Home / Sukan / Brazil menyakitkan hati untuk pasukan bola sepak terbunuh dalam kemalangan

Brazil menyakitkan hati untuk pasukan bola sepak terbunuh dalam kemalangan

Chapeco : Sebuah bandar kecil Brazil akan mengadakan pengebumian besar-besaran Sabtu untuk menghormati pasukan bola sepaknya , dihapuskan pada kemuncak kemuliaan mereka dalam nahas kapal terbang yang mengorbankan 71 orang

bandar selatan Chapeco menjangkakan kira-kira 100,000 orang -. separuh penduduknya – menurunkan kepada Arena Conda, stadium di mana hanya 10 hari lalu pasukan tuan rumah, Chapecoense Real, telah menyalakan padang.

musim dongeng kelab Tanpa Tanda Perkhidmatan penterjemahan telah memotong tragedi pendek malam Isnin apabila pesawat piagam terbang mereka untuk perlawanan seterusnya kehabisan bahan api dan jatuh ke pergunungan luar Medellin, Colombia

Chapecoense telah dalam perjalanan ke Medellin untuk perlawanan terbesar dalam sejarah kelab itu:.. perlawanan akhir Copa Sudamericana, kedua terbesar kejohanan kelab Amerika Selatan

The keranda 51 pemain, jurulatih dan angka Chapecoense lain terbunuh dalam kemalangan itu akan tiba awal Sabtu kepada tiga Brazil pesawat tentera udara.

Mereka kemudian akan pergi pada jenazah ke stadium dan dibentangkan di atas padang.

Presiden Brazil Michel Temer akan memenuhi kapal terbang semasa ketibaan.

jurulatih pasukan kebangsaan Brazil, Ketua Tite, dan FIFA Gianni Infantino akan menghadiri peringatan di stadium. Yang terakhir ini telah membatalkan perjalanan ke Australia untuk berada di sana.

kemalangan yang telah meninggalkan dunia bola sepak berkabung.

legenda bola sepak Pele dan Maradona serta superstar semasa Lionel Messi dan Cristiano Ronaldo telah membawa ufti kepada pasukan yang jatuh pada hari-hari kebelakangan ini.

senyap Satu minit untuk Chapecoense akan diadakan sebelum setiap perlawanan Champions League dan Europa League minggu depan.

pemain Chapecoense di Brazil, kelab lain telah menawarkan supaya ia boleh terus bersaing. Dana khas juga telah menyediakan

Di dalam stadium, satu set tiang gol kekal -. penjaga gol satu bintang Marcos Danilo Padilha, 31, mempertahankan dalam perlawanan separuh akhir dengan wira-saat akhir menyelamatkan yang memastikan perjalanan Chapecoense ke akhir.

“Ia satu perasaan yang dahsyat, melihat ini dan mengetahui anak saya akan tiba di sini di dalam keranda,” kata ibunya, Ilaide Padilha.

“Ia sangat sedih mengingati bukan sahaja bahawa stop (menentang Argentina San Lorenzo), tetapi juga … dia berjalan di rumput dengan tangannya terbuka luas. anak saya semua semangat. “

Limpahan orang ramai

stadium ini mempunyai kapasiti untuk hanya 19,000 orang.

dua skrin gergasi akan ditubuhkan di luar stadium untuk orang ramai limpahan.

Khemah telah dipasang dalam . padang untuk kira-kira 2,000 ahli keluarga dan rakan-rakan rapat mangsa

mangsa lain – 13 Brazil, lima Bolivians dan Venezuela -. rumah diterbangkan Jumaat

Enam orang ajaib terselamat daripada kemalangan, dan sedang dirawat di hospital tempatan.

pertahanan Chapecoense Alan Ruschel adalah di unit rawatan rapi selepas pembedahan belakang. penjaga gol simpanan Jakson Follmann telah menjalani pelbagai pembedahan, termasuk pemotongan kaki kanannya.

Pihak berkuasa masih menyiasat punca kemalangan itu.

Rakaman menakutkan telah muncul juruterbang panik meminta menara kawalan bagi keutamaan kepada tanah kerana beliau British Aerospace 146 jet adalah daripada bahan api.

keselamatan penerbangan awam Colombia Ketua, Freddy Bonilla, berkata pesawat itu diabaikan peraturan antarabangsa mengenai rizab bahan api.

syarikat piagam berpangkalan di Bolivia, Lamia, telah permitnya digantung Khamis, dan kerajaan di sana mengarahkan siasatan ke dalam operasinya.

Bolivia juga telah menggantung kakitangan eksekutif pihak berkuasa penerbangan awam dan pentadbir lapangan terbang untuk tempoh siasatan.

Penyiasat memeriksa kesilapan juruterbang dan trafik udara masalah kawalan sebagai faktor yang mungkin dalam kemalangan itu.

Lamia, yang mengkhusus dalam terbang Amerika Latin pasukan bola sepak, telah diangkut kelab tempatan dan pihak kebangsaan di seluruh rantau ini, termasuk superstar Lionel Messi.

facebook LIKE UTK TERIMA UPDATE TERKINI & KLIK [X] UTK TUTUP--> Button Close

Like kami di facebook untuk menerima update terkini terus ke wall facebook anda.