Home / Keluarga / Bila Mandi Bersama Suami, Isteri Dapat Pahala Ibarat Sedekah 1000 Ekor Kambing! Ketahui Kebaikan Lain.

Bila Mandi Bersama Suami, Isteri Dapat Pahala Ibarat Sedekah 1000 Ekor Kambing! Ketahui Kebaikan Lain.

facebook LIKE UTK TERIMA UPDATE TERKINI & KLIK [X] UTK TUTUP--> Button Close

Like kami di facebook untuk menerima update terkini terus ke wall facebook anda.

Bercerita perihal mandi, itu memang menjadi aktiviti wajib setiap antara kita untuk membersihkan diri. Malah sebagai ibu, kita juga sudah biasa memandikan anak-anak semasa mereka kecil.

Namun perasan atau tidak, ada satu perkara yang antara kita jarang hendak lakukan lebih-lebih lagi setelah berusia.

Apakah ditu? Ia adalah mandi dengan pasangan.

Mungkin kalau ada yang pernah buat pun sekadar di awal-awal perkahwinan sahaja. Namun bila usia perkahwinan semakin matang, terasa segan dan malas pula untuk terus melakukan aktiviti nan romantis ini.

Sebenarnya, alangkah ruginya kita sebagai isteri jika tidak mengekalkan amalan mandi bersama suami. Nak tahu apa sebabnya, jom semak!


5 Manfaat Mandi Bersama Pasangan

  1. Kekal romantis

Cara untuk kekal romantis memang banyak, dan salah satu daripadanya adalah dengan mandi bersama. Apabila suami dan isteri melakukan aktiviti privacy sepertinya ini yang dilakukan bersama-sama akan menambah keharmonian  dan romantisnya hubungan di dalam rumah tangga dapat dikekalkan.

2. Bentuk badan lebih menawan

Tidak dinafikan bila bentuk badan semakin kurang menarik boleh menyebabkan sesetengahnya berasa malu untuk mandi bersama. Namun jangan jadikan ini alasan tetapi jadikan ia sebagai semangat untuk berusaha menjaga bentuk badan dengan sebaik mungkin agar terlihat sempurna di mata pasangan.

  1. Dapat pahala ibarat sedekah 1000 ekor kambing kepada fakir miskin.

Mandi bersama suami isteri

Posted by Sabri Al-Qadri on 6hb November 2016

 

  1. Tubuh lebih bersih

Setuju atau tidak, bila mandi bersama sebenarnya lagi mudah untuk kita dapat membersihkan diri? Apa tidaknya, saat mandi bersama itulah bolehlah suami tolong sabun dan gosok pada bahagian-bahagian badan yang tidak dijangkau oleh tangan kita sendiri.

 

  1. Hilangkan stress

Kalau sesiapa yang belum pernah mandi bersama, baik cuba sekarang dan rasa kesannya. Biasanya selepas mandi bersama suami anda akan rasa lebih tenang dan bebanan atau tekanan kerja akan hilang.

 

Tinggalkan Komen

Artikel Yang Mungkin Anda Minati

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *