Home / Berita / Bikers Singapura meninggal dunia selepas motosikal crash ke pembahagi jalan di Seremban

Bikers Singapura meninggal dunia selepas motosikal crash ke pembahagi jalan di Seremban

Wong's motorcycle on fire yesterday on the North-South Expressway in Seremban. - Courtesy pix of Mathew taken from The Straits Times/Asia News Network

motosikal Wong terbakar semalam di Lebuhraya Utara-Selatan Seremban. – Courtesy pix Mathew diambil dari Berita Harian / Asia News Network

SINGAPURA: Singapura Leonard Wong Chee Wai akan bertukar 26 pada hari Isnin. Sebaliknya, beliau meninggal dunia pada hari Sabtu dalam kemalangan berhampiran Seremban, Negeri Sembilan.

Wong, yang bekerja selaras IT, telah ke motosikalnya ke Kuala Lumpur apabila dia memukul roda di Lebuh Raya Utara-Selatan.

Beliau memotong dari lorong 01:57 dan memeriksa titik buta apabila dia memukul sekeping serpihan di jalan raya, kata rakan rapat beliau Jason Ang, 28, seorang eksekutif pemasaran.

“Ia adalah roda van. Apabila dia memukul, dia sebenarnya terbang di udara,” katanya.

Ang berada di Singapura apabila dia mengetahui kemalangan itu daripada rakan-rakan bersama orang yang ada di Malaysia dengan Wong.

Wong disahkan meninggal dunia di tempat kejadian oleh paramedik.

The New Straits Times melaporkan bahawa basikal Ducati itu telah merempuh pembahagi jalan, terbakar dan dibakar.

Sekumpulan tujuh pegawai keselamatan kebakaran tiba di tempat kejadian selepas menerima panggilan kecemasan dibuat pada kira-kira 10:20. Api berjaya dipadamkan dalam tempoh tiga minit.

Ang, yang mengenali Wong sejak 2009 apabila mereka bertemu semasa Latihan Asas Ketenteraan, berkata beliau terkejut rakannya tidak berjaya untuk mengelakkan memukul roda.

“Dia sentiasa sangat berhati-hati, dia sentiasa mengutamakan keselamatan Pada lawatan ke luar negara, dia akan memakai gear penuh -. Topi keledar muka penuh, kulit menunggang jaket serta kasut menunggang dengan padding dan barangan. dan dia adalah seorang pelumba yang sangat mahir, “kata Ang.

Pasangan itu menjadi menunggang teman selepas menerima motosikal lesen tiga tahun lalu, dan mereka akan naik ke Malaysia sekurang-kurangnya sekali sebulan.

Kali ini, Wong telah melancong dengan lima penunggang lain ke Bukit Fraser, kira-kira 105km ke utara Kuala Lumpur.

Beliau adalah pada akhir konvoi dan rakan-rakannya percaya dia tidak melihat roda sehingga ia sudah terlambat.

Ang berkata dia bergegas ke rumah Wong untuk memberitahu ibu bapanya sebaik sahaja dia mendengar berita itu. “Ibu bapanya tidak benar-benar percaya apa yang saya katakan.”

Ibu Wong tidak akan pergi ke Malaysia.

Mayat dijangka tiba di Singapura pada pagi Ahad dan panggilan yang dijadualkan berlangsung lewat hari ini. – Berita Harian / Asia News Network

Artikel Yang Mungkin Anda Minati

jual beli kereta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *