Home / Berita / Clinton menekan Trump untuk menyatakan rancangan dasar di Amerika Syarikat perdebatan presiden

Clinton menekan Trump untuk menyatakan rancangan dasar di Amerika Syarikat perdebatan presiden

WASHINGTON (Reuters) – Demokrat Hillary Clinton dapat memerah Republikan Donald Trump untuk menyediakan lebih khusus mengenai dasar-dasar beliau dalam perdebatan presiden mereka pada hari Isnin, dua pembantu kempen bahagian Clinton berkata di hadapan wajah-off yang boleh menetapkan AS rekod penonton televisyen.

Pada malam sebelum perbahasan di Hofstra University di pinggir bandar New York, pembantu ke Clinton telah berusaha untuk membuang Trump, seorang ahli perniagaan New York dan bekas hos TV realiti, kerana yang tidak mempunyai perangai dan pengalaman untuk berkhidmat sebagai presiden.

pembantu Trump bagi sebahagian mereka telah berusaha untuk mengukuhkan keraguan pengundi mengenai kebolehpercayaan Clinton.

perdebatan, yang pertama daripada tiga muka-ke-muka matchups antara kedua-dua calon, akan bermula pada 09:00 pada hari Isnin (0100 GMT pada Selasa). Ia datang sebagai undian pendapat menunjukkan bangsa yang ketat antara Clinton, bekas Setiausaha Negara, dan Trump, enam minggu sebelum pilihan raya 8 nov.

“Kami akan mempunyai banyak orang benar-benar penalaan ke dalam pilihan raya ini buat kali pertama. Mereka akan melihat kedua-dua calon di atas pentas, “kata pengurus kempen Clinton Robby Mook pada hari Ahad dalam temu bual dengan ABC” Minggu ini. ” “Saya fikir mereka akan melihat bahawa Donald Trump tidak layak, tidak bersedia, dan di atas kepalanya. Saya ragu-ragu dia akan mempunyai arahan daripada isu-isu.”

Mook kata Clinton akan mencabar Trump pada perbahasan ” untuk mendedahkan apa rancangannya. Anda tahu, sebagai contoh, beliau tidak mendedahkan apa-apa rancangan sekalipun untuk mengalahkan ISIS (Negara Islam) militan. “

Trump berkata, beliau akan bekerjasama rapat dengan sekutu NATO untuk mengalahkan Negara Islam dan berikrar untuk melancarkan “tentera, siber dan kewangan” perang terhadap kumpulan militan itu.

“Donald Trump sudah semua tentang dirinya. Tetapi dia mendapat untuk memberitahu orang apa yang dia mahu lakukan untuk mereka,” John Podesta, pengerusi kempen Clinton, memberitahu NBC “Meet the Press” pada hari Ahad.

pengurus kempen Trump, Kellyanne Conway, dalam berasingan “Minggu Ini” satu temu bual pada hari Ahad, diserang amanah Clinton.

” anda tahu, jika anda menjalankan terhadap Clinton, kebenaran sudah pasti sentiasa di atas meja, “katanya. “Hubungan kasual Hillary Clinton dengan kebenaran terkenal kepada rakyat Amerika. Saya pasti kita akan melihat pada paparan penuh malam esok.”

JANGKAAN URUSAN

Kempen Trump meletakkan untuk berehat pada hari Ahad prospek bahawa dia mungkin menjemput Gennifer bunga, yang mempunyai hubungan sulit dengan suami Clinton, bekas Presiden Bill Clinton, untuk menghadiri perbahasan.

Selepas pemilik Dallas Mavericks Mark Cuba, seorang penyokong Clinton dan pengkritik riuh Trump , menulis sebarang tweet bahawa dia mempunyai “barisan hadapan” kerusi untuk menonton perdebatan Hofstra itu, Trump meningkatkan kemungkinan dalam tweet mengajak Bunga ke perbahasan.

Tetapi Mike Pence, berjalan mate Trump, memberitahu “Fox News ahad “bahawa bunga tidak akan menghadiri perbahasan.

” Donald Trump telah menggunakan tweet semalam benar-benar untuk mempermainkan usaha oleh Hillary Clinton dan kempennya untuk benar-benar mengalihkan perhatian daripada apa yang rakyat Amerika akan memberi tumpuan kepada malam esok, iaitu pada isu-isu, kepada pilihan yang kita hadapi, “kata Pence.

Penyokong kedua-dua calon dicari untuk menguruskan jangkaan sebelum perbahasan.

Mook berkata moderator Isnin perbahasan, NBC News sauh Lester Holt, sekiranya kenyataan fakta daftar calon, walaupun kempen Trump berkata ia harus sehingga pengundi Amerika untuk mengukur siapa yang mereka fikir adalah orang yang benar.

untuk bersedia untuk perbahasan, Clinton telah mengadakan sesi debat olok-olok di mana lama pembantu Philippe Reines memainkan peranan Trump.

pembantu Trump berkata calon mereka, yang seperti Clinton mengambil bahagian dalam pelbagai perbahasan TV semasa perlumbaan mencalonkan parti masing-masing ‘, telah bersedia untuk acara Isnin tetapi tidak melakukan debat olok-olok di mana seseorang memainkan peranan Clinton.

penasihat Trump berkata calon presiden Republikan telah naik terhadap seorang ahli politik yang sangat berpengalaman.

“dia orang luar, dia seorang yang tidak pernah berlari di depan, apatah lagi berada di dalam perdebatan presiden, tetapi dia akan bersedia, “kata Jawatankuasa Kebangsaan Republikan Pengerusi Reince Priebus. “Dan saya fikir salah satu perkara Donald Trump telah pergi untuk dia adalah dia mendapat naluri yang sangat baik.”

(Laporan tambahan oleh Amanda Becker; Penyuntingan oleh Caren Bohan dan Peter Cooney)

Artikel Yang Mungkin Anda Minati

jual beli kereta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *