Home / Berita / Clinton -‘My kebimbangan tidak adalah sama seperti

Clinton -‘My kebimbangan tidak adalah sama seperti

nenek hitam ‘

CHARLOTTE, NC (Reuters) – Hillary Clinton memberitahu sebuah gereja majoriti-hitam di North Carolina pada hari Ahad bahawa dia tahu cucunya membesar dalam dunia yang berbeza daripada banyak belia hitam di Amerika Syarikat yang mengambil berat tentang tembakan dasar dan keganasan senjata dalam komuniti mereka.

kenyataan calon presiden Demokratik di Little Rock AME Zion Church di Charlotte adalah pengakuan jujur ​​daripada kesan apa yang dia telah dipanggil “berat sebelah tersirat” dalam kepolisan boleh ada di masyarakat hitam.

Clinton dinamakan kematian Keith Scott berusia 43 tahun, seorang lelaki kulit hitam yang ditembak oleh polis di hadapan sebuah kompleks pangsapuri Charlotte pada september 20. Beliau turut mengeluh kematian Terence Crutcher berusia 40 tahun itu, yang telah ditembak hari sebelum semasa berhenti trafik Tulsa. Kedua-dua tembakan membawa kepada bantahan masyarakat. Pegawai polis Tulsa telah mengaku tidak bersalah atas tuduhan membunuh tanpa niat.

“Saya nenek, dan seperti setiap nenek, saya bimbang tentang keselamatan dan keselamatan cucu saya, tetapi kebimbangan saya tidak adalah sama seperti nenek hitam, yang mempunyai kebimbangan yang berbeza dan lebih mendalam tentang dunia yang cucu mereka hadapi, “kata Clinton.

Clinton menyifatkan bukti bahawa Taje Gaddy, 10, dan Zianna Oliphant, 9, memberikan minggu lalu sebelum Majlis Bandaraya Charlotte mengenai keganasan dalam komuniti mereka. Clinton kemudian memanggil Oliphant untuk menyertai beliau di atas pentas.

“Saya tidak akan dapat bertahan jika cucu saya terpaksa takut dan bimbang cara terlalu ramai kanak-kanak di seluruh negara kita rasai ketika ini. Tetapi kerana cucu saya berwarna putih, kerana mereka adalah cucu kepada bekas Presiden dan Setiausaha Negara, mari kita bersikap jujur ​​di sini, mereka tidak akan menghadapi jenis ketakutan yang kita dengar dari kanak-kanak memberi keterangan di hadapan majlis bandar, “kata Clinton .

Clinton telah membuat senjata keganasan tumpuan kempen presiden beliau. Ibu-ibu yang kehilangan anak-anak dalam tembakan telah menyertai beliau pada jejak kempen. Clinton telah berkata pegawai polis perlu dilatih untuk mengenali berat sebelah tersirat dan menggesa video polis rasmi Charlotte menembak yang akan dikeluarkan.

Donald Trump, penama Republikan, berkata pada perhimpunan selepas menembak Crutcher bahawa ia kelihatan seperti yang telah dilakukannya “segala-galanya dia sepatutnya lakukan.” di Twitter, beliau mengkritik perjalanan Clinton ke Charlotte, yang telah ditangguhkan seminggu atas perintah Datuk bandar di bandar ini, kerana peluang untuk “duduk utama.”

(Versi cerita membetulkan ejaan Terence Crutcher dalam perenggan 3)

(Laporan oleh Amanda Becker)

facebook LIKE UTK TERIMA UPDATE TERKINI & KLIK [X] UTK TUTUP--> Button Close

Like kami di facebook untuk menerima update terkini terus ke wall facebook anda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.