Home / Sukan / Conte Chelsea memuji kesan Musa sebagai sayap belakang

Conte Chelsea memuji kesan Musa sebagai sayap belakang

facebook LIKE UTK TERIMA UPDATE TERKINI & KLIK [X] UTK TUTUP--> Button Close

Like kami di facebook untuk menerima update terkini terus ke wall facebook anda.

(Reuters) – Pengurus Chelsea, Antonio Conte memuji fleksibiliti taktikal Victor Moses pada Sabtu ini 2 -0 kemenangan Liga Perdana Inggeris di Hull City, berkata pemain berusia 25 tahun itu akan dimuatkan peranan sayap belakang.

Berikutan kesilapan pertahanan bulan lalu, Conte bekerja pembentukan pertahanan baru di Stadium KC, dengan belakang sayap Musa dan Marcos Alonso memberikan kadar dan lebar.

Musa, membuat penampilan pertama dalam liga musim ini, dengan syarat kekukuhan pertahanan dan menyerang ancaman juga.

“Musa memainkan permainan yang luar biasa dalam situasi pertahanan dan serangan. Ia adalah hebat kerana dia bekerja keras. dia berhak untuk bermain dan dia menunjukkan kepada saya bahawa pilihan saya adalah betul, “Conte memberitahu laman web kelab itu.

Conte juga disokong Alonso dan Pedro, yang bermula pada liga hanya sekali musim ini, untuk berkembang maju dalam peranan.

“Pedro juga boleh bermain dengan cara yang sama untuk memberikan anda peluang untuk mengeksploitasi satu-v-satu,” katanya.

“Alonso bermain dalam peranan ini di Fiorentina. Ini pertama kali permulaan Liga Perdana Inggeris, tetapi dengan cara yang sama seperti pemain lain dia mesti bekerja. Dia bermain dengan baik tetapi dia boleh meningkatkan “

Chelsea, yang ketujuh dalam kedudukan liga, juara tuan Leicester City pada Oct 15.

(Laporan oleh Ian Rodricks di Bengaluru.; editing oleh Amlan Chakraborty)

Artikel Yang Mungkin Anda Minati

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *