Home / Sukan / Chong Wei dan Co kembali ke mahkamah pada Terbuka Jepun dengan mudah

Chong Wei dan Co kembali ke mahkamah pada Terbuka Jepun dengan mudah

facebook LIKE UTK TERIMA UPDATE TERKINI & KLIK [X] UTK TUTUP--> Button Close

Like kami di facebook untuk menerima update terkini terus ke wall facebook anda.

Peng Soon-Liu Ying were hardly troubled against England’s Matthew Nottingham-Emily Westwood. They won 21-13, 21-15.

Peng Soon-Liu Ying telah tidak bermasalah terhadap England Matthew Nottingham-Emily Westwood. Mereka memenangi 21-13, 21-15.

PETALING JAYA:. No. 1 dunia, Datuk Lee Chong Wei membawa jalan kerana semua Olimpik Malaysia ditanda kepulangan mereka ke pertandingan di Terbuka Jepun dengan permulaan yang memenangi

Chong Wei yang memenangi pingat perak buat kali ketiga di Rio de Janeiro Permainan bulan lalu, tidak menunjukkan sebarang tanda-tanda rustiness kerana beliau mendakwa rutin 21-14, 21-13 kemenangan dalam 36 minit dengan dunia No. 27 Boonsak Ponsana dalam perseorangan lelaki pusingan pertama di Tokyo pada Rabu.

Chong Wei akan berdepan pemain muda Qiao Bin dari China untuk merebut tempat ke suku akhir.

Iskandar Zulkarnain Zainuddin gagal untuk hidup sehingga tag beliau sebagai pemain nombor satu negara 2. Pemain berusia 25 tahun itu telah dihantar pembungkusan 23-21, 19-21, 21-18 oleh India H. S. Prannoy.

Dua perak pingat yang memenangi pasangan Olimpik – Goh V Shem-Tan Wee Kiong dan Chan Peng Soon-Goh Liu Ying – juga mengesankan

.

World No. 9 Wee Kiong-V Shem membuat kerja pendek Thailand Bodin Issara-Nipitphon Puangpuapech dalam acara beregu lelaki, menang 21-12, 21-7 dalam masa 23 minit untuk menyiapkan pertembungan pusingan kedua awal Cina pasangan Huang Kaixiang-Wang Yilyu.

Peng Soon-Liu Ying, yang memenangi 2012 Terbuka Jepun hanya kerjaya Superseries kemenangan mereka, juga hampir tidak memecahkan peluh dalam acara beregu campuran. Pemain nombor satu dunia 8 mencatatkan 21-13, kemenangan 21-15 ke atas England Matthew Nottingham-Emily Westwood.

“Ia baik untuk kembali bersaing sejak Rio,” kata Liu Ying.

“Kita tidak berada dalam keadaan yang terbaik lagi. Kami masih mempunyai banyak kerja yang perlu dilakukan dan, mudah-mudahan, kita akan mendapat lebih baik kerana kejohanan itu berlangsung, “katanya.

Dalam pusingan kedua, Peng Soon-Liu Ying akan mengambil dunia Belanda No. 16 Jacco Arends-Selena Piek.

Vivian Hoo-Woon Khe Wei, yang suku akhir di Rio, juga dibersihkan beregu wanita pusingan pertama dengan menewaskan Jepun Mayu Matsumoto-Wakana Nagahara 21-19, 21-12.

The No. 13 dunia muka depan Jepun Miyuki Kato-Miki Kashihara, dunia No. 270, untuk tempat di suku akhir.

Artikel Yang Mungkin Anda Minati

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *