Home / Teknologi / Canon mendapat serius mengenai mirrorless

Canon mendapat serius mengenai mirrorless

Retro design: The Canon EOS M5 comes with a leatherette finish and a design closer to its DSLR siblings.

Reka bentuk retro:. The Canon EOS M5 datang dengan kemasan kulit buatan dan reka bentuk yang lebih dekat dengan adik-beradik DSLR yang

Canon sentiasa berkembang EOS mirrorless garis M mereka kamera, cuba untuk mencari keseimbangan ciri-ciri dan kompak yang akan menarik perhatian pengguna.

Nampaknya Canon mungkin mempunyai akhirnya menemui keseimbangan yang dengan EOS M5, mirrorless terbaru syarikat itu, masih menawarkan saiz yang padat tetapi vaksinnya reka bentuk minimalis pendahulunya memihak kepada lebih tombol dan butang untuk mengawal secara langsung tetapan kamera .

Dari segi estetika, Canon telah memilih pandangan yang lebih retro, dengan kemasan kulit buatan pada tubuh dan tombol knurled. Di dalam, EOS M5 adalah semua perniagaan dengan APS-C bersaiz 24 megapiksel sensor Dual Pixel CMOS yang menawarkan dipercayai fasa mengesan autofocus.

Skrin LCD belakang boleh digunakan untuk mengemudi dan menukar tetapan kamera, tetapi juga berfungsi sebagai pad sentuh untuk memilih titik fokus apabila menggunakan pemidang tilik elektronik.

Pada belakang adalah skrin sentuh monitor 1.62 juta-dot mencondongkan yang bukan sahaja membolehkan anda untuk mengemudi menu dan melihat imej, tetapi juga berfungsi sebagai pad sentuh untuk memilih titik fokus apabila anda mempunyai mata anda kepada pemidang tilik elektronik.

Pencari pandangan elektronik sendiri mempunyai terang dan terperinci 2,36 juta dot OLED.

Walau bagaimanapun, ia adalah jumlah kawalan yang menjadikan M EOS yang berbeza dari pendahulunya – kamera dilengkapi dengan mod dial, pampasan pendedahan dan dua perintah cepat di atas

.

Malangnya, EOS M5 tidak memaparkan rakaman video 4K, tetapi di sebalik itu, kamera ini mampu menembak video 1080p pada sehingga 60 bingkai sesaat.

Menariknya, EOS M5 datang dengan Bluetooth (sebagai tambahan kepada WiFi) sambungan yang mana, seperti beberapa kamera Nikon, membolehkan (kuasa dan rendah) berterusan pautan ke telefon pintar anda supaya anda dengan cepat dan mudah boleh memindahkan imej dan berkongsi mereka di media sosial.

Kamera mempunyai SDXC slot mampu tunggal untuk penyimpanan. Tiada perkataan apabila kamera mungkin melanda negara kita, tetapi EOS M5 boleh didapati di Amerika Syarikat bermula pada bulan November dan akan pergi untuk US $ 1,099 (kira-kira RM4,400) dengan kanta kit 15-45mm.

facebook LIKE UTK TERIMA UPDATE TERKINI & KLIK [X] UTK TUTUP--> Button Close

Like kami di facebook untuk menerima update terkini terus ke wall facebook anda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.