Home / Teknologi / bintang perisian Google dijangka untuk flex otot perkakasan

bintang perisian Google dijangka untuk flex otot perkakasan

SAN FRANCISCO: A-profil tinggi acara Google pada 4 Okt secara meluas dijangka menunjukkan penekanan baru ke atas perkakasan, mencabar pesaing Apple dan Amazon dan melancarkan strategi baru untuk raksasa dalam talian.

Walaupun syarikat itu telah menawarkan tiada prapapar rasmi, ia dijangka mengumumkan barisan baru telefon pintar Google berjenama, tablet dan pembantu maya rumah.

Penganalisis menjangkakan bahawa titan internet akan berkembang pada visi dibentangkan oleh Ketua Sundar Pichai pada persidangan pemaju awal tahun ini.

Strategi ini akan berusaha untuk mengambil kekuatan Google dalam perisian dan bergabung bahawa dengan peranti, seperti Apple, Amazon dan pemimpin telefon pintar Samsung semua kerja untuk mendapatkan cengkaman yang lebih ketat ke atas pengguna.

Google dipecat dari mesej Twitter dengan hashtag #madebygoogle dan video apa yang kelihatan seperti segi empat tepat kotak istilah carian yang panjang morphing ke dalam bayang telefon pintar.

“Mereka melakukan memanggilnya keluar sebagai acara telefon pintar,” kata penganalisis Gartner Brian Blau. “Ia adalah satu peluang untuk Google untuk menunjukkan peranti terbarunya.”

pengesan Industri menjangka Google akan menunjukkan telefon pintar sendiri, mempamerkan kehebatan versi Nougat baru perisian mudah alih Android.

Google mungkin setem telefon pintar terbarunya dengan “Pixel” jenama bukannya “Nexus” nama ia telah digunakan pada masa lalu untuk telefon pintar Android yang telah dibuat dalam kerjasama dengan rakan-rakan.

Google telah bekerja dengan pembuat telefon bimbit pada masa lalu untuk meletakkan telefon pintar mempamerkan potensi penuh Android perisian operasi mudah alih, yang ia membuatkan percuma kepada pembuat peranti.

Oleh menekankan sesuatu “yang dibuat oleh Google,” syarikat California yang telah mencetuskan spekulasi ia akan menolak garis telefon pintar premium yang tersendiri terhadap orang-orang seperti Apple dan Samsung.

Apple baru-baru ini dikeluarkan 7 model iPhone baru, bersama-sama dengan yang baru generasi iOS 10 sistem operasi mudah alih. Samsung pula telah bergelut dengan penarikan balik 2.5 juta Galaxy Nota 7 telefon bimbit berikutan aduan bateri meletup.

Mengambil Echo

Google perhimpunan dijangka melampaui telefon pintar, bagaimanapun, dengan syarikat itu mungkin mempamerkan peranti Chromecast baru untuk penstriman kandungan dalam talian untuk skrin televisyen , router WiFi, dan mungkin mengumumkan bila ia akan melepaskan Utama Google pembantu maya.

Blau dijangkakan bahawa Google akan membina pengumuman itu dibuat pada persidangan pemaju, bersama-sama dengan mendedahkan perkongsian untuk aplikasi atau perkhidmatan yang bertujuan untuk membuat peranti lebih menarik.

Pada majlis itu pada bulan Mei, Google melancarkan pembantu rumah maya yang akan mencabar Amazon Echo dan dibentangkan masa depan yang kaya dengan kecerdasan buatan.

Google Home, kira-kira saiz pasu gempal, adalah untuk berada di pasaran menjelang akhir tahun ini, tetapi masa yang tepat dan harga yang tidak didedahkan.

peranti Home akan menggabungkan pembantu perisian maya Google baru yang diperkenalkan oleh Pichai.

“Keupayaan kami untuk melakukan pemahaman perbualan adalah jauh lebih awal daripada apa yang pembantu maya yang lain boleh lakukan,” kata Pichai pada persidangan pemaju.

“Kami adalah suatu perintah magnitud lebih awal daripada orang lain.”

peranti Home menggabungkan pembelajaran mesin, carian dalam talian, pengecaman suara dan banyak lagi untuk membolehkan orang untuk mendapatkan jawapan kepada soalan-soalan, menguruskan tugas-tugas, atau alat-alat kawalan dengan bercakap secara semula jadi, demonstrasi menunjukkan.

Home akan synch dengan peranti Chromecast yang membolehkan kawalan jauh televisyen atau sistem stereo, dan dengan peranti “pintar” yang dibuat oleh Nest Google milik negara dan syarikat-syarikat lain, eksekutif syarikat dijanjikan.

Berkhayal

Blau juga dijangka acara Google untuk menampilkan berita tentang Daydream, platform realiti maya yang syarikat itu akan datang.

Yang boleh nyata dalam bentuk alat dengar ke yang telefon Daydream dibolehkan bertindak sebagai skrin untuk pengalaman realiti maya.

“Daydream tidak pergi tangan-tangan dengan telefon pintar,” kata Blau.

Beberapa laporan ay acara itu boleh termasuk kemunculan komputer tablet tujuh inci yang dibuat oleh elektronik pengguna Cina gergasi Huawei dan berjalan pada perisian Google.

ketegangan Andromeda

Sebagai acara menghampiri, spekulasi dipasang bahawa Google juga mungkin membincangkan lama menjangka menggabungkan sistem operasi Chrome dan Android, dan memperkenalkan Pixel baru laptop dikuasakan oleh perisian.

Google mungkin memanggil sistem baru operasi “Andromeda,” menurut beberapa laporan.

“The Andromeda OS baru dijangka membawa beberapa keupayaan desktop-seperti Chrome ke dalam Android untuk membentuk OS super yang boleh bekerja di telefon pintar, tablet, dan faktor bentuk gaya notebook,” kata Ketua Technalysis Penyelidikan penganalisis Bob O’Donnell berkata

seperti sistem operasi gaya desktop baru akan mempunyai potensi untuk mencabar perisian Microsoft Windows dan Apple MacOS untuk menjanakan komputer.

“Google mempunyai apa-apa smorgasbord perkara yang mereka boleh lakukan,” kata penganalisis Forrester Frank Gillett memberitahu AFP.

“Ia tidak bunyi seperti yang kita lihat dari mereka apa yang kita perlu melihat pada Android, iaitu untuk menghentikan Forking itu.”

A ratapan lamanya tentang Android adalah bahawa pembuat peranti atau pembawa cenderung untuk tidak mengemas kini versi adat satu sistem pengendalian apabila penambahbaikan atau pembetulan keselamatan dilepaskan.

Terbelahnya perisian Android, atau “Forking,” telah mencipta satu keadaan di mana satu hampir perlu melambungkan telefon bimbit lama dan membeli yang baru untuk menaik taraf sistem operasi, menurut penganalisis itu.

“Kadar di mana telefon bimbit Android mendapatkan dikemaskini keji,” kata Gillett.

“Ia merupakan pasaran di mana telefon bimbit Android yang membuang pemberian.” – AFP

Artikel Yang Mungkin Anda Minati

jual beli kereta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *