Home / Sukan / Bersyukur Yen Mei mahu tajuk KK sebagai hadiah untuk berlepas Tat Meng

Bersyukur Yen Mei mahu tajuk KK sebagai hadiah untuk berlepas Tat Meng

Yen Mei will take on unseeded Sayaka Takahashi of Japan for the women's singles title on Sunday.

Yen Mei akan menentang pemain bukan pilihan Sayaka Takahashi dari Jepun untuk gelaran perseorangan wanita pada hari Ahad.

KUALA LUMPUR:. Ho Yen Mei sedang menamatkan satu tahun kemarau kejuaraan pada Cabaran Antarabangsa Malaysia di Kota Kinabalu

Di Kompleks Sukan Kota Kinabalu pada hari Sabtu, keturunan badminton kelima Yen Mei menangkis cabaran yang kuat daripada rakan senegara Soniia Cheah sebelum menang dengan 21-11, 18-21, 21-14 dalam perseorangan wanita separuh akhir.

The 20-year-old akan menentang pemain bukan pilihan Sayaka Takahashi dari Jepun untuk tajuk pada hari ini.

Yen Mei, yang menang di Poland International Series pada September tahun lepas, berkata beliau mahu gelaran sebagai hadiah perpisahan untuk jurulatihnya Wong Tat Meng.

Negara jurulatih perseorangan wanita Tat Meng akan memulakan pekerjaan barunya sebagai ketua jurulatih Scotland pada Jan 9.

“Ia adalah baik untuk berada di dalam perlawanan akhir sekali lagi setelah sekian lama,” kata dunia No. 54 Yen Mei.

“Saya harap dapat memenangi gelaran sebelum tahun berakhir. Dan ia akan menjadi cara saya mengucapkan terima kasih kepada jurulatih Wong. “

Yen Mei mengakui pertarungan menentang Sayaka bukan sesuatu yang mudah.

“Dia pernah kedudukan setinggi-11 di dunia (pada tahun 2014) dan kembali meningkat lagi. Saya perlu berhati-hati dengan dia, “katanya.

Malaysia R. Satheishtharan meneruskan rentak dongeng di Kota Kinabalu apabila dia menewaskan Thailand Suppanyu Avihingsanon 22-20, 20-22, 21-16 untuk mencapai perseorangan lelaki akhir.

Dia akan keluar untuk membalas dendam apabila dia mengambil Panji Ahmad Maulana. Satheishtharan tewas kepada Indonesia pada pusingan pertama Cabaran Antarabangsa Victor di Semarang minggu lepas.

Malaysia juga akan mencabar untuk tajuk dalam tiga acara lain – Chooi Kah Ming-Low Juan Shen (beregu lelaki), Chow Mei Kuan-Lee Meng Yean (beregu wanita) dan Goh Soon Huat-Shevon Lai Jemie (beregu campuran) .

KEPUTUSAN SEMI-FINAL

Perseorangan lelaki: R. Satheishtharan (Mas) bt Suppanyu Avihingsanon (Tha) 22-20, 20-22 , 21-16; Panji Ahmad Maulana (Ina) bt Pannawit Thongnum (Tha) 21-10, 16-21, 21-8.

beregu lelaki: Chooi Kah Ming-Low Juan Shen (Mas) bt Taiki Shimada-Yoshinori Takeuchi (Jpn) 21-17, 23-21; Lu Ching-yao-Yang Po-han (Tpe) bt Mohd Arif Abdul Latif-Watchara Buranakuea (Mas-Tha) 21-12, 21-14.

Perseorangan wanita: Ho Yen Mei (Mas) bt Soniia Cheah (Mas) 21-11, 18-21, 21-14, Sayaka Takahashi (Jpn) bt Fitriani Fitriani (Ina) 21-15, 21-10.

beregu wanita: Jiang Binbin-Tang Pinyang (Chn) bt Amelia Ancelly-Teoh Mei Xing (Mas) 17-21, 21-18, 21-16; Chow Mei Kuan-Lee Meng Yean (Mas) bt Ayaka Sakuramoto-Yukiko Takahata (Jpn) 23-21, 14-21, 21-15.

Beregu campuran: Goh Soon Huat-Shevon Lai Jemie (Mas) bt Tan Wee Gieen-Peck Yen Wei (Mas) 21-19, 21-14; Yang Po-hsuan-Wen Hai-yun (Tpe) bt Alvin Morada-Alyssa Yasbel Leonardo (Phi) 21-13, 21-18.

facebook LIKE UTK TERIMA UPDATE TERKINI & KLIK [X] UTK TUTUP--> Button Close

Like kami di facebook untuk menerima update terkini terus ke wall facebook anda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.