Home / Berita / Clerk berjalan jalan ke dalam Malaysia Book of Records

Clerk berjalan jalan ke dalam Malaysia Book of Records

Adam posing with his MBR certificate after he completing the Longest Non-Stop Walk covering 379.2km around the Bandar Botanic lake park in Bukit Tinggi, Klang, at 7.55pm Monday.

Adam bergambar dengan sijil MBR selepas dia melengkapkan Longest Non-Stop Walk meliputi 379.2km sekitar Bandar Botanic taman tasik di Bukit Tinggi, Klang, pada pukul 7.55 petang Isnin.

KLANG: Seorang kerani di sebuah syarikat logistik di Port Klang selesai memecah rekod beliau tanpa henti berjalan kaki untuk 59 jam pada pukul 7.55 petang Isnin.

Adam Prakash, 44, berkata beliau amat gembira dan telah dicapai sebaik sahaja dia selesai berjalan kaki beliau.

Beliau menyampaikan sijil untuk feat dari Malaysia Book of Records (MBR) bagi Longest Non-Stop Walk meliputi 379.2km selepas menyelesaikannya di taman Bandar Botanic tasik di Bukit Tinggi di sini.

MBR wartawan penyelidikan kanan Nurasyikin Ramli dibentangkan Prakash sijil.

” Kedua-dua bahagian dalam paha saya sedikit sakit dari chafing tetapi secara keseluruhannya saya rasa baik, “katanya ketika ditemui selepas berjalan.

” Berjalan di sekitar taman tasik adalah sangat berbeza daripada sebelum dua tanpa henti saya berjalan yang di atas jalan raya.

“Saya terpaksa menjaga fikiran saya kuat untuk menjaga diri saya berjalan di sekitar taman 4.8km untuk 79 pusingan.

” Saya sangat gembira saya berjaya melakukan pusingan tambahan daripada sasaran awal saya 78 pusingan, ” tambah Prakash.

Beliau memulakan berjalan kaki beliau di 08:55 Sabtu di stoking dan selipar.

Prakash berkata beliau mahu beliau feat memecah rekod terkini untuk memberi inspirasi kepada generasi muda untuk menjalankan dan menjadi aktif, dan menjauhkan diri daripada aktiviti yang tidak sihat seperti samseng.

Beliau mendapat tempat berjalan kaki dalam 59 jam kerana tahun ini merupakan tahun ke-59 kemerdekaan Malaysia.

Menurut Prakash, beliau telah bertemu dengan kemalangan motosikal seminggu sebelum berjalan kaki dan cedera tangan dan kakinya.

” Tetapi itu tidak menghalang saya daripada meneruskan latihan harian saya.

” Saya juga amat berterima kasih atas sokongan daripada bos saya, “kata Prakash, sambil menambah bahawa beliau akan mengambil dua hari rehat sebelum kembali bekerja semula pada hari Khamis.

berjalan kaki itu dianjurkan oleh bahagian Indian Progressive Front (IPF) Kota Raja.

Prakash mempunyai dua sebelum ini rekod MBR bawah tali pinggang beliau.

Pada tahun 2009, dia berjalan 270km terus dari Kompleks Pandamaran Sukan di Pelabuhan Klang ke Gopeng di Perak pada 48 jam.

Dari 21-23 Mei 2011, dia memecahkan rekod sendiri dengan berjalan 324km tanpa henti dari Pandamaran ke bangunan SUK di Ipoh, juga dalam 48 jam.

Artikel Yang Mungkin Anda Minati

jual beli kereta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *