Home / Berita / Cop diberikan khidmat masyarakat untuk isteri yang mengancam dengan helikopter dan menumbuk kepalanya

Cop diberikan khidmat masyarakat untuk isteri yang mengancam dengan helikopter dan menumbuk kepalanya

facebook LIKE UTK TERIMA UPDATE TERKINI & KLIK [X] UTK TUTUP--> Button Close

Like kami di facebook untuk menerima update terkini terus ke wall facebook anda.

SINGAPURA: Seorang anggota polis yang mengesyaki isterinya mempunyai hubungan sulit mengancam untuk mencederakan beliau dengan pancung, dan kemudian menggunakannya untuk memotong rambutnya, mahkamah mendengar pada Khamis.

Soh Jin, 30, juga menumbuk belakang kepala isterinya.

Pendarahan dari tangannya dari bergelut dengan dia, Cik Mavis Toh En Xuan, 28, terpaksa mendapatkan bantuan daripada jiran, yang dipanggil polis.

Pada hari Khamis, Soh menerima dua pesanan berasaskan komuniti, yang mempunyai mengaku bersalah terhadap satu pertuduhan ugutan jenayah.

Dia juga mengaku salah pertuduhan menyebabkan kecederaan, yang telah diambil kira oleh hakim Mahkamah Komuniti Lim Keng Yeow dalam menjatuhkan hukuman.

Soh, yang hakim mendapati sebagai berisiko rendah kesalahan berulang, telah diarahkan untuk melakukan 220 jam khidmat masyarakat dalam tempoh 12 bulan akan datang.

Beliau juga diletakkan pada hari 12 bulan melaporkan perintah. Ini bermakna beliau perlu melaporkan kepada Mahkamah Komuniti kerap.

Mahkamah diberitahu bahawa pada 31 Mac, 2015, Soh berpindah keluar dari Circuit Road flat beliau kerana beliau mempunyai masalah rumah tangga dengan isterinya.

Tetapi dia kembali ke flat pada pukul 4 pagi dua hari kemudian, pada 2 April

“Ketika di unit itu, mangsa dan (Soh) yang terlibat dalam pergaduhan lebih kafir disyaki mangsa,” kata Timbalan Pendakwa Raya Quek Jing Feng.

Soh diseret Cik Toh oleh rambutnya ke dapur, di mana beliau menggunakan gunting untuk memotong rambutnya.

Selepas perjuangan ringkas, dia meraih gunting dari dia dan melemparkan ia jauh.

Tetapi Soh, masih memegang rambut isterinya, mengambil pemain pancung dengan bilah 18cm panjang dan berkata ia pada dia, sebelum menggunakannya untuk memotong rambutnya.

Cik Toh bergelut untuk membebaskan diri dan pencincang jatuh ke lantai. Tetapi Soh kemudian menyambar sepasang lagi gunting dan menggunakannya untuk terus memotong pada rambut isterinya.

Hasil daripada perjuangan beliau, Cik Toh mengalami luka di leher, lengan, dan indeks kirinya dan jari tengah, antara kecederaan lain. Dia dirawat di Bedok Poliklinik pada hari yang sama.

Soh telah digantung daripada Pasukan Polis Singapura.

Untuk melakukan ugutan jenayah, dia boleh dihukum penjara dua tahun dan denda.

hukuman maksimum kerana menyebabkan kecederaan adalah penjara dua tahun dan denda $ 5,000. The Straits Times / Asia News Network

Artikel Yang Mungkin Anda Minati

jual beli kereta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *