Home / Sukan / Burnley berbanding Arsenal – pandangan kipas ini

Burnley berbanding Arsenal – pandangan kipas ini

LONDON (Reuters) – Burnley mungkin salah satu kegemaran pra-musim untuk tersingkir daripada liga Perdana tetapi selepas enam perlawanan mereka lebih daripada memegang mereka sendiri dengan tujuh mata.

Arsenal, selepas permulaan yang melekit, telah memenangi empat perlawanan terakhir liga mereka dan pada tinggi selepas menghancurkan Chelsea hujung minggu lalu dan menewaskan Basel dalam Liga Juara-Juara.

Arsene Wenger meraikan 20 tahun yang bertanggungjawab bagi Arsenal hujung minggu ini tetapi Sean Dyche ini Burnley kuat di Turf Moor dan tidak akan meletakkan di karpet merah.

Berikut adalah apa yang peminat katakan tentang keadaan bermain di cita-cita masing-kelab mereka musim ini:

Barry Oliver – Penyokong Burnley Kelab Pengerusi

“Ia semua dengan baik mengatakan anda telah dinaik taraf kepada Liga Perdana Inggeris dan anda akan mendapat 200 juta pound. tidak ada gunanya dalam membelanjakan semua itu kerana tiada apa-apa untuk mengatakan anda akan kekal dalam Liga pada tahun berikutnya. Anda telah mendapat untuk mempunyai wang yang cukup dalam rizab untuk menampung itu.

“Jika anda melihat kembali ke apabila Bradford City telah dinaikkan pangkat ke Liga Perdana Inggeris. Mereka membeli ke hadapan Itali Benito Carbone tetapi tersingkir musim berikutnya dan beliau £ 40k per minggu gaji hampir bankrap kelab itu pada masa itu.

“Kami tidak mahu berada dalam yang jenis keadaan. Burnley sedang menguruskan kelab itu dengan cara yang betul.

“Kami mempunyai semangat berpasukan yang baik di Burnley dan kita tidak mahu pemain yang akan datang dalam yang menggoncang kumpulan. Anda mahu orang yang anda membawa masuk ke mempunyai pemikiran yang sama.

“Ia sebuah kelab keluarga dan semua orang tahu antara satu sama lain. Orang-orang yang terlibat semua datang kepada permainan secara teratur, mereka telah mendapat tangan pada pendekatan dan mereka tahu apa yang berlaku di dalam kelab itu

“Manakala, jika anda melihat penggunaan di Blackburn Rovers dan Venkys -. Mereka menghabiskan semua masa mereka di India. kelab ini tidak lebih daripada usaha perniagaan untuk mereka, hati mereka tidak berada di dalamnya. “

” Jika anda akan menerima pelaburan asing anda mahu mereka mempunyai minat yang mendalam terhadap kelab dan bola sepak -. bukan sahaja wang yang mereka boleh atau tidak boleh membuat ia “

– –

Akhil Vyas (Penyokong Arsenal Trust)

“pada permulaan musim ini, selepas kekalahan Liverpool, kami merasakan seperti kita atas alasan goyah dan ia adalah beracun untuk seketika. ia merasakan seperti kita sentiasa satu kekalahan jauh dari rusuhan emosi di tempat duduk penonton.

“Tetapi kami telah menandatangani Lucas Perez dan Shkodran Mustafi dalam tetingkap dan kami mula mendapat beberapa keputusan. mood itu masih 50-50 dan ia boleh pergi satu cara atau yang lain tetapi saya fikir apa yang berubah ia satu keputusan Chelsea itu.

“Sebelum perlawanan bahawa cerita itu keluar dalam kitab Rob Beasley mengenai Jose Mourinho berkata beliau mahu “memecahkan muka Wenger”. Itulah tergalvani peminat Arsenal kerana kita semua benci Mourinho.

“kami didera Chelsea pada separuh pertama tetapi apa yang memberi kita lebih keyakinan separuh kedua kerana kami berada di kawalan dan tidak pernah kelihatan seperti melepaskan yang agak un-Arsenal seperti.

“kami mempunyai pemimpin dalam pasukan ini sekarang, bermula dengan Alexis, dan walaupun kami tidak berlaku sombong yang diharapkan untuk memenangi kejuaraan, kita mahu dapat masih berjuang untuk itu dengan dua atau tiga perlawanan lagi. “

(Laporan oleh Martyn Herman, penyuntingan oleh Ed Osmond)

Artikel Yang Mungkin Anda Minati

jual beli kereta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *