Home / Berita / Clinton dan Trump untuk mengambil ancang-ancang dalam dinanti-nantikan pertarungan perbahasan

Clinton dan Trump untuk mengambil ancang-ancang dalam dinanti-nantikan pertarungan perbahasan

RALEIGH, NC (Reuters) – Demokrat Hillary Clinton dicari pada hari Selasa untuk menjaga saingan Republikan Donald Trump yang hanya bertahan sehari selepas debat pertama US presiden dengan tuduhan dia adalah pengelak seksis, bersifat perkauman dan cukai, manakala Trump mencadangkan beliau akan “memukulnya sukar” masa akan datang dengan membawa kekafiran suaminya.

Walaupun New York hartanah maestro mendapati dirinya dalam kontroversi yang lain atas penghinaan segar beliau tentang berat bekas pemenang ratu cantik, Clinton cuba untuk menjaga momentum selepas prestasi perdebatan kuat beliau. Beliau memberitahu pemberita bahawa semasa perbahasan, Trump “telah membuat dakwaan dan tuntutan yang telah dibuktikan tidak benar, yang menawarkan pendapat yang saya fikir ramai orang akan menyinggung perasaan dan luar meletakkan.”

muka-off

malam Isnin antara Clinton, yang berpengalaman luas dalam kehidupan awam, dan Trump, yang terkenal sebagai personaliti televisyen tetapi untuk bertanding buat kali pertama, menarik penonton yang besar. Sesetengah 80.9 juta rakyat Amerika menonton debat di televisyen, menetapkan rekod penonton acara itu, kata CNN.

Trump memuji diri untuk tidak menyerang Clinton semasa perbahasan tentang kecurangan perkahwinan suaminya, bekas Presiden Bill Clinton, tetapi berkata beliau mungkin mengambil masa sehingga garis serangan pada masa hadapan. Terdapat dua lagi perbahasan yang dijadualkan, pada 9 Oktober di St. Louis dan 19 Oktober di Las Vegas, menjelang pilihan raya November 8.

“Saya mungkin memukulnya lebih keras dalam cara tertentu. Saya benar-benar lega kerana saya tidak mahu melukakan perasaan sesiapa, “kata Trump dalam satu temu bual pada program Fox News” Fox & Friends. “

Tambahnya, apabila Clinton mengkritik beliau untuk rawatan wanita, beliau memegang belakang sambil berkata: “saya akan memukulnya dengan wanita suaminya Dan saya membuat keputusan saya tidak boleh melakukannya kerana anaknya berada di dalam bilik..”

Clinton menolak bersumpah Trump, berkata: “Dia boleh menjalankan kempen beliau namun beliau memilih. ” Beliau menambah bahawa “titik sebenar adalah mengenai perangai dan kecergasan dan kelayakan untuk memegang paling penting, tugas yang paling sukar di dunia.”

Trump dirinya masih berkahwin dengan isteri pertamanya, Ivana Trump, apabila dia mempunyai berprofil tinggi hubungan sulit dengan Marla Maples, yang menjadi isteri keduanya. Beliau akhirnya bercerai Maples dan berkahwin dengan isteri ketiga dan sekarang, Melania Trump.

Dalam temu bual dengan Fox News, Trump berusaha untuk memesongkan kritikan terhadap prestasi perbahasannya, berkata moderator debat itu, Lester Holt NBC News, bertanya dia “soalan yang sangat tidak adil” dan bahawa dia telah diberi “sangat buruk” mikrofon.

“Saya tidak mahu percaya teori konspirasi, sudah tentu, tetapi ia adalah jauh lebih rendah daripada perempuan dan ia dedas , “kata Trump mikrofon.

Clinton, bercakap kepada pemberita di atas kapal terbang kempennya, berkata: “. Sesiapa yang mengadu tentang mikrofon tidak mempunyai malam yang baik”

BEAUTY QUEEN

Clinton, 70 , excoriated Trump, 68, ketika perbahasan di Hofstra University di Hempstead, New York, kerana telah dipanggil wanita “babi, Slobs dan anjing.” Tetapi Trump melemparkan kritikan baru dan sangat peribadi pada hari Selasa ke arah Venezuela kelahiran ratu cantik Alicia Machado, yang memenangi gelaran 1996 Miss Universe dan kini merupakan warganegara Amerika Syarikat.

“Dia adalah pemenang dan dia mendapat jumlah yang besar berat badan, “kata Trump, bekas pemilik daripada pertandingan ratu Miss Universe. “Dan ia adalah masalah yang sebenar Kami mempunyai masalah sebenar Bukan itu sahaja -.. Sikap dia – dan kami mempunyai masalah sebenar dengan dia.”

Clinton, wanita pertama memenangi pencalonan presiden yang utama parti politik AS, seolah-olah melukakan hati Trump apabila dia dibangkitkan semasa perbahasan bagaimana Trump telah menghina wanita, menyebut Machado dengan nama. Clinton berkata Trump dipanggil beliau “Miss Piggy” dan juga “Miss Pengemasan” kerana dia adalah seorang Latina.

Kempen Clinton mengadakan panggilan dengan pemberita membuat Machado disediakan untuk pertanyaan dan mengeluarkan satu video di mana dia ditawarkan akaunnya tingkah laku Trump ke arahnya.

GAMING SISTEM ‘

Clinton, bekas senator AS dan setiausaha negara, meningkatkan kritikan beliau Trump kerana enggan melepaskan pulangan cukai, sebagai presiden calon telah dilakukan selama beberapa dekad, dan mereka juga mengatakan ketika perbahasan yang tidak membayar cukai pendapatan persekutuan “membuatkan saya pintar.”

“Dia sebenarnya melaung-laung mengenai perjudian sistem untuk keluar dari membayar bahagian yang saksama daripada cukai. dalam Malah, saya fikir ada kebarangkalian yang kuat dia tidak membayar cukai persekutuan banyak tahun, “katanya pada perhimpunan kempen di Raleigh, North Carolina, sebuah negeri penting dalam pilihan raya.

” dia mungkin hasn ‘t dibayar sesen pun untuk menyokong pasukan kami atau menyemak kami atau sekolah-sekolah kita atau sistem penjagaan kesihatan kita. “

Trump diadakan acara kempen sendiri di Miami Little Havana, yang bertujuan untuk mendapatkan sokongan di kalangan pengundi Hispanik. Beliau juga berkata di Twitter bahawa beliau membangkitkan $ 13 juta pada 24 jam dari derma dalam talian.

Trump sebelum ini mengadu bahawa isu-isu 2009-2013 tempoh Clinton sebagai Setiausaha Negara tidak ditangani pada malam Isnin, termasuk topik-topik seperti dia penggunaan komputer pelayan swasta untuk e-mel kerajaan, serangan maut di Benghazi, Libya, dan amal Clinton Foundation.

dalam salah satu bursa lebih hangat mereka, Clinton dituduh Trump untuk menyebarluaskan satu “pembohongan perkauman” dengan mempersoalkan kewarganegaraan Barack Obama, Presiden Amerika Syarikat kulit hitam pertama, mengatakan dia tidak dilahirkan di Amerika Syarikat.

Obama memberi sokongan sekali lagi ke tawaran Clinton untuk menjadi penggantinya, memberitahu penemuduga radio dia serius dan baik -prepared, mempunyai perangai yang tepat untuk tugas itu dan dihormati di seluruh dunia.

jurucakap White House Josh Earnest kelmarin dilabel sebagai “tidak munasabah” komen Trump semasa perbahasan bahawa Rizab Persekutuan AS dan pengerusinya , Janet Yellen, adalah “melakukan perkara-perkara politik” dengan mengekalkan kadar faedah pada paras semasa, berkata Obama telah menunjukkan komitmen untuk melindungi kemerdekaan Fed.

(Pelaporan tambahan oleh Steve Holland, Amanda Becker, Ginger Gibson, Luciana Lopez, Roberta Rampton, Emily Stephenson, Alana Wise, Doina Chiacu dan Dan Burns; Penulisan oleh Ginger Gibson dan Will Dunham; Penyuntingan oleh Frances Kerry dan Peter Cooney)

facebook LIKE UTK TERIMA UPDATE TERKINI & KLIK [X] UTK TUTUP--> Button Close

Like kami di facebook untuk menerima update terkini terus ke wall facebook anda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.