Home / Sukan / badminton pancuran BAM dengan ganjaran

badminton pancuran BAM dengan ganjaran

mereka sendiri

PETALING JAYA: Apabila hujan, ia menuangkan

.

The badminton Olimpik Malaysia, yang telah menerima pelbagai insentif, kini telah diberi ganjaran oleh majikan mereka -. Persatuan Badminton Malaysia (BAM)

The badminton telah disampaikan yang RM1.4 juta kekalahan dalam jumlah sebagai ganjaran untuk jangka terbaik pernah Malaysia tiga pingat perak dari Rio de Janeiro Permainan.

No. 1 dunia Lee Chong Wei, yang meraih pingat perak ketiga, menerima RM250,000 manakala Goh V Shem-Tan Wee Kiong (beregu lelaki) dan Chan Peng Soon-Goh Liu Ying (beregu campuran) telah menerima RM375,000 untuk setiap pasangan.

Wanita perseorangan Tee Jing Yi dan pasangan wanita Vivian Hoo-Woon Khe Wei menerima RM10,000 setiap satu untuk layak.

Jurulatih – Hendrawan, Tey Seu Bock, Jeremy Gan dan Chin Eei Hui -. Adalah lebih kaya dengan RM30,000 setiap

Selebihnya jurulatih serta pasukan Sukan Negara Insitute (ISN) Jerry Gan, Sandra Fiedler, Fadzil Salleh dan Lee Da Zhi serta rakan berbual Iskandar Zulkarnain Zainuddin dan Tan Kian Meng juga menerima sejumlah token .

The BAM juga akan menawarkan pembaharuan kontrak untuk jurulatih mereka.

Kecuali bagi penambahan baru seperti Cheah Soon Kit (beregu lelaki), Lim Pek Siah (beregu wanita) dan Indra Wijaya (perseorangan lelaki), lapan jurulatih lain – Hendrawan, Seu Bock, Jeremy, Pang Cheh Chang, Wong Tat Meng, Rony Agustinus, Eei Hui dan Wong Pei Tty akan tamat kontrak pada akhir tahun.

“Hendrawan akan ditawarkan kontrak dua tahun yang baru. Jurulatih lain yang berada di luar kontrak juga akan ditawarkan pembaharuan. Dan kita juga mencari seorang jurulatih dan pengurus pembangunan, “kata Pemangku Presiden BAM Tan Sri Mohd Al Amin Abdul Majid.

Artikel Yang Mungkin Anda Minati

jual beli kereta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *