Home / Sukan / Bekas juara MotoGP Hayden kembali sebagai berdiri di

Bekas juara MotoGP Hayden kembali sebagai berdiri di

(Reuters) – Bekas juara Nicky Hayden akan membuat pulangan MotoGP di Litar Motorland Aragon Sepanyol hujung minggu ini sebagai stand-in untuk cedera Australia Jack Miller di pasukan Marc VDS Honda yang dikendalikan secara persendirian.

Miller mengalami dua keretakan di tangan kanannya ketika ia terhempas di Austria bulan lepas dan kini telah diberi masa keluar pulih selepas bergelut pada dua pusingan lepas di Britain dan Itali.

Pemain berusia 21 tahun itu memenangi MotoGP Belanda di Assen pada bulan Jun dan masih mempunyai pusingan Australia rumahnya akan datang.

American Hayden, yang memenangi gelaran 2006 dengan pasukan kerja Honda, menduduki tempat ketiga pada perlumbaan Motorland Aragon yang julung kali diadakan pada Ducati pada tahun 2010.

Pemain berusia 35 tahun itu memulakan 216 kaum di antara tahun 2003 dan 2015, memenangi tiga .

“Ini adalah satu pengalaman yang luar biasa bagi saya kerana saya tidak pernah menjadi pelumba berdiri di sebelum ini,” katanya dalam satu kenyataan.

“Tetapi saya mempunyai hubungan yang baik dengan Honda … jadi ia adalah baik untuk pergi dan membantu satu lagi pasukan Honda.

“Saya mungkin akan menunggang motosikal anyway dan saya pasti akan menonton perlumbaan di TV, jadi saya juga mungkin muncul dan mempunyai beberapa menyeronokkan. “

(Laporan oleh Alan Baldwin, penyuntingan oleh Ed Osmond)

facebook LIKE UTK TERIMA UPDATE TERKINI & KLIK [X] UTK TUTUP--> Button Close

Like kami di facebook untuk menerima update terkini terus ke wall facebook anda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

kerja kosong malaysia