Home / Sukan / Balotelli selaras untuk Itali ingat jika dia terus menjaringkan

Balotelli selaras untuk Itali ingat jika dia terus menjaringkan

ROME (Reuters) – Maverick penyerang, Mario Balotelli akan sejajar dengan Itali ingat jika dia boleh bersaing membeli-jaringan sekarang, jurulatih Giampiero Ventura berkata pada hari Isnin.

Balotelli, yang bukan dalam skuad untuk perlawanan kelayakan Piala Dunia bulan ini menentang Sepanyol dan Macedonia, tidak bermain sama sekali untuk negaranya dalam dua musim di mana Antonio Conte merupakan jurulatih.

Tetapi dia telah menikmati kebangkitan semula sejak menyertai Perancis Ligue 1 sisi Nice secara perpindahan percuma dari Liverpool, menjaringkan lima gol dalam tiga perlawanan liga.

“Saya telah berkata dari hari pertama bahawa saya tidak akan menutup pintu pasukan kebangsaan kepada sesiapa,” Ventura kepada pemberita.

“tidak ada pertengkaran mengenai kualiti teknikal, ia adalah segala-galanya yang sehingga untuk perbincangan.

“dia mula bermain dan menjaringkan lagi dan tidak ada keraguan tentang sifat-sifat beliau, tetapi beliau perlu terus memberikan persembahan ini.”

Balotelli telah menjaringkan 19 gol untuk Itali dan dibuat terakhir penampilan 47 dalam kekalahan 1-0 kepada Uruguay pada Piala Dunia 2014.

Itali menjadi tuan rumah Sepanyol dalam kelayakan Piala Dunia pada Khamis, setelah dipukul orang Israel menyimpang dalam perlawanan pembukaan mereka.

“Ia merupakan satu perlawanan penting tetapi tidak satu yang penting,” kata Ventura.

“Mereka sebuah pasukan yang menukar dalam pendekatan mereka dan cara mereka melakukan perkara-perkara di atas padang.

” Jurulatih ini (Jules Lopetegui), yang saya sangat mengagumi, memberikan mereka adrenalin, sabitan dan yang menjadikan mereka pasukan yang sama sekali berbeza. Ia Sepanyol yang berbeza untuk masa lalu. “

Hanya juara kumpulan dijamin mempunyai tempat di Rusia pada tahun 2018, manakala lapan terbaik naib juara sembilan kumpulan Eropah mengambil bahagian dalam pertandingan dua berkaki empat lebih banyak tempat.

(Penulisan oleh Brian Homewood, mengedit oleh Ed Osmond)

facebook LIKE UTK TERIMA UPDATE TERKINI & KLIK [X] UTK TUTUP--> Button Close

Like kami di facebook untuk menerima update terkini terus ke wall facebook anda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.