untuk membuat lebih daripada 10 kereta elektrik pada 2025

Electric initiative: Zetsche said Daimler is getting into pure electric vehicles in a big way, thanks to advances in battery technology. — Reuters

inisiatif elektrik: Zetsche berkata Daimler semakin ke dalam kenderaan elektrik tulen dengan cara yang besar, terima kasih kepada kemajuan dalam teknologi bateri. – Reuters

PARIS: Daimler Mercedes-Benz dan jenama Smart akan melancarkan lebih daripada 10 kereta elektrik pada tahun 2025, dan sifar pelepasan kenderaan akan membentuk antara 15% dan 25% daripada keseluruhan jualan Mercedes pada masa itu, kata Ketua eksekutif Dieter Zetsche.

Bercakap kepada wartawan di Paris Motor Show pada hari Khamis, Zetsche berkata pengeluar kereta itu sedang menyiapkan penekanan yang lebih besar di dalam kenderaan elektrik tulen terima kasih kepada kemajuan dalam teknologi bateri dan penerimaan pengguna yang lebih besar kenderaan sifar emisi.

Generasi baru kenderaan elektrik akan dijual di bawah jenama “EQ”, dan berdasarkan seni bina teknikal baru yang dibangunkan khusus untuk model bateri elektrik, kata syarikat itu.

Di samping itu, Daimler telah menubuhkan sebuah teknologi bahagian digital dipanggil CASE untuk menggabungkan kereta berhubung, memandu autonomi, berkongsi kereta dan kenderaan elektrik.

“Kesambungan memandu autonomi, Perkongsian dan pemacu elektrik sistem -. Setiap satu daripada empat trend mempunyai potensi untuk menghidupkan industri kami di kepala Namun revolusi sebenar terletak pada bijak menghubungkan empat trend,” kata Zetsche di sidang akhbar Mercedes-Benz di Paris.

“Kami mempunyai kecekapan dan keupayaan, dan kita tidak boleh membeli teknologi daripada pembekal yang tidak lagi wujud,” katanya, menjelaskan Daimler tidak mempunyai banyak pilihan tetapi untuk membangunkan teknologi dalam rumah jika mahu menjadi pemain utama. “Kami percaya ini adalah titik jualan unik dan kita tidak boleh berada di hadapan jika kita melantik pengilang kamera untuk menjadi pemaju utama kami,” kata Zetsche, di sapu nipis bertudung pada saingan BMW, yang baru-baru ini mengumumkan satu perkongsian pembangunan untuk kereta autonomi dengan Mobileye .

Daimler berkata ia akan melancarkan perkhidmatan perkongsian kereta peer-to-peer, yang akan membolehkan pelanggan untuk membuka kunci dan memulakan kereta dengan hanya menggunakan telefon mudah alih mereka. – Reuters

Artikel Yang Mungkin Anda Minati

jual beli kereta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *