Home / Sukan / Bayern bersiap sedia menghadapi satu lagi pertempuran lebam dengan Atletico

Bayern bersiap sedia menghadapi satu lagi pertempuran lebam dengan Atletico

(Reuters) – permulaan sempurna Carlo Ancelotti dengan Bayern Munich akan diuji terhadap Liga Juara-Juara naib juara Atletico Madrid di Vicente Calderon pada hari Rabu dalam semula run-of perlawanan separuh akhir gemilang musim lalu.

Para pemimpin Bundesliga telah memenangi lapan perlawanan daripada lapan di bawah jurulatih Itali dalam semua pertandingan, dengan lima kemenangan liga kemuliaan di dalam Jerman Super Cup dan kemenangan mudah dalam Piala Jerman yang disertakan.

Bayern membelasah Rostov 5-0 dalam perlawanan pembukaan liga Juara-Juara Kumpulan D tetapi pemain tengah Xabi Alonso memberi amaran mereka akan datang penelitian di bawah lebih besar menentang Atletico, yang telah melepaskan dua gol dalam tujuh perlawanan dalam semua pertandingan.

“kami gembira dengan permulaan yang telah kita tetapi kita tahu bahawa ini adalah benar-benar kuat pasukan pertama yang kita akan hadapi. apa yang kita telah dicapai sehingga kini semua boleh jatuh selain dalam 90 minit, “Alonso memberitahu akhbar Sepanyol, Marca semalam.

Atletico mengetuk Bayern daripada kejohanan musim lalu gol di tempat lawan dalam mendebarkan tie berkaki dua dan Alonso menjangkakan lebih daripada yang sama dari sisi Diego Simeone.

“Saya fikir mereka adalah sebuah pasukan yang hampir sama dengan tahun lepas, mereka berdaya saing, bekerja keras, sentiasa teratur. Mereka mempunyai pencerobohan positif, mereka sentiasa bersaing untuk had. “

Ancelotti telah memenangi bersama-rekod tiga kejuaraan Liga Juara-Juara, kemenangan 2014 kedatangannya dengan mengorbankan Atletico dengan musuh setempat Real Madrid. The Itali juga menyelia penghapusan Atletico pada peringkat suku akhir musim berikut.

Bagi Alonso, jurulatih Itali, yang juga mempunyai dua Piala Liga Juara-Juara bersama AC Milan, tidak diubah banyak sejak menggantikan Pep Guardiola pada musim panas.

“pangkalan sini sejak pasukan itu memenangi tiga kali ganda (Bundesliga, Piala Jerman dan Liga Juara-Juara pada tahun 2013),” Alonso berkata, “Ada satu nukleus yang sangat penting dalam pasukan dan semua orang yang datang kepada pasukan bekerja bersama-sama bahawa teras.

“Apabila anda mempunyai idea yang terbina dalam dan memenangi projek segala-galanya adalah lebih mudah. ​​Kami tidak berubah terlalu banyak.”

Atletico mengatasi 10 pemain Deportivo La Coruna 1-0, Ahad lalu tetapi kemenangan keempat berturut-turut dalam semua pertandingan telah memburuk dengan kecederaan lutut yang serius kepada anchor tengah Augusto Fernandez, yang telah diketepikan selama tujuh bulan.

pemain pertahanan Atletico Jose Gimenez juga tidak ada dengan masalah betis manakala Bayern akan tanpa Holger Badstuber dan Douglas Costa kecederaan.

(Penyuntingan oleh Rex Gowar)

facebook LIKE UTK TERIMA UPDATE TERKINI & KLIK [X] UTK TUTUP--> Button Close

Like kami di facebook untuk menerima update terkini terus ke wall facebook anda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

kerja kosong malaysia