Home / Sukan / Bola Sepak: Pochettino pesta-pesta dalam prestasi ‘lengkap’

Bola Sepak: Pochettino pesta-pesta dalam prestasi ‘lengkap’

LONDON : Pengurus Tottenham Mauricio Pochettino memuji kemenangan 5-0 pasukannya ke atas Swansea dalam Liga Perdana Inggeris sebagai “kemenangan besar”.

dua gol daripada Harry Kane, voli menakjubkan dari Heung-Min Son dan dua usaha lewat untuk Christian Eriksen memastikan Spurs bertindak balas dengan cara yang terbaik mungkin untuk kekalahan dengan Monaco dan Chelsea untuk kekal dalam tujuh mata daripada pesaing London mereka.

“Saya fikir kami berhak sepenuhnya keputusan itu,” kata Pochettino. “Kami menguasai dan bermain dengan baik. Mereka tidak menembak dan mereka tidak mencipta peluang.

” Ia satu persembahan yang sangat baik, yang lengkap. Saya gembira dan kita memerlukannya – kemenangan besar selepas Chelsea (mereka tewas 2-1 selepas ketinggalan 1-0 sehingga)

“Tetapi saya tidak percaya ia adalah persembahan terbaik musim ini. . Menentang Manchester City kami lebih baik. adalah penting untuk berada dekat dengan bahagian atas.

“Saya gembira dengan prestasi, ia adalah hebat. Kredit kepada pemain. “

Kane kini mempunyai enam gol dalam lima sejak kembali daripada kecederaan buku lali semasa dia juga meletakkan pen ke kertas pada kontrak tahun lima dan setengah baru minggu ini.

“Saya rasa selepas (Kane) kecederaannya ia adalah baik untuk dia untuk bekerja dengan konsisten dan saya fikir bahawa minggu lepas adalah penting untuk bekerja pada kecergasannya,” kata Pochettino.

Pemain Argentina pengurus juga gembira dengan prestasi Dele Alli yang terlibat dalam empat gol tetapi juga dalam masa kontroversi kerana dia pergi ke bawah dengan mudah berikutan cabaran oleh Kyle Naughton untuk perlawanan pembukaan penalti 39 minit yang Kane ditukar.

“Saya gembira dengan dia (Alli) – beliau telah pulih perasaan musim lalu,” kata Pochettino

“dia masih muda dan perlu mencari yang terbaik dan konsisten -. itulah cabaran untuk dia . Tetapi saya tidak melihat kejadian itu untuk penalti, ia adalah terlalu sukar untuk melihat.

“Selepas 5-0 dan 23 atau 24 tembakan dan sifar dari Swansea ia tidak penting untuk bercakap tentang penalti. Kita tidak boleh memberi tumpuan kepada itu, ia adalah satu pembaziran masa.

“Pada separuh masa kedua, kami lebih baik. Kami perlu bersedia untuk perlawanan seterusnya menentang CSKA tetapi ia adalah penting untuk mendapatkan tiga mata untuk menjadi lebih dekat dengan bahagian atas “

rakan sejawatannya dari Swansea Nya Bob Bradley kecewa dengan panggilan pengadil Jon Moss ‘

.” Saya rasa ia adalah keputusan yang salah -. pengadil tidak berada dalam kedudukan yang sangat baik, “katanya.

” Ia adalah satu perubahan. Jika anda menambah mogok Anak beberapa minit kemudian tugas menjadi jauh lebih besar. “

Ini adalah mengecewakan menunjukkan melalui Swansea berikut kemenangan bergaya 5-4 ke atas Crystal Palace minggu lepas dan Bradley adalah tidak ragu-ragu pada saiz tugas beliau dengan sebelah South Wales di bahagian bawah tiga.

“Kami kedua terbaik terlalu kerap , “katanya.” Apabila mereka ditekan kita, kita tidak dapat bermain pas yang pertama daripada tekanan.

“Kami tahu ia akan menjadi sukar untuk mengambil mata dan kami perlu memberi tumpuan kepada satu jangka penting dalam permainan antara sekarang dan tahun depan.

” Hari ini adalah satu kebimbangan besar. Saya rasa titik permulaan adalah Tottenham, fizikal, mendapat untuk setiap bola lebih cepat. Dan pada suatu hari seperti hari ini rasanya kita ada, jauh jauh.

“Terdapat hari-hari lain di mana saya fikir terdapat tanda-tanda yang menjanjikan. Kami mempunyai kerja yang perlu dilakukan.”

facebook LIKE UTK TERIMA UPDATE TERKINI & KLIK [X] UTK TUTUP--> Button Close

Like kami di facebook untuk menerima update terkini terus ke wall facebook anda.