Home / Sukan / Banana dilemparkan ke padang semasa perlawanan Liga Juara-Juara Rostov dengan PSV

Banana dilemparkan ke padang semasa perlawanan Liga Juara-Juara Rostov dengan PSV

MOSCOW (Reuters) – pisang dilemparkan ke padang di Rostov-pada- Don dalam isyarat perkauman ketara semasa pertembungan Liga Juara-Juara Kumpulan D Rostov dengan PSV Eindhoven, media Rusia melaporkan, satu kejadian yang boleh membuktikan merosakkan untuk pihak Rusia.

buah dilihat di televisyen dilambung ke pic stadium Olimp 2 minit ke-23 dalam perlawanan rabu malam itu dan meletakkan berhampiran kawasan penalti Rostov. Perlawanan berakhir dengan keputusan seri 2-2.

Ia tidak segera jelas siapa sasaran mereka daripada penghinaan. Tiga PSV berkulit gelap pemain berada di padang pada masa itu: pertahanan Perancis, Nicolas Isimat-Mirin, Dutch pertahanan kiri Jetro Willems dan Belanda pemain sayap kanan Luciano Narsingh

PSV mengatakan mereka tidak akan meminta UEFA menghukum Rostov untuk. kejadian itu.

“Sebelum perlawanan, kelab ini, bersama-sama dengan pihak polis, berkata mereka akan mengambil semua langkah yang perlu untuk memastikan kejadian seperti ini tidak berlaku,” kata pengurus media PSV Thijs Slegers memberitahu TASS.

“Ia adalah jelas bahawa ia adalah mustahil untuk mengawal setiap orang. Oleh itu, soalan mengenai hukuman bagi kelab itu akan turun kepada UEFA dan ini bukan urusan kami. Kami boleh menunjukkan sekali lagi bahawa kita mutlak terhadap perkauman. ”

Tetapi Rusia Football Union (RFU) berkata Rostov akan dihadapkan dengan azab yang keras.

“pisang ini akan kos kita mahal,” presiden kehormat RFU Vyachelsav Koloskov memberitahu R-Sport agensi berita.

“Ia tidak akan memberi kesan kepada (2018) Piala Dunia, tetapi memandangkan masa lalu yang negatif, anda tidak boleh berfikir apa-apa lebih buruk yang boleh berlaku. Rostov boleh dipaksa untuk bermain perlawanan secara tertutup,” katanya.

“tiada sebarang kejadian seperti ini sejak beberapa tahun yang lalu,” kata Ketua pengarah Rusia 2018 Jawatankuasa Penganjur tempatan Alexei Sorokin memberitahu TASS.

“Kami mengawasi perkara-perkara seperti ini bersama-sama dengan Rusia Football Union. Walau bagaimanapun ia seolah-olah ia adalah mustahil untuk mengawal benar-benar setiap orang di dalam stadium. Saya rasa ini adalah satu-off di Rostov dan ia tidak akan berulang. “

Pada 9 September, UEFA dibenarkan Rostov dengan menutup sebahagian daripada stadium satu perlawanan rumah selepas penyokong kelab didapati bersalah perkauman semasa perlawanan kedua Liga Juara-Juara-mati terhadap Ajax.

(Laporan Oleh Dmitriy Rogovitskiy; Penyuntingan oleh Gareth Jones)

facebook LIKE UTK TERIMA UPDATE TERKINI & KLIK [X] UTK TUTUP--> Button Close

Like kami di facebook untuk menerima update terkini terus ke wall facebook anda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.