Home / Berita / China tentera udara memegang latihan di Pasifik Barat untuk kali kedua bulan ini

China tentera udara memegang latihan di Pasifik Barat untuk kali kedua bulan ini

BEIJING (Reuters) – tentera udara China berkata pada hari Ahad ia telah menerbangkan lebih daripada 40 pengebom dan pesawat pejuang lain melalui selat antara pulau-pulau Jepun dalam perjalanan ke latihan di Pasifik Barat.

Regular latihan jarak jauh di Pasifik Barat dan rondaan lebih zon pengenalan pertahanan udara Laut China Timur adalah untuk Tentera udara untuk melindungi China kedaulatan dan keselamatan negara, kata jurucakap tentera udara China Shen Jinke berkata, menurut satu kenyataan yang disiarkan di Kementerian Pertahanan laman web.

China menarik kutukan dari Jepun dan Amerika Syarikat pada tahun 2013 apabila ia mengenakan Zon Pertahanan udara Pengenalan (ADIZ) di Laut China Timur, di mana pesawat sepatutnya memperkenalkan diri mereka kepada pihak berkuasa China.

rondaan adalah untuk “berhati-hati memantau dan menilai pesawat tentera asing yang memasuki anti -aircraft zon pertahanan, untuk mengambil langkah-langkah untuk bertindak balas kepada ancaman yang berbeza di langit dan melindungi ruang udara negara, “kata kenyataan itu.

Pesawat Tentera Pembebasan Rakyat melakukan senaman selepas terbang di Miyako Selat, sebuah badan air antara pulau-pulau Jepun Miyako dan Okinawa, kata satu kenyataan tentera udara.

Ini datang sebagai China telah semakin menegaskan dirinya dalam pertikaian wilayah di Selatan dan Laut China Timur.

hubungan China dengan Jepun telah tegang dengan pertikaian wilayah lama wujud lebih rentetan pulau kecil di Laut China Timur, yang dikenali di China sebagai Diaoyu dan di Jepun sebagai Senkaku.

Kedua-dua negara juga telah bertempur atas apa yang China melihat keengganan Jepun untuk mengambil tanggungjawab untuk masa lalu masa perang itu.

tentera laut China telah sering digunakan Miyako Strait, laluan strategik utama untuk tentera, sebagai laluan dari bahagian timur China ke Lautan Pasifik.

pada awal bulan ini, pengebom Cina, pejuang dan amaran awal dan pesawat mengisi minyak udara terbang melalui Selat Bashi yang memisahkan Taiwan dan Filipina untuk latihan di Pasifik Barat.

(Laporan oleh Sue-Lin Wong; Penyuntingan oleh Mark Potter)

Incoming search terms:

Artikel Yang Mungkin Anda Minati

jual beli kereta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *