Home / Teknologi / Bitcoin adalah wang, hakim Amerika Syarikat berkata dalam kes terikat kepada JPMorgan hack

Bitcoin adalah wang, hakim Amerika Syarikat berkata dalam kes terikat kepada JPMorgan hack

Medium of exchange: A US federal judge has ruled that bitcoin qualifies as money. — Reuters

Pengantar pertukaran: Seorang hakim persekutuan Amerika Syarikat telah memutuskan bahawa Bitcoin layak sebagai wang. – Reuters

NEW YORK: Bitcoin layak sebagai wang, seorang hakim persekutuan memutuskan pada 19 Sept, dalam keputusan dikaitkan dengan kes jenayah ke atas serangan terhadap JPMorgan Chase penggodaman & Co dan syarikat-syarikat lain.

Hakim Daerah AS Alison Nathan di Manhattan menolak tawaran oleh Anthony Murgio untuk memecat dua pertuduhan yang berkaitan dengan operasi yang didakwa beliau Coin.mx, yang pendakwa telah dipanggil pertukaran Bitcoin tidak berlesen.

Murgio berhujah bahawa Bitcoin tidak layak sebagai “Dana” di bawah undang-undang persekutuan yang melarang pengendalian perniagaan wang penghantaran yang tidak berlesen.

Tetapi hakim, seperti rakan sekerja beliau Jed Rakoff dalam 2014 kes berasingan, berkata mata wang maya bertemu takrif itu.

“Bitcoins dana mengikut pengertian yang biasa tempoh itu,” Nathan menulis. “Bitcoins boleh diterima sebagai bayaran bagi barangan dan perkhidmatan atau dibeli terus daripada pertukaran dengan akaun bank. Oleh itu, mereka berfungsi sebagai sumber kewangan dan digunakan sebagai medium pertukaran dan cara pembayaran.”

keputusan tidak menangani enam pertuduhan jenayah lain yang Murgio muka, Nathan menulis.

Brian Klein, seorang peguam untuk Murgio, berkata beliau tidak bersetuju dengan keputusan itu.

“Anthony Murgio mengekalkan dia tidak bersalah dan berharap untuk membersihkan nama beliau pada perbicaraan akan datang beliau,” katanya.

Pendakwa tahun lepas dikenakan Murgio alih operasi Coin.mx, dan pada bulan April dikenakan bapanya Michael dengan menyertai rasuah yang bertujuan untuk menyokong ia.

Pihak berkuasa berkata Coin.mx dimiliki oleh Gery Shalon, seorang lelaki Israel yang, bersama-sama dengan dua orang lain, didakwa menjalankan komputer yang luas penggodaman dan skim penipuan menyasarkan syarikat sedozen, termasuk JPMorgan, dan mendedahkan peribadi data lebih daripada 100 juta orang.

supaya skim didakwa dihasilkan beratus-ratus juta dolar keuntungan melalui mengepam harga saham, kasino dalam talian, pengubahan wang haram dan aktiviti haram yang lain, pendakwa berkata.

Shalon mengaku tidak bersalah, dan sedang berlangsung di Correctional Center Metropolitan di Manhattan. Beliau melantik peguam baru bulan lalu dan memohon kebenaran untuk menggantikan peguam yang menyertai kes itu pada bulan Jun, yang 19 Sep mahkamah pemfailan menunjukkan.

Kes ini US v Murgio et al, Mahkamah Daerah AS, Daerah Selatan New York, No. 15-cr-00.769. – Reuters

facebook LIKE UTK TERIMA UPDATE TERKINI & KLIK [X] UTK TUTUP--> Button Close

Like kami di facebook untuk menerima update terkini terus ke wall facebook anda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

kerja kosong malaysia