Home / Berita / Australia harga rumah terus meningkat pada bulan September

Australia harga rumah terus meningkat pada bulan September

SYDNEY: harga rumah Australia meningkat keseluruhan pada bulan September kerana kadar gadai janji rekod rendah disimpan permintaan kukuh di Melbourne dan Sydney, walaupun prestasi bandar lain adalah banyak lagi setengah-setengah.

angka Isnin dari perunding hartanah CoreLogic menunjukkan indeks harga rumah untuk bandar-bandar modal yang disatukan meningkat 1.0 peratus pada bulan September, dari Ogos apabila ia meningkat 1.1 peratus.

pertumbuhan tahunan harga ditandakan sehingga 7.1 peratus pada September, dari 7 peratus pada Ogos, walaupun yang kekal jauh dari puncak tahun lepas di atas 11 peratus.

bulan kedua berturut-turut keuntungan diikuti penurunan kadar dari Reserve Bank of Australia (RBA) pada bulan Mei dan Ogos, yang mengambil kos pinjaman bank ke paras rendah sebanyak 1.5 peratus.

Selepas pelonggaran terakhir, bank pusat mengecilkan risiko gelembung dalam perumahan pasaran dan secara khusus menyatakan bahawa perubahan kepada metodologi data CoreLogic ini telah memperbesar-besarkan keuntungan harga baru-baru ini.

bank pusat memegang mesyuarat dasar Oktober pada Selasa dan dianggap hampir pasti untuk mengekalkan kadar yang stabil kerana ia menilai kesan masa lalu pelonggaran.

data September CoreLogic itu menunjukkan corak biasa dengan kekuatan yang berterusan di Sydney dan Melbourne tetapi variasi yang besar di tempat lain.

nilai Laman telah dianggarkan mempunyai melonjak 2.3 peratus di Melbourne pada bulan September sahaja, keuntungan membawa bagi suku ketiga kepada melepuh 5 peratus.

harga di Sydney meningkat sebanyak 0.8 peratus pada bulan September, dan 3.5 peratus bagi suku.

Canberra dan Adelaide kedua-duanya mempunyai pihak yakin, tetapi harga sebenarnya jatuh Brisbane, Perth dan Darwin. – Reuters

Artikel Yang Mungkin Anda Minati

jual beli kereta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *